Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakousne liška 5ti měsíční jehňata?

Od: skorpin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zakoupil jsem 5ti měsíční jehňátka ovce vřesové, může je v takovém věku zakousnout liška?

Děkuji, Jakub.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Ne. Může vám je potrhat nebo zakousnout toulavý pes, ale liška (nebo lišče) rozhodně ne.

doplněno 16.07.14 11:44:

Podle tvrzení ovčáků a myslivců, může být liška nebezpečná v období kdy se ovce bahní, tedy v některých případech napadne liška čerstvě narozené jehně. Pětiměsíční ovce vřesová je nad fyzické schopnosti lišky.

uska*
hodnocení

0x

Ano, může. Nejhorší je období kdy učí liška mladý lovit. Teď už by měly být mláďata samostatný a spokojí se s hraboši... V tomto období je to málo pravděpodobné, ale může se stát. Já sama viděla zakousnuté jehně starou lyšandou, až jehně padlo, zavolala omladinu. . Jehně neodtáhli, ale hodovali na místě. Viděla jsem to v Tatrách a jen přes dalekohled, takže nedokáži odhadnout stáří jeňěte.

itan71*
hodnocení

0x

A velmi ráda (HLAD JE SVINĚ)

skorpin*
hodnocení

Děkuji za odpovědi.

pejsek*
hodnocení

0x

Ano, určitě *sok*

A mám radu na zabezpečení - zavírejte jehňata přes noc domů!

klarahahnova*
hodnocení

0x

Ahoj, nebylo by nejlepší jim vybudovat nějakou stodolu, na zimu by jim bylo teplo, a prostě ochránili byste je před různýmy živočichy nemluvím jen o lišce ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]