Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední pes do bytu

Od: darkegg odpovědí: 8 změna:

Dobry den, chtel bych si zeptat jeslti existuje stredni plemeno psa, ktere nelina nebo se to da akceptovat v byte.

Dekuji za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Vy se neptáte, zda je vhodné chovat psa v bytě, tak nechápu na co vám tady někdo rádoby "odborně"odpovídá. Vy máte tuto otázku vyřešenou, jen hledáte vhodné plemeno. Nikomu z vás, ale neuškodí přečíst si muj-pes.cz/... psem/pes-v-byte-442.html *srdce*Odpůrci chovu psů v bytě by se měli smířit s odbornými argumenty a nechat stranou subjektivní názory, které se navíc neopírají o fakta. *srdce* Pokud se chcete úplně vyhnout línající srsti bude pro vás vhodný čínský chocholatý pes nebo jiné plemeno naháčů (peruánský,mexický..). Jiná plemena sice nelínají, ale musí se pravidelně stříhat nebo trimovat- pudl,kerry blue teriér, knírač a téměř nelínající soft-coated wheaten (u nás chovaný pšeničný) teriér a mnoho dalších.*srdce* Výběr je široký, záleží na vašem vkusu a požadavku na temperament psa. V každém případě doporučuji vybrat solidního chovatele a pořídit si štěně s průkazem původu,viz. nedávné diskuze zde na odpovědích. Přeji šťastnou ruku při výběru plemene i štěňátka*srdce*

hodnocení

1x

Můj názor je,že žaden pes do bytu nepatří trpí jak pejsek tak majitel. Jedině nějaký malý kudoliz.

chloe*

A tohle podle mě není úplně pravda. Naši jsou z vesnice, mají barák a blbci se v naší ulici zrovna sešli. Jedna sousedka si pořídila bígla, pač se jí strašně líbí (dost debilní důvod) a pes je zavřenej 24h denně v kotci 2x2 metru. Na procházku s ním chodí tak 2x do týdne. Pes věčně vyje, ani se mu nedivím, ale všechny v okolí tím dost s.re :-/

Další sousedka má nějakého křížence ridgebacka, také aktivní pejsek a ten na tom s vycházkama není o nic líp :-/ Takový pes podle mě trpí, zahrada nezahrada, je tam celý den sám nebo je zavřený v baráku a pustí ho až když se vrátí domů.

Já sice bydlím přes týden v bytě, ale myslím, že náš pes (30kg kříženec labradora) na tom není špatně. Ráno jde se mnou nebo přítelem do práce, máme to kolem řeky, parkem na takovou hodinku. Pak je s jedním z nás v práci, kde si ho většinou ten druhý okolo poledne vyzvedne, popř. ho mám i během polední pauzy, kdy jsme hodinku venku, v parku, stylem šmejdění, žádná tůra. Pak tedy jede s druhým domů a absolvuje dlouhou vycházku (lesy, pole). Večer už chodíme jen na další šmejdicí po sídlíšti. O víkendech pravidelně podnikáme tůry 10-20km. Někdy si jej v týdnu bere mamka, která je nadšená turistka a ráda pejska bere s sebou.

Na řeči že pes v paneláku je chudák a pes v baráku šťastlivec jsem dost háklivá. Není to o bydlení ale o majiteli. Pochybuji, že psovi, který je denně sám vyhozený jen na zahradě, nikdo si ho nevšímá, nikdo si s ním nehraje, nemazlí se... To nějak extra prospívá

pb®
hodnocení

1x

A co třeba pudl? Je to společenské plemeno, na výběr je tuším ze čtyř velikostí, barev spoustu a nelíná, ale musí se stříhat.

polinek*

pudl také líná,,,,,je to pouhá domněnka ..

hodnocení

1x

Jednou mi vyprávěl majitel kníráčka, jak na týden hlídali dceři dalmatýna. Jak si pochvalovali, že krátkosrszý pes je tak bezva jako knírač, který se ostříhá v momentě, kdy začne línat. Pochvalovali si do té doby, než dalmatýn byl dceři vrácen a on s manželkou si vzali brýle. Vyprávěl, jak si napravil bolavou páteř, protože celý den lezl po čtyřech a hubicí na vysavači čistil centimetr po centimetru od bílých chloupků, které pohým okem nebyly zas až tak vidět.:D Takže jaký pes, je otázkou priorit. A také peněženky. Jen se nedejte zmást tím, že si pořídíte psa jen podle toho jak se vám líbí a jestli líná a jestli může být v bytě. Přečtěte si také něco o povaze té které rasy a srovnejte to s tím, co můžete nabídnout vy. Na dobu 10-15 let. ;)

daniell*
hodnocení

0x
samozřejmě ale takový pes je tak na vesnici kde máte dvorek a zahrádku a to se dá kombinovat s domem jako to dělám já mamé velkého psa a taky se pořád proplíta v kuchyni ale na dvůr má dveře a muže vyběhnout kdy chce.

hodnocení

0x

Dobrý den. Žádný pes se nedá akceptovat v bytě! *stop*

Když chcete do bytu psa, je jedno, jaké plemeno, musíte ho brát, jako člena rodiny i se všemi nároky, které tento člen rodiny, bude mít.

Středních plemen s nízkou srstí, bez papírů je hodně, můžete udělat radost nejen sobě, ale i nějaký pejsek z útulku, může být šťastný. Jen můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]