Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit psa z postele?

Od: pinkeee85* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám doma dvouletého stafordského teriéra, který je zvyklý spát v posteli.

Do teď mu stačilo ležet v nohách a byl spokojený, ale teď začal být dominantnější a ,,cpe" se i na polštář . To už mi začíná vadit a ráda bych ho z postele úplně odnaučila.

Rady typu: nepouštějte ho do ložnice jsou zbytečné jelikož do doby než předělám bydlení sídlí pejsek se mnou v jednom pokoji.

Nemáte nějaké tipy?

Díky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den Pinke.

Babkazov, má pravdu, nemá cenu vše opakovat. Máte jeden pokoj, jak psa dostat z postele?

Jednoduše. Začněte tím, že mu uděláte jeho pelíšek někde u dveří, kde je křeslo, nebo skříňka. Krátké vodítko, 1,5 metru, dejte pod nohu křesla, nebo skříňky.

Psa pošlete na místo, pohladíte a dáte vodítko. U pelíšku musí mít vodu, jídlo, hračky. Když odcházíte z bytu, pes je na volno, položte na postel přehoz a naskládejte různé věci. Třeba židle. Jakmile přijdete domů, zvykejte pejska na místo. Když poslechne, nedávejte vodítko. Jakmile neposlechne, hned dát vodítko a nechat třeba jen ¼ hodiny přivázaného. Přes den si klidně na chvilku lehněte, psa pošlete na místo, když neposlechne, tak vodítko. Bude to pro něj i pro Vás kruté, ale obrňte se pamlsky na pochvalu, kdy poslechne a trpělivostí.

Naučí se poslouchat a nelézt do postele. Jen můj názor.

hodnocení

2x

Já si myslím, že to bude hooodně složité. Pes pochopil, že to je jeho pelech a se sebevědomím mu roste potřeba užívat pelech celý. Je to o dominanci psa, tam bude zakopaný. ;) Mám jorka, která se mnou také spává, ale každý večer si vyskočí na židli vedle postele a čeká, až ji pozvu. Bez pozvání sedí a zírá. Občas fňukne. Sedí proto, protože ví, že je pes a postel je šéfův, tedy můj pelech a může tam, až dovolím. Nikdy jsem jí postel nemusela zakazovat. Ví to sama. Stejné je to se žrádlem, s poslušností a celým umístěním v pořadí žebříčku ve smečce. ;) Musíte si ujasnit postavení sebe a svého psa. Zvláště pak, máte-li psa silného, dominantního. Vypadá to jako sranda, píšu-li o jorkovi a vy máte staforda. Na první pohled je to tak, ale na druhý už ne. Je to o tomtéž. Pes vám šéfuje!*hej*To musíte vyřešit!

doplněno 28.08.12 11:31:

Celý život jsem žila se psy a mezi lidmi se psy. Chvíli jsem dělala výcvikářku. Teď, když fyzicky nestíhám, pořídila jsem si tvorečka, který je také pes. Takže nedejte se tím, že mám jorka, zmást.;)

pinkeee85*
hodnocení

Určitě to nevypadá jako sranda, píšete-li o jorkovi :) A´t je to pes malý nebo velký princip zůstává stejný. Vím, že to bude těžké, ale holt se s tím budu muset nějak poprat. I kdybych pár nocí měla probdít :D

Není to probdělých nocích. Je to o dominanci, o šéfování. O celém postoji ke psovi a psa k vám. *jasne* A ikdyž si toto ujasníte, bude zákaz postele strašlivým trestem, kterému pes nebude rozumět a nebude chápat. Po téhle době by se vykázání z postele stalo strašlivým trestem.*hej*A své, výsostné území, své místo, svůj pelech, do kterého se může utéci a kde má pocit bezpečí, má? Takové místo, kam vy nesaháte, neodnášíte mu odtud věci, je to jen a jen jeho. A když je na něm, tak ho ani potrestat nemůžete? Až ho odtud přivoláte. Takové "místo" je nesmírně důležité. Poslat ho na "místo", musí vědět, o čem je řeč. *jasne* Hygienické zásahy je třeba provádět, když to nevidí. Vím, cítí to, ale nesmí vidět.

bohemica*
hodnocení

1x

Máte psa se sklonem k dominanci, to je dáno jak plemenem, tak výchovou. Musíte přitvrdit, ukázat mu, kdo je doma pánem. Máte to být vy.*srdce*babkazov má pravdu, chování psa se může stupňovat. Znám rodinu, kterou tyranizoval kokršpaněl. Když budete měkká, pes si postupně bude dovolovat čím dál víc. Vaši toleranci a nedůslednost považuje pes za neschopnost šéfa smečky a bude chtít zaujmout vaše místo v pořadí.*srdce*

mowla*
hodnocení

0x

Je to úplně jednoduché - teoreticky, v praxi musíš být důsledná a vytrvalá (blbost byla psa do posltele vůbec pouštět)...

Udělej mu ´pelíšek´ někde v rohu (aby měl pocit, že tam je ´jeho´) a vůbec mu nedovol na postel vylézt, nikdy! Pokud vydržíš, pochopí. Pokud ne, bude si s tebou dělat co se mu zamane.

pinkeee85*
hodnocení

Jj, byla to chyba. To už je mi jasné. Ale začlo to všechno když jsme ho měli jako štěně, tak první noc byl smutný a tak jsme ho vzala do pelechu a už tam zůstal, teď ale 25kilo živé váhy na polštáři dává docela zabrat ..

buss
hodnocení

0x

Zamykat tam dveře, mně to dělal naschvál, jak jsem vypadl, hup a byl v posteli a ještě pak byl naštvaný když nusel ven, ty oči...

jeany*
hodnocení

0x

Jednoduše ho z té postele vždycky vyhodit. Náš pes lezl na sedačku a když jsem chtěla, ať seskočí, dala jsem povel "dolů" a za obojek ho sundala. Brzy to pochopil, že tam nesmí. Jde jen o to být důsledný. Jiná věc je, jestli Váš pes nebere postel za svůj pelech. Pak by byl zmatený, proč ho vyhazujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]