Nejste přihlášen/a.
Ahojky rád bych měl akvárium na 2 rybičky ale zdá se mi hezčí váza jednou už sem se o akvárium staral ale jen na 2 dny.
Prosí poraďte bude se jim líbit ve váze? je celkem velká 23 cm na šířku a 15 na hloubku. Mám nechat vodu odstát a jaký druh trávy mám použít . Ďekuji za radu.
To že se ryby v kulatém akva "zblázní" je jen jeden z mýtů. Kulatá nádrž není vhodná z jiných důvodů a to hlavně z praktických. Do kulaté nebo oválné nádrže malých rozměrů se těžko umisťuje akvarijní technika, je téměř nemožné očistit skla bez zásahu do nádrže, ale hlavně zkresluje pohled do akva a všechno včetně ryb je "pokrousené". Prostě a jednoduše, pryč od nádrží s malým rádiusem.
Pořiďte si klasickou nádrž obdélníkového tvaru, údržba nádrže je pak jednodušší a celkově to vypadá lépe. Začátečníkovi bych doporučil nádž 80-120 litrů. Mini akva jsou už pro zkušené akvaristy i když postup bývá právě opačný a pak to mnoho začátečníků odradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.