Nejste přihlášen/a.
Ahoj,nevíte jak vyrobit hračku pro psa?Jestli ano,řekněte mi,máme štěně a chci mu nějakou hračku vyrobit,děkuji
Neuvádíte o jak velkého psa se jedná, takže radit kolik cm od sebe mají být uzly je nesmysl. Nesmyslem jsou pomalované hračky- psovi je šumák, v jaké barvě má míček, navíc některé (i ty voděodolné) barvy bývají toxické. Další nesmysl je dát psovi na hraní starou botu. Až se vám později pustí do vaší vycházkové polobotky, nebudete se moci ničemu divit. Pes těžko pozná, kterou ještě botu ano a kterou už ne. Budete ráda, když ho naučíte nevšímat si ho žádných bot!
Gumové hračky bych také nedoporučovala. Pokud se rozhodnete pro gumovou hračku, musíte přestat škudlit a musíte koupit hračky ze speciální gumy ve speciálním
obchodě (nejbližší Zverimex ap. :D). Tyto speciální hračky jsou z materiálu, u kterého nevadí když ho pes kousek pozře. Vyhnete se tak riziku nákladného chirurgického zákroku v případě, že pes spolkne část nebo celou hračku-míček,figurku z "obyčejné" gumy.
Navrhované ořechy jsou také velmi nebezpečné, protože je pes tak jako např.kaštany nestráví. U ořechů samozřejmě skořápky!
Rizikem jsou také dřevěná polínka nebo klacky, protože nemusíte trefit vhodné "neštípací" dřevo a taková tříska nebo úlomek v dásni není také nic moc.
Poměrně vhodné jsou pet lahve, ale s odstraněným víčkem, které se dá také v zápalu hry spolknout.
Já osobně bych souhlasila s vyrobením uzlu z nějakého bavlněného lana nebo hadru, PET lahve, klubíčka z hadrů. Malým štěňatům vyrábím žvýkačky ze slaninové kůže, někdy aportují mrkev a honí jablka. Občas si v masně také zamluvte telecí kosti s hlavicemi, uschovejte do mrazáku a postupně vydávejte.
Souhlasím s Krkovičkou. Stejné hračky vyrábíme pro našeho psa. Silné lano, dva uzly. Strašně rád se s námi o lano přetahuje.
Jako vylepšení lze na lano i navléknout starý tenisák. Nůžkama prostřihnete díry, navléknete, uděláte uzel na každé straně.
Nebo jsme vzali staré triko, udělali několik uzlů a další hračka byla na světě. (platí pro větší plemena)
Mnoho nápadů již zde je, PET lahve, hadry, provaz, stačí stará ponožka s uzlem, tenisák - podle velikosti tlamičky štěndy.
Pouze bych varoval před molitanovými předměty, v případě sežrání mohou způsobit vážné problémy.
A také není dobré dávat pejskovi na hraní staré části našeho oblečení bez vyprání. Pejsek se pak může domnívat, že hadr který mu voní po páníčkovi je hračka a podobně vonící "hadry" si začne na hraní vyhledávat sám...
Moje Dorotka miluje ořechy. Řádí s nimi jako kočka s myší. Když se hry nabaží, uslyším křupnutí a jádro vybere jako veverka. Ale nedávám ho často.:D Chová se jako závislák. Kuličky, takové gumové, skákací, najde venku, ikdyž tam vůbec nejsou. Mám jich plnou tašku, protože má snahu je rozkousat a něco spolknout. Musím ji hlídat. A míčky, ty taky může. Uzlík, dva uzlíky na lanu. Má košík hraček a vždycky si pohledá a vytáhne si nějakou konkrétní. A pozná je, když je pojmenuji. Asi 5 z nich.:D Se svépomocnou výrobou bych byla opatrnější. Dovedou rozkousat a spolknout neuvěřitelné věci. Možná, starý kožený řemen.
Vemte kus starého provazu a na kazdém konci udelejte pevný uzel. Místo mezi obema uzly by me byt tak 30cm.A máte skvelou hracku na přetahování. -Chci podotknout že to je hracka spíš pro vetsí plemeno.
Nebo vemte oblíbenou hracku vaseho psíka a privaste na provázek (dlouhý tak 1,5 metru) druhý konec k dlouhemu klacku. Pak to bude vypadat jako prut, ale misto hacku budete mit balonek, plysaka,... Pejsek za tim bude behat jako divy. Nebo to nechte vyset trochu vys ve zduchu a pejsek bude za tim skakat
PANEBOŽE! Tempera na míček? Jste normální?! Vždyť to toho psa může zabít?!
Jinak, dobrý den, já mám takový názor, že pokud nechcete příští týden vézt Vašeho pejska do nemocnice, kupujte pouze kvalitní hračky od dobrého výrobce ve zverimexech. No a pokud opravdu si chcete nějakou hračku vyrobit, kupte si v Intersparu dvě fleecové deky (1 deka/ 99,-), nastříhejte je a udělejte uzlík na jedné straně, umotejte copánek a udělejte uzlík na druhé straně - HOTOVO! Nebo také, jak už zde zmiňovalo několik lidí - Pet - lahve - ALE POZOR - odšroubujte víčko, jinak ho pes spolkne a také buďte připraveni na to, že Váš pejsek, zatímco si bude hrát, bude dělat kravál, takže se tato ''hračka'' opravdu nehodí tehdy, pokud se právě chystáte dívat na televizi :D:D:D
Já sama mám teď doma štěně, které se rádo přetahuje s copánkem s naším druhým psem (jednoduše udělejte silný ''copan'' dostatečně dlouhý) i se mnou.
Štěňata opravdu potřebují pohyb, zvláště v tomto útlém věku, a proto nepodceňujte jejich zdraví! <3
Děkuji za přečtení
Milovnice zvířat
milovnice, nejste kapičku mimo? Kde něco čtete o temperách? Kde to je? Chlupatou flisku? A ještě rozstříhat? Z toho hračku pro psa? Opravdu?
Hlavně nic malovaného a podobně. Nedoporučuju ani PETky. Na hraní super, ale když praskne, pejsek si pořeže dásna. Hlavně záleží na rase. Podle toho určit velikost, i když ani to nemusí být směrodatné. Máme dva pejsky 8 a 70 kg a oba si hrají se stejnými hračkami, zvlášť, když se o ně můžou přetahovat, nebo závodit, kdo ji chytí a donese dřív. Znal jsem psa, který si hrál zásadně jen s půlcihelkou nebo kamenem (nevím proč). Známí mají zase psa, který funguje jako štěpkovač. Ať mu dají třísku, špalík, nebo metrový kus dřeva, do dvou hodin z toho je jen pár kyblíků odštěpků. Silné lano, guma, puk, pro větší pneumatika (menší) a když je ještě zavěšená na provaze na větvi - to je pak šrumec
Dobré pro zabavení pejska,když nejste doma,jsou třeba takové balonky o otvory.Do balonku se vloží pár kousků dobrůtek a pejsek se snaží dostat je ven.Říká se tomu myslím kreativní hračka pro psa.Doma to asi nevyrobíte,ale mají to v každém větším zverimexu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.