Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začervenání dásní

Od: martina0* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

před chvílí jsem si prohlížela zuby svého psa a zjistila jsem, že má jakoby světlejší celé dásně a kolem zubů má jasně červenou čáru a asi ho to i svědí. Nevíte, co by to mohlo být? Nechci být hysterka a hned letět k veterináři s nějakou banalitou nebo běžným jevem :)

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, Martino. Podívejte se na tento odkaz, není jen o psech. Je tam zmínka o červených dásních.

Prvním příznakem zánětu dásní je červená linie podél zubu v dásni. V tomto stádiu lze proces zastavit - zvláště, je-li způsoben plakem nebo zubním kamenem - tím, že zub důkladně vyčistíme. Zánět v dásni zmizí bez toho, aby poškodil zub.
Když již zánět dásně postoupil, může zasáhnout také kost pod dásní a tomuto stavu se říká periodontitis.

pawpeds.com/...

doplněno 29.08.12 21:32:

Vlastní zkušenosti u našich psů nemám.

doplněno 29.08.12 22:01:

Žádný náš pes neměl problémy se zuby. Nejstarší 17 let. Celý život, dostávají syrové kostičky a zuby mají krásné. Takové žebírka jsou vynikající. Co to vyzkoušet? Jen můj názor.

martina0*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) důkladně vyčistit znamená kartáček a pastu a vydrhnout? mě docela děsí, že to má na horní čelisti po celé linii zubů. Vůbec nevím, kde si to uhnal...

hodnocení

2x

Nedá se to uhnat, je to zánět dásní. Spíše to bolí než svědí. A smrdí mu z huby, že? *hej*Zavolejte vetovi, co s tím. Ale nejspíše to bude chtít vidět a rozhodne se, až to uvidí. Možná, že byste měla zajít, toto se bude opakovat několikrát za život. Budete mít alespoň klid a budete vědět, co s tím. ;)

martina0*
hodnocení

tak ta čára není jasně červená ale jasně růžová - odlišuje se od zbytku dásní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]