Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s krmivem canine caviar

Od: martynight odpovědí: 7 změna:

dobrý den, máte někdo zkušenosti s krmivem canine caviar pro psy? nebo specialně pro velká a obři plemena?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

0x

Já dlouhá léta chovám obry a v posledních letech jsem velmi spokojena a doporučuji i novým majitelům svých štěňat EMINENT. *srdce*Je jasné, že co majitel, prodejce nebo výrobce- to názor, ale já jsem spokojena s tímto českým krmivem , zvášť s poměrem kvalita-cena-dostupnost-rozmanitost vyráběných produktů.*srdce* U českého výrobce mám určitou záruku jakosti a kontroly, neplatím za drahou značku, reklamu, dopravu a distribuci. Ostatně právě Eminentem krmí mnozí chovatelé Irských vlkodavů (viz.stránky klubu krmivo-eminent) a co už většího u nás roste, že? *srdce*

martynight
hodnocení

děkuji za odpověď, kouknu a uvidím :)

martynight
hodnocení

Dobrý den, děkuji za váš názor, koukala jsem na složení krmiva Eminent, ale přijde mi že je tam málo masa, 5 procent pro psa, kterej je převážně masožravec si myslím není mnoho. Proto jsem poptávala zda má někdo zkušenosti s canin caviar kde je deklarováno procent 40-60, ale tomu také odpovídá cena :) Ale zase na druhou stranu pokud tímto krmivem krmíte pořád a pejsek je zdravý, tak asi není co řešit :)

bohemica*

kde jste proboha přišla na těch 5% masa? Víte co jsou to proteiny?*srdce*

martynight
hodnocení

Jak jsem prišla na těch 5 %? následnovně - výrobce vám píše, že Eminent Adult Large Breed obsahuje 26% kuřecího masa, to znamená čerstvého, jelikož výborce nepíše že by maso bylo vysušené, aby se z něj daly udělat granule. Když vezmete v úvahu, že maso obsahuje 80% vody tak vám na moučku zbyde jen 20%. Lehko si tak spočítáte že v tomto krminu pokud je 26% masa v čerstvém stavu, tak moučky je z toho 5,2%. Pokud tedy výrobce uvádí, že je tam kuřecí maso, měla by následovat (zde místo nevhodné kukuřice na druhém místě ve složení) masová moučka, která zde není (pro zajištění převahy živočišných bílkovin neboli proteinů). Je tedy jasné že kuřecí maso s obsahem 26% je čerstvé. Pokud se budeme dále zabývat složením ( jako dlouholetá chovatelka víte, že nejvíc zastoupené suroviny jsou na prvních místech ve složení) je na druhém místě nevhodná kukuřice, ale která na úkor masa obsahuje vyšší procento proteinů, ale ne živočišných jak by bylo potřeba ale rostlinných, které nejsou pro psa vhodné. Rýže je fajn. Další jsou ostatní obiloviny - těžko říci, co si má pod tímto označením člověk představit - jaké obiloviny - kvalitní výrobce by měl ve svém složení uvést o jaké obiloviny se jedná a neskrývat se pod jeden souhrnný název. Obiloviny totiž obsahují až 80 % proteinů. další je drůbeží tuk - z jaké asi drůbeže, ale alespoň není rostlinný a tak by se dalo pokračovat dále...Je ještě zajímavé že jsou zde chondroprotetiva, ale pokud se začteme dále, výrobce je na svých stránkách už ve složení nedeklaruje (tím myslím, že nejsou uvedeny v tabulce pod složením). Chybí mi zde v krmivu také taurin, ovoce a zelenina (krmiva mají potom snížený obsah cukrů - sacharidů, které pes musí z obilovin trávit - a vzniká riziko cukrovky. Nikde jsem se dále nedočetla, zda krmivo neobsahuje chemické konzervanty a barviva.

Pokud jste s tímto krmivem spokojena a pejsci jsou zdraví, tak s ním samozřejmě krmte dál, pokud nikdy problém nebyl je to jen dobře. Váš názor tímto příspěvkem měnit nechci

bohemica*

Ano, máte pravdu se svými rozbory a z toho pramenícími vývody, jen pes už není z aktuálního hlediska považován za masožravce, ale dlouhodobým vývojem se změnil na- téměř- všežravce. Z výzkumů je jisté, že psi, kteří byli krmeni pouze vegeteriánskou stravou prosperovali lépe než psi, kteří byli krmeni pouze masem. Trávicí soustava psů se poněkud změnila a i podobně se změnila i délka jejich tenkého střeva, takže potraviny, s jejichž trávením měli dříve potíže ( brambory, obiloviny ap.) dnes tráví a zužitkují bez problémů. Ono se to moc nehodí výrobcům krmiv, kteří kalkulují s laickými názory lidí, kteří předpokládají,že psovi mäjí poskytovat hlavně maso a tak jim ho v různých podobách ve svých výrobcích nabízejí. Odpadní masné suroviny jsou ve své podstatě levnější než ostatní "doplňkové" suroviny. Vlci v ZOO nedostávají "psí" krmení, protože se jedná o původní formu psovité šelmy, ale dnešní, "moderní" pes má k vlkovi z hlediska potravních nároků daleko. Většina chovatelů, kteří podlehli nové vlně BARF, se vrací zpátky k dřívějšímu způsobu výživy psa. Sama chovám mnoho let "obludy", u kterých se každá chyba ve výživě rychle projeví a také jsem si prošla různými etapami a mnohdy jsem musela změnit svoje zažité zvyklosti a názory. Naštěstí mám dost zahraničních kontaktů s dlouholetými chovateli a musím přiznat, že oni jsou stále většinou o krok vpředu, takže to, co oni už zavrhli, u nás se teprve vyvíjí a nastupuje jako módní trend ve výživě. Já nelobuji za žádného výrobce a ani to nehodlám dělat, měla jsem nabídky několika výrobců abych propagovala se svými psy nějakou značku, ale nikdy jsem na to nepřistoupila. Jedna kolegyně to udělala tak, že uzavřela podobnou smlouvu, dostávala samozřejmě "kvalitní" granule zdarma, ale ona krmila dál po svém, psi prosperovali a ona darované granule vozila do útulku a měla vždy "vystavený" nějaký pytel, když přijeli k odběru štěňat budoucí majitelé, kteří byli patřičně ohromeni, jaké kvalitní krmivo si může "dovolit" pro svou chovatelskou stanici. *srdce*

katerina77*
hodnocení

0x

Muj pes na CC vyrostl (retriever, dneska 40 kilo, takze zadny drobecek) dostaval ho cca do 14ti mesicu veku a naprosta spokojenost, skvele na nem prospival, takze muzu jedine doporucit. Par kamaradu s nim taky krmilo a vsichni spokojeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]