Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Je mi 16 let. zbožňuju pejsky. Máme dům s velkou zahradou . Měli jsme už 3 pejsky . O posledniho sem se starala 4 roky aktivně, protože dřív sem ani nemohla, byla jsem mladší. Tedy od 12 let. Do dnešních 16 skoro 17 let. Nemáme sice moc peněz ale o pejsky se postrame i kdybysme neměli , vždy sme to utáhli. Ale teď když bych chtěla svého společníka,většího psa(např:německého ovčaka)mám radši křížence Babicka s dedou jsou velice proti aby byl u nás pejsek . Jaké nejlepší argumenty používat? Abych si ho mohla pořídit ( tatínek není proti )
) Ale není to náš dům)
Děkuju za odpověď
Dobrý den, Jaruško. Rada je jednoduchá, babička a děda už mají nějaký ten rok, budete muset brát ohled na ně. Malý pejsek jim nevadil, protože se s ním mohou pomazlit, vzít ho k sobě domů, apod. Německý ovčák, sám o sobě, když se rozeběhne a radostí na někoho skočí, tak starší člověk, může mít při nešťastném pádu i zlomeninu. Vyzkoušejte babičku i dědu, na menší plemeno a jistě budou souhlasit, když se o něj budete starat. Jistě půjdete dál do školy a budete mít nějaké povinnosti při studiu a času také bude méně. S tím vším, musíte počítat. Německý ovčák potřebuje cvičák, pevnou, ale laskavou ruku. Jen můj názor.
Děkuju z odpověď , babička s dědou jsou ktivní, měli jsme i irského setra, pak menší plemena to ano. Ale ja zbožňuji větší psi. Neměl sem namysli zrovna vlčáka(jen takovou velikost) ... No uvidime, doufám že je zvládnu přemluvit třeb za lepší prospěch ve škole
Je sice hezké, že máš ráda větší psy, ale na velikosti nezáleží. Jestli chces psa tak by ti mel stacit i nejaký menší. Babičku chápu a pamatuju, že kdyz jsem byla mladší taky když jsem neco chtela sla bych jak se ríkává pres mrtvoly. Ale v tomto prípade je potreba udelat komromis a slevit z nároků. Opravdu se zeptej jestli by pristoupili na nejaké malé plmeno velikosti jako je trbe kokršpanel (toho ovsem tobe nedoporucuju je to velice nárocný a témer az hyperaktivní pes).
Pozor, každé velké plemeno, ( měli jsme doma, dogy, německý ovčák, dobrmany) každý chce od mala výchovu, výcvik, to nejsou pejskové na mazlení, každý z nich je svým způsobem nebezpečný, když se necvičí.
V 16 ti letech, bych zůstala u středně velkého psa, ne moc aktivního, divokého, kterého v případě potřeby, ( nemoci, školy, sportu, výletu,) zvládnou i ostatní členové rodiny. Jen můj názor.
Asi je to přání, které si splníte později.
Větší pes, jak víte, více sežere, ale koukejte do budoucnosti, jak bude všechno dražšší a dražší. Kdo to potáhne? Rodiče, nebo prarodiče? Platí se poplatek na obci, veterinář očkování, odčervení, přípravky na odblešení, náhubek, vodítko, košík, bouda, kotec, nebo ohrazený výběh. Pokud půjdete na veterinu, tak doktor bude chtít, aby jste dala psa na vyšetřovací stůl. To sama nezvládnete a musíte si k sobě do ordinace někoho vzít. To samé, když se bude aplikovat nějaký lék, nebo prohlídka nemocného třeba ucha. Pes se brání a Vy musíte psa zpacifikovat, aby k němu lékař mohl. To je Vaše práce u lékaře a jako děvče to není lehké zvládnout. Samozřejmě jsou mezi námi i vyjímky.
To je jedna strana mince. Další otázka je, co mají prarodiče na zahrádce. Jestli tam pěstují zeleninu, tak by se to muselo oddělit, aby nebylo vše zničené a pošlapané. Nechovají slepice a králiky? Tady pomůže výchova, tak velký problém by to neměl být.
V jakém stavu je plot se sousedy a do ulice? Má být pevný, aby psa bezpečně oddělil od venkovních podnětů a pes neutíkal.
Dále velký pes pobíhá okolo plotu, hlídá si své území, za nějakou dobu vyšlape okolo plotu cestičku.
Když půjdete na nákup, s velkým psem je to problém, vést psa a ještě nést nákupní tašku. Já jsem chodila s menším psem stále na nákupy, na hřbitov, po domluvě i na návštěvy, na různé akce. S vlčákem je to už problém. Musíte se mu o hodně více věnovat. Chodit s ním na cvičák a na velké procházky, kde s ním pracujete.
Tak velký pes má i svoje potřeby. Když dospěje a v okolí začnou feny hárat i on začne toužit. Protože jste nejblíže a samička, bude projevovat svoji náklonnost i Vám. Tady musí být bezpodmínečný výcvik a tvrdost. On si na Vás bude dělat nárok a projevy velkého psa nejsou nikterak příjemné. Stačí, když na Vás položí packu a zatne drápy, natož začne sexuálně dotírat. Tyto stavy jsou dvakrát do roka.
No a babička s dědou si s pejskem nebudou moci vyrazit na procházku, protože ho nezvládnou, může se jim vytrhnout, nebo je povalit.
A poslední ze vzdálené rodiny. Dcera si pořídila československého vlčáka, tři roky v pohodě, pak prišla známost, těhotenství, odstěhování do Prahy a vytoužený pejsek zůstal na krku s krmením a denodenním venčením již staršímu a nemocnému tatínkovi.
Dekuji za dlouhou odpoved. Ja si dobre uvedomuji co to obnasi par pejsku sme meli Uvidime jak budou doma regovat. Kdyz povoli, beru psa z utulku
(vim jaka jsou rizika atd) nejkeho 2 rocneho psika nejlip
Prarodice se nikdy o pejska nijak nestarali, jen pokudnejsme ani tata a ja doma coz se stava z ridka, pustili ho na zahradu vybehat a vyvencit
Jelikoz mam kratsi skolu, jen do pul 2 praxe do 1 to pro pejska asi nebude nejhorsi. Lide taky chodi do prace jinak by psa neuzivili . No, pejsek ktereho mam vyhlidnuteho je spis strednio nez vetsi velikosti je to krizenec
Nejvetsiho psa jsme meli irskeho setra. Kdyztak napisu jak to dopadlo..
Neni to tim, ze babicka s dedou by se o toho psa museli starat? Prece jenom ted ti zacne skola, jine problemy, zajmy, starosti.
Nebo jim vadi stale stekajici pes. A ver mi ze u starsich lidi to opravdu neni prijemne.
doplněno 01.09.12 12:45:A argumenty pro:.
Bude to jejich spolecnik, hlidac.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.