Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtel bych si zeptat jeslti existuje stredni plemeno psa, ktere nelina nebo se to da akceptovat v byte.
Dekuji za odpovedi
Vy se neptáte, zda je vhodné chovat psa v bytě, tak nechápu na co vám tady někdo rádoby "odborně"odpovídá. Vy máte tuto otázku vyřešenou, jen hledáte vhodné plemeno. Nikomu z vás, ale neuškodí přečíst si muj-pes.cz/... psem/pes-v-byte-442.html Odpůrci chovu psů v bytě by se měli smířit s odbornými argumenty a nechat stranou subjektivní názory, které se navíc neopírají o fakta.
Pokud se chcete úplně vyhnout línající srsti bude pro vás vhodný čínský chocholatý pes nebo jiné plemeno naháčů (peruánský,mexický..). Jiná plemena sice nelínají, ale musí se pravidelně stříhat nebo trimovat- pudl,kerry blue teriér, knírač a téměř nelínající soft-coated wheaten (u nás chovaný pšeničný) teriér a mnoho dalších.
Výběr je široký, záleží na vašem vkusu a požadavku na temperament psa. V každém případě doporučuji vybrat solidního chovatele a pořídit si štěně s průkazem původu,viz. nedávné diskuze zde na odpovědích. Přeji šťastnou ruku při výběru plemene i štěňátka
Můj názor je,že žaden pes do bytu nepatří trpí jak pejsek tak majitel. Jedině nějaký malý kudoliz.
A tohle podle mě není úplně pravda. Naši jsou z vesnice, mají barák a blbci se v naší ulici zrovna sešli. Jedna sousedka si pořídila bígla, pač se jí strašně líbí (dost debilní důvod) a pes je zavřenej 24h denně v kotci 2x2 metru. Na procházku s ním chodí tak 2x do týdne. Pes věčně vyje, ani se mu nedivím, ale všechny v okolí tím dost s.re :-/
Další sousedka má nějakého křížence ridgebacka, také aktivní pejsek a ten na tom s vycházkama není o nic líp :-/ Takový pes podle mě trpí, zahrada nezahrada, je tam celý den sám nebo je zavřený v baráku a pustí ho až když se vrátí domů.
Já sice bydlím přes týden v bytě, ale myslím, že náš pes (30kg kříženec labradora) na tom není špatně. Ráno jde se mnou nebo přítelem do práce, máme to kolem řeky, parkem na takovou hodinku. Pak je s jedním z nás v práci, kde si ho většinou ten druhý okolo poledne vyzvedne, popř. ho mám i během polední pauzy, kdy jsme hodinku venku, v parku, stylem šmejdění, žádná tůra. Pak tedy jede s druhým domů a absolvuje dlouhou vycházku (lesy, pole). Večer už chodíme jen na další šmejdicí po sídlíšti. O víkendech pravidelně podnikáme tůry 10-20km. Někdy si jej v týdnu bere mamka, která je nadšená turistka a ráda pejska bere s sebou.
Na řeči že pes v paneláku je chudák a pes v baráku šťastlivec jsem dost háklivá. Není to o bydlení ale o majiteli. Pochybuji, že psovi, který je denně sám vyhozený jen na zahradě, nikdo si ho nevšímá, nikdo si s ním nehraje, nemazlí se... To nějak extra prospívá
A co třeba pudl? Je to společenské plemeno, na výběr je tuším ze čtyř velikostí, barev spoustu a nelíná, ale musí se stříhat.
Jednou mi vyprávěl majitel kníráčka, jak na týden hlídali dceři dalmatýna. Jak si pochvalovali, že krátkosrszý pes je tak bezva jako knírač, který se ostříhá v momentě, kdy začne línat. Pochvalovali si do té doby, než dalmatýn byl dceři vrácen a on s manželkou si vzali brýle. Vyprávěl, jak si napravil bolavou páteř, protože celý den lezl po čtyřech a hubicí na vysavači čistil centimetr po centimetru od bílých chloupků, které pohým okem nebyly zas až tak vidět.:D Takže jaký pes, je otázkou priorit. A také peněženky. Jen se nedejte zmást tím, že si pořídíte psa jen podle toho jak se vám líbí a jestli líná a jestli může být v bytě. Přečtěte si také něco o povaze té které rasy a srovnejte to s tím, co můžete nabídnout vy. Na dobu 10-15 let.
Dobrý den. Žádný pes se nedá akceptovat v bytě!
Když chcete do bytu psa, je jedno, jaké plemeno, musíte ho brát, jako člena rodiny i se všemi nároky, které tento člen rodiny, bude mít.
Středních plemen s nízkou srstí, bez papírů je hodně, můžete udělat radost nejen sobě, ale i nějaký pejsek z útulku, může být šťastný. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.