Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem 5ti měsíční jehňátka ovce vřesové, může je v takovém věku zakousnout liška?
Děkuji, Jakub.
Ne. Může vám je potrhat nebo zakousnout toulavý pes, ale liška (nebo lišče) rozhodně ne.
doplněno 16.07.14 11:44:Podle tvrzení ovčáků a myslivců, může být liška nebezpečná v období kdy se ovce bahní, tedy v některých případech napadne liška čerstvě narozené jehně. Pětiměsíční ovce vřesová je nad fyzické schopnosti lišky.
Ano, může. Nejhorší je období kdy učí liška mladý lovit. Teď už by měly být mláďata samostatný a spokojí se s hraboši... V tomto období je to málo pravděpodobné, ale může se stát. Já sama viděla zakousnuté jehně starou lyšandou, až jehně padlo, zavolala omladinu. . Jehně neodtáhli, ale hodovali na místě. Viděla jsem to v Tatrách a jen přes dalekohled, takže nedokáži odhadnout stáří jeňěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.