Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si porídit nové kotátko. Koncem října a chci hlavne, aby bylo cistotné a mazlivé. Ovšem nevím kdyz přídu nekam kde jich mají víc, jak poznám to mazlivé. Nebo jak ho mam vymazlit doma? S předeslou kocickou to bylo tak ze se nechtela mazlit (ani hladit) tak jsem odesla, je to správne?
Vzali jsme si kotě z útulku. Zpočátku byl bojácný, ale netrvalo to dlouho. Z útulku jsme byli upozorněni, že se musí hladit, aby papal. Pravdou je, že to hlazení bylo nutné pouze první den, potom by byl "spapal"snad i nás. Mazlit se ani moc nechtěl, ale asi po roku se s mazlením roztrhl pytel. Teď je náš "ocásek", bez něho nemůžeme udělat ani krok - zkrátka jedináček. Musí "kontrolovat"každý náš pohyb: manželku dozoruje při vaření, mně kontroloval kvalitu malty při omítání a takí "ověřoval"jak jsou natřeny parapety. No - zkrátka zlatíčko.
Musíte si vybrat dobrého chovatele. To je základ. Já osobně bych se vyhla takovým chovatelům, kteří mají více vrhů koťat v oddělené části bytu nebo domu. Vybrala bych si takové, kteří mají v současnosti jedna koťata, která s nimi žijí v jednom bytě. Takové, kteří je berou často do rukou, dávají si je do náručí a k obličeji, hrají si s nimi. Hned chvíli po narození.Tam je základ toho, jaká kočka z tvorečka bude. A také záleží na rase. Pohledejte v kočičích webech a dovíte se všechno. A také, kupujete-li "mazlíka", to je výraz pro kočku nebo kocoura, kterou nechcete na chov a kupujete ji se zárukou, že ji necháte vykastrovat, chovatel vám dá slevu.
Jakou rasu plánujete? Pohledejte si výstavy koček a nejdříve zajděte zkouknout. Stojí to za to!
Čistotná jsou všechna. Kočka, která je nespokojená se záchodkem nebo s chováním k ní, protestuje tím, že chodí tam, kde nemá . hanazertova.cz/...
Výstavy, ani nic takového neplánuji bude to kočička, která v budoucnu bude chodit ven, a proto chci vesnickou obycejnou cicu Proto se prave obavam, ze jak takové kocicky davaji zadarmo ( kolikrát Vám je az dovezou) ze si snimi nedaji tolik prace
Já si myslím,že to záleží hlavně na Vás,jak bude kočička mazlivá.Já když si pořídila z chovatelské stanice vytouženou kočičku Ocicat,bylo jí pět měsíců a už tenkrát mě mělo trknout,že tam není něco v pořádku.Kočičky lítaly stále dokola že je ani chovatelka nemohla chytit.když jsem si jí přivezla domů,vůbec se nemazlila.Musela jsem jí to naučit.Buď jsem u ní seděla na zemi a otírala se o ní,nebo jsem si s ní hodiny hrála,(měla jsem dovolenou)věnovala.
Je pravdou,že se mnou hned první noc spala v posteli ale předení ani mazlení neznala.Po pěti dnech poprvé zapnula motor a předla jako o život a už se válela po zemi jako pejsek a ukazovala mi svou oddanost.Dneska je to takový můj mazlíčekTeď už má brášku,takže se mazlí i s ním.A kocourek,když jsem si ho přivezla domů,tak ten se mazlil hned od začátku a předl až se třásl barák
Taky se s nimi denně mazlím,musím s oběma stejně,protože na sebe žárlí,Když se mazlím s jedním,přijde druhý a začně mňoukat že chce taky
uvědomte si prosím, že kočka není pes. Kočka je ten, kdo rozhoduje, jestli se budete mazlit nebo ne. Jestli kočka nemá náladu nebo má špatné zkušenosti, pak se prostě nemazlí. Kdo to nerespektuje a nedá jí pokoj, ten dostane drápem.
Takže moje rada :
Vezměte si kotě, které není bojácné. Je úplně jedno, jestli to bude kočka nebo kocourek. Snažte se, ať se u vás cítí dobře a uvidíte, jak se k vám to kotě postupem času začne přibližovat. Nejdříve si sedá opodál, pak blíž, pak vedle vás, nakonec na vás. A to je chvíle, kdy máte vyhráno. Už jste její.
Vím o čem mluvím. Koček a kocourů jsme měli už celkem asi dvacet, milé a přítulné byly úplně všechny, včetně nalezenců.
Jak už odpovídali jiní, chce si to zjistit, jestli ti lidé měli koťátka doma (a né někde v kůlně) a jestli jsou tedy hned od narození přivyklá na lidi a mazlení - to je myslím nejdůležitější. Jestli to bude ale kočička později venkovní, tak už zas takový mazlík asi nebude. Naše kotě hned od začátku spalo s námi v posteli, pořád se chtělo mazlit a být s námi, ale když pak vyrostlo a stala se z něj venkovní kočička, tak už má svůj život venku a přijde se pomazlit jenom když se přijde najíst, pak jde zase ven a celý den o ní nevíme - takže z toho usuzuju, že kočička, která žije jako venkovní, už nikdy takový mazlík nebude. Jestli chcete opravdu mazlicí kočičku, tak bych možná zvážila, jestli ji nevychovávat jako kočičku bytovou, s občasným puštěním na zahradu.
Nad tím jsem také přemýšlela, ale předchozí kočička mi umrela na vir FIP, který jak nám ríkal vet je pomerne rozsírený a proto je lepsí brát si kote z domu kde jsou jen treba 2 kočky (a kotata) a ne z depozit a utulku: -////
Co to je vir FIP? Nenávidím zkratky, připadám si jako hlupák.:D Ve vedlejším domě kryla sousedka mainskou mývalí kočku a povedlo se. Na ultrazvuku byly tři zárodky, na dalším ultrzvuku už jen dva a nakonec neporodila nic. Paní mi říkala o nějakém svinstvu, kterému se lidově říká "tichý požírač koťat" Řekla i odborný název, ale já jsem si to nezapamatovala a teď to nemohu na žádném webu najít. Že to vypadá, jakoby se koťata vstřebala do těla matky, že to začalo být i častěji, že se s tím pár chovatelů setkalo. Jsem z toho taková jako vyděšená a ohromená. Neslyšeli jste někdo o tom? Kdo nezná slovo "mazlík", ať si zajde na výstavu koček a poptá se chovatelů a také, jakou slevu na mazlíka dávají. A pak to uslyší podruhé. Na fotkách, které tady občas dávám jsou dokonce dva mazlíci. Se slevou 2.000kčx2.
elisme, omlouvám se, ale pochopila jsem váš dotaz tak, že chcete rasovou, značkovou kočku. Proti venkovním, samozřejmě nic nemám. Sousedi v přízemí mají černou kočku se zeleným oboječkem a ona chodí ven přes balkon. Potkávám ji a je skvělá.
Říká se, že koronaviry má v sobě 80% koček. Pouze u koček se slabou imunitou nebo u hodně stresovaných se může vyvinout FIP, takže bych se depozit a tak nebála, nemá to vliv. Když si vezmete kočku z domu, kde jsou jen dvě, stejně koronavir v sobě pravděpodobně bude mít, pak bude u vás ve stresu než si zvykne a FIP u ní taky může propuknout. FIP postihuje mladé kočky, proto jediná obrana je vzít si kočku třeba již dvouletou.
Jinak mazlení (podle mě) buď kočka v sobě má, nebo nemá. Měli jsme koťátko, které jsme od prvního dne mazlili jak blázni, teď je mu rok a půl a mazlení a chování ho vůbec nebere. Pouze se o nás občas otře hlavičkou a tak.
Ještě k tomu mazlení.Já jsem si taky koupila kočku šlechtěnou,drahou a bylo v inzerátu přímo napsáno "vymazlené" ale kočky vůbec neznaly pohlazení ani mazlení.Takže když bude chtít chovatel prodat,naslibuje Vám hory doly.Ale pokud se mu budete věnovat,hrát si s ním bude vás mít rádo a bude se mazlit.Já si kolikrát vezmu tu mojí potvoru násilím,když jí chci pomazlit a dávám jí schválně pusinky na bříško,ona má vystrašený výraz v očích ale přede jako o život
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.