Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kňučení u štěněte

Od: petasik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám 10týdenní štěně staforda už asi 3 týdny. Problém je v tom, že 14 dní jsem s ním byla v kuse a věnovala se mu dost. Te´d máme problémy s kňučením, když je sám. Dala jsem už mu i své věci do pelíšku, aby cítil můj pach, ale pořád kňučí. Trénovala jsem ho ze začátku na pár minut o samotě a pak zvyšovala, ale nic nezabralo. Poradil by mi prosím někdo jak kňučení "odstranit". Moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Dva a půl měsíce, to je moc malé štěňátko, šlo velmi brzo od maminky. Štěňátko,nyní si musí zvykat, že je samo, má nového páníčka, nový domov. Kde je štěňátko, když jdete z domu, jak se pohybuje po bytě? Nemáte doma, starý tikající budík, dejte mu ho k hračkám k pelíšku, jen když nejste doma. Chce to čas.

prochy35*
hodnocení

1x

A hlavně dest týdnůstaré štěně je dost malinké na odstavení, toho jsem si skoro nevšiml, to má být ještě u mámy

doplněno 28.08.12 18:35:

mimčo má být od pořádného chovatele min 3 očkované takže jestli počítám tak ho máte od sedmi týdnů a to je opravdu velmi brzo

bohemica*

To je nesmysl, štěňata odchází od chovatele ve věku 7-8 týdnů*srdce*

hodnocení

1x

Zeptejte se strejdy Gůgla, co to je "separační úzkost u psa" *jasne* Současně s odpovědí na tuto otázku se dozvíte jak na nápravu.

prochy35*
hodnocení

0x

Je to mimino jako každé jiné a vyžaduje péči. Pokud nejsou zřejmé nějaké nemoci není se čeho obávat, jen se mu víc věnovat a zabavit ho třeba hračkama. Kde ho máte v pelíšku? Má možnost si k vám kdykoliv přijít nebo je zavřený třeba na zahradě?

petasik
hodnocení

pelíšk má v ložnici, a bývá tam zavřený, když jsem pryč. bydlíme v bytě 2 1. dokonce jsem zkoušela i ho nechat v celém bytě, ale to dopadlo ještě hůř.

Pro malé štěňátko, by bylo lepší, když mu necháte pelíšek v chodbě u dveří. Také mu tam dáte hračky, misku na jídlo a pití. Chodbu nějak přehraďte, když jdete pryč. Nebo zavřít dveře, do ostatních místností. Pejsek bude vědět, že jste mimo byt. Pejsek bude čekat u dveří, až přijdete. Zavírat štěňátko v pokoji není dobré.

prochy35*
hodnocení

0x

Budete muset pár týdnu prostě počkat než ho to přejde ale to už zase bude v pubertě, držím palce a mnoho trpělivosti

bohemica*
hodnocení

0x

Je to prostě mimino, stýská se mu, tím si musí projít každé štěně i jeho nový majitel.*srdce* Rady na podobné téma tady najdete. Štěně je ve správném věku, je nesmysl jak tady někdo tvrdí, že v sedmi týdnech je na odchod od chovatele brzy. Podle chovatelského řádu je termín stanoven od 49.dne od narození, většinou odcházejí štěňata do nového domova ve věku okolo osmi týdnů. Je naopak žádoucí aby období socializace štěně převážně prožilo již v novém prostředí.*srdce*

prochy35*

No tak to zřejmě mají majitelky chovných stanic rozdílné názory na dobu odstavení a poslední očkování probíhá v osmém týdnu pokud se nepletu , takže opakuji že slušný chovatel předává mimčo přeočkované, takže ne hloupost ale vyčuranost chovatelů a chovatelský řád si nechte na výstavy , apní se ptala na to proč je mimino smutné

doplněno 28.08.12 22:24:

takže 6 ,9 12 týden přesně, a odčervení. Jenže ono to bohužel stojí koruny a množitelé by si tolik nevydělali , že? No nechme toho

bohemica*

Chovem psů se zabývám více než padesát let, vlastní chovatelskou stanici mám registrovanou a aktivní jen o něco méně. Nepleťte si chovatelský a výstavní řád. Chovatelský řád jsou jasně stanovená pravidla F.C.I. ( mezinárodní kynologická unie) a platí pro všechny chovatele psů s průkazem původu-čistokrevných,chcete-li. Výstavní řád jsou směrnice a pravidla o výstavování psů. Vystavovat psa může v podstatě kdokoliv, pokud je pes správně přihlášen.*srdce* V řízeném chovu psů není žádná povinnost štěňata očkovat. Pokud je fena-matka dostatečně vakcinována, štěňata získávají z mateřského mléka tzv.kolostrální imunitu, tedy si vytvoří určitou hladinu protilátek, která trvá několik týdnů. *srdce*Vakcinací se tato imunita odbourá a nastává období, kdy štěně není prakticky chráněno, dokud nenastoupí imunita z vakcinace. Protilátky získané z první vakcinace vydrží velmi krátkou dobu, proto se musí vakcinace několikrát opakovat. To vše štěně velmi zatěžuje a je plně imunní ve věku cca 3-4 měsíců,podle typu očkování. Věřte,že při všech nákladech u odchovu štěňat je výdaj za očkování zanedbatelná položka. *srdce*Já sama, pokud si ponechávám nějaké štěně pro sebe, očkuji poprvé co nejpozději, protože v tomtopřípadě méně znamená více. Pokud mám jistotu, (a to mám), že štěně u mě nepřijde do styku s nemocným psem, poprvé vakcinuji co nejpozději,mnohdy až ve třech měsících věku psa. Laboratorním vyšetřením často zjistíme, že další vakcinace není třeba, pouze dodáme očkování proti vzteklině a máme na rok klid.*srdce*Štěňata, která jdou do nových domovů, jsou vakcinována zpravidla jednou, ostatní je na nové rodině. Mnozí "osvícení" zájemci o štěně nechtějí ani toto první očkování a pokud mají vhodné podmínky- tedy jistotu, že štěně které nemá dostatečnou imunitu nepřijde do "zamořeného" prostředí, volí raději v zájmu zdraví psa, stejný model jako já. *srdce* A podotýkám,že vše je ošetřeno kupní smlouvou a tito lidé platí za štěně několik desítek tisíc Kč. Důležitá je správná aklimatizace a socializace štěněte. *srdce*Skutečně není pro zdravý vývoj štěněte vhodné aby nejdůležitější životní etapu socializace, štěně prožilo u chovatele.Při nejlepší vůli se těžko může věnovat výchově celého vrhu,každé štěněčí individualitě. Toto náleží novému majiteli a štěně se má socializovat v novém domově.*srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]