Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před chvílí jsem si prohlížela zuby svého psa a zjistila jsem, že má jakoby světlejší celé dásně a kolem zubů má jasně červenou čáru a asi ho to i svědí. Nevíte, co by to mohlo být? Nechci být hysterka a hned letět k veterináři s nějakou banalitou nebo běžným jevem
Děkuji za odpověď
Dobrý den, Martino. Podívejte se na tento odkaz, není jen o psech. Je tam zmínka o červených dásních.
Prvním příznakem zánětu dásní je červená linie podél zubu v dásni. V tomto stádiu lze proces zastavit - zvláště, je-li způsoben plakem nebo zubním kamenem - tím, že zub důkladně vyčistíme. Zánět v dásni zmizí bez toho, aby poškodil zub.
Když již zánět dásně postoupil, může zasáhnout také kost pod dásní a tomuto stavu se říká periodontitis.
Vlastní zkušenosti u našich psů nemám.
doplněno 29.08.12 22:01:Žádný náš pes neměl problémy se zuby. Nejstarší 17 let. Celý život, dostávají syrové kostičky a zuby mají krásné. Takové žebírka jsou vynikající. Co to vyzkoušet? Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.