Nejste přihlášen/a.
Dobry den potrebovala bych plne zasvetit jak zapojit,co si vsechno koupit k ohradniku.rada bych si koupila na pristi rok,pro ovce vodivou sit,ktera stoji 1500kc-50m.vubec tomu nerozumim a takse ptam.Jak se napoji ,kdybych se rozhodla koupit 2 site po 50m,dohromady?nenasla jsem sit o 100m.do ony site bych tedy chtela investovat,ale zdroj bych potrebovala poradit,aby moc nestal,ale postacil.past ovce budu u baraku,takze domu navedu do site.kolik a jake koliky doporucite na 50m,take za prijatelnou cenu,ale ne nejake,ktere neplni ucel.?Co jeste potrebuji?Jak se provadi nejake uzemneni,co je k tomu zapotrebi.Takze mi jde o seznam potrebnych veci,kdyz zajdu do obchodu,za nejlevnejsi cenu a jak mam postupovat krom toho,ze zarazim koliky,napnu sit.Mam doma i nabijecku autobaterie,neni to nebezpecne,slysela jsem ze jde take pouzit.Prosim o rady,opravdu zkusenych radcu,kteri maji treba farmu atd.Ja mivam jen maly pocet jehnat a oploceni s ovcim pletivem se mineosvedcilo,navic uz ohrada zchatrala a myslim,ze nema cenu opravovat.resila bych to,ze vzdy natahnu sit na mensi usek.DEkuji
Elektrické sítě jsou nejdražší variantou el. ohradníku. Levnější je ohradník s lankem, drátem nebo páskou. K tomu je potřeba:
Č. 1 - Zdroj
Č. 2 - Propojení k uzemění
Č. 3 - Zemnící tyč (obj.č. 3991)
Č. 4 - Bleskojistka (obj.č.3363)
Č. 5 - Vysokonapěťový kabel
Č. 6 - Tyče a kůly
Č. 7 - Vypínač, přepínač
Č. 8 - Izolátor koncový, napínací a k brance
Č. 9 - Propojovací kabel (obj.č 3254)
Č. 10 - Propojovací kabel na pásku (obj.č 3567)
Č. 11 - Drát, lanko nebo páska
Č. 12 - Rukověť k brance (obj.č např. 3024)
Č. 13 - Isolátor koncový k brance
Č. 14 - Výstražná cedulka "Pozor el. ohradník"(obj.č 3101)
Č. 15 - Isolátor průběžný
Č. 16 - Plastové tyče
Č. 17 - Spojka na pásku
Č. 18 _ Napínák
Schéma zapojení najdete zde equichannel.cz/...
doplněno 31.08.12 18:08:tak tak jabrako. Po týdnu je fakt možno ohradník vypnout, ovce si to pamatují až do doby, kdy jim doroste vlna a vybíjecí rány jsou pro ně šimráním. Jen při vedení dvou drátů se naučí ovce i zapnutým ohradníkem proskakovat. A jehňata zdrhnu vždy, ale neutečou daleko neboť matka si je přivolá, pokud nezdrhne s nimi.
Dekuji za velmi podrobny seznam,to je ,o co potrebuji,nez vlezu do prodejny.Jeste bych se zeptala kolik na ten zdroj,jestli mi staci nejaky obycejny,kokala jsem ze tak za 2000kc,pak jsou daleko drazsi.ale aby zase splnil co ma?Jinak kolik je prosim vas odhad porizovaci ceny,toho vseho,kdyz oploceni mam obvodove asi 200m+10m k domu.Asi pusobim jako uplny analfabet,ale ja temhle vecem fakt vubec nerozumim.Ze zdejsich farmaru,me kazdy v letu rekl neco jineho,nemeli,moc casu,nedivim se,kdyz maji obrovska stada,jen litaji kolem toho a navic se tu jen obcas mihnou,bydli jinde,My jsme na samote,takze zadny soused,ktery by mne do teteo veci zasvetil.Jsou tedy nejake udaje co se tyce vykonu zdroje,aby to na ovce pak stacilo?DEkuji
Pro ovce je docela dostačující drátový ohradník.Tedy souprava ohradních kůlů s izolátory,drát na vedení dvojitě na kůlech a spirálové vstupy,dvakrát na uzávěru.¨Pak zdroj a propojovací kabel k ohradě.Pokud tam bude i beran,musí být kůly obzvláště solidně zakotveny,ti debilové se vybíjejí tím,že se palicí strefují do kůlů a občas je vyvrátí.Po týdnu používání se ani nemusí proud připojovat,když si ovce jednou dvakrát sáhnou do drátů,tak se pak drží zpět,i když jsou dráty bez proudu.
JABRAKA
Jeste se zeptam jake kuly doporucujete?ja jsem doposud mela drevene a jiz po par letech uhnily,ohrada chatra.Navic mily beranci klidne skakali prez plot,nasli si cestu,jelikoz se rozhodli byti se sousedovic kravami a bylo jim uplne jedno,ze u nas maji travicky habadej.Letos jsem prave ovce nemela,je mi to moc lito,uz jsem si zvykla kazdy rok,kdy jsem koupila jehnata ze tu byl zivot.Nebudu ale uz riskovat,s lonskymi byli fakt velke potize,nikdy pred tim jsem takovy utekare nemela.Jinak co se tyce tech kulu,soused na ovce ma takove bile plastove,spicka vypada jako blesk,takze jako ze by se nemely tak vytahnout,aůle soused,kdyz jsm se ho ptala,rikal,ze jsou pekne na h...,nechci citovat.A pak uz zase odjel a nestihla jsem dat rec.on je tedy pouzival jen castecne a misty mel silne drevene,ale to ja uz nechci,vydrzeli moc malo,presto,ze jsem je opalila vy spickach,aby hned tak neshnily.Ja vim daji se jeste napoustet,ale to take neni levne.dEkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.