Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kulaté akvárium resp váza

Od: num odpovědí: 3 změna:

Ahojky rád bych měl akvárium na 2 rybičky ale zdá se mi hezčí váza jednou už sem se o akvárium staral ale jen na 2 dny.

Prosí poraďte bude se jim líbit ve váze? je celkem velká 23 cm na šířku a 15 na hloubku. Mám nechat vodu odstát a jaký druh trávy mám použít . Ďekuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Rybičky ve váze? To snad není ani myšleno vážně.

Navíc mnozí odborníci upozorňují, že kulaté akvárko pro rybičky vůbec není vhodné, protože mate jejich prostorovou orientaci.

Vím, píšeš, že rybky budou jen dvě, přesto je jakákoli váza zcela nevhodná.

ar*
hodnocení

4x

To že se ryby v kulatém akva "zblázní" je jen jeden z mýtů. Kulatá nádrž není vhodná z jiných důvodů a to hlavně z praktických. Do kulaté nebo oválné nádrže malých rozměrů se těžko umisťuje akvarijní technika, je téměř nemožné očistit skla bez zásahu do nádrže, ale hlavně zkresluje pohled do akva a všechno včetně ryb je "pokrousené". Prostě a jednoduše, pryč od nádrží s malým rádiusem.

Pořiďte si klasickou nádrž obdélníkového tvaru, údržba nádrže je pak jednodušší a celkově to vypadá lépe. Začátečníkovi bych doporučil nádž 80-120 litrů. Mini akva jsou už pro zkušené akvaristy i když postup bývá právě opačný a pak to mnoho začátečníků odradí.

ron*
hodnocení

2x

Souhlasím.

Váza je nevhodná. Je kulatá, malá. Minule jste se vydržel starat dva dny. Teď vydržíte déle?

Pokud ano, pořiďte si klasické akvárium. V kulatém malém prostoru se daří snad jen sardinkám.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]