Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykastrovaná kočka - strašné probuzení

Od: ducati996* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,máte někdo zkušenosti s vykastrovanou kočkou? Včera jsem s ní byla u veterináře,probouzení bylo šílené, zvracela,motala se apod. Dnes už je jí lépa,dokonce se pokusila chytit mouchu :) Chodí dobře,trochu pije a jí. Ale z čeho mám strach-líže si ránu(což doktor říkal že je dobře) ale občas si tahá za stehy. Doktor říkal že si kočky stehy netahají,ale když tu mojí pozoruji,tak občas za nějaký steh zatáhne a docela se bojím,aby si je nepřekousla. Myslíte že to hrozí? Děkuji za odpovědi a zkušenosti

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sarkaona*
hodnocení

0x

kdo si počká, ten se dočká...nehrotila bych to a nechala jí být.

Ta pooperační reakce je normální.;)

hodnocení

0x

No, neměla by stehy vytáhnout, ale přesto ji mějte na očích a hlídejte. V nejhorším jí dejte límec. Ale límec kočky hrozně stresuje, takže když se obejdete bez něho, bude dobře. *jasne* Hodinu od hodiny se to bude lepšit. Uvidíte.

hodnocení

0x

Dobrý den Duca. Kočička po kastraci si ránu líže, rychleji se to hojí. Kočičku nedávejte na křeslo, nebo na vyšší místo, aby neskákala, nebo nespadla. Důležité je aby pila, čůrala, kakala. Jakmile si kočička nějaký steh začne tahat, dejte jí nějaký malý pamlsek, co má ráda, hlaďte jí, aby zůstala ležet. Potřebuje klid. Když by nějaký steh začal hnisat, nebo prosakovat, krvácet, hned k veterináři. Nenoste kočičku. Každý den to bude lepší a lepší. Zkušenosti.

doplněno 21.08.12 18:52:

Nemáte náhodou fáčovinu, co se natahuje na rány? Rána dýchá a když kočiče nevadí, tak je to dobré. Na křeslo něco dejte, ať tam nemůže skákat, jinak ji mohou stehy prasknout.

doplněno 22.08.12 10:43:

Duco, jaká byla noc? Vše v pořádku?

ducati996*
hodnocení

Míca se už chová úplně normálně. Snažíme se ji držet na zemi,i když si už sama skočila na křeslo. Ty stehy si kouše pořád a nenechá se od toho vyrušit. Jednou jsem ji kolem bříška obtočila obvaz,kterého si nevšimala a usnula. Tak jsem ji ho sundala aby rána dýchala. Uvidím co bude dělat až se zase vzbudí.
ducati996*
hodnocení

Celou noc kočička spala-narozdíl ode mě :) Dneska by nejradši skákala úplně po všem,lezla po záclonách a podobné její oblíbené věci. Samozřejmě jí nenechávám, tak za ní běhám a snažím se jí uklidnit aby se moc nenamáhala. Podle jejího chování je úplně v pořádku :D Ránu líže často,ale když vidím že si tahá za stehy, tak jí přeruším. Snad si rány brzy přestane všímat,nebo alespoň těch stehů.

hodnocení

0x

Naše kočička dostala na bříško takovou fáčovou košilku, ale vet říkal, že jí můžeme klidně sundat, když se jí nebude líbit - měla ji jen první den, to byla na tom tak špatně, že jí košilka byla fuk, 2.den jsem jí sundala, aby si mohla ránu lízat... kočky se strašně rychle vzpamatují - jeden den jsou na umření a druhý den v pohodě - tak hlavu vzhůru a vydržte, zítra to bude dobré - jak už někdo radil, odveďte její pozornost, když si bude stehy tahat, a nechte ji v klidu...

ducati996*
hodnocení

Já se hlavně bojím aby si s tím něconeudělal přes noc. Začíná být dost živá,tak jí budu mít zavřenou s sebou v pokoji,ale hlavně aby si ty stehy netahla...

wanesa*

Nebojte, já jsem si kvůli mojí potvoře kočičí vzala týden dovolené,abych uhlídala 9 jejích stehů.Přes všechnu snahu jsem uhlídala 4:)Doktor to šil snad křížkovým stehem,to jsme si říkali,že tohle nemůže vytáhnout,ale povedlo se jí pár zrušit.Ona prostě na sobě nesnese nic cizího na těle.Když jsem jí chtěla dát košilku,tak narážela do stěn,jako když ztratila orientaci,tak jsem jí jen hlídala,aby se jí rána neotevřela.A to se mi povedlo:)

ducati996*

Dneska jsem jí pozorovala a ona si ty stehy netahá nijak drasticky,spíš za ně zatáhne a když zjistí že to bolí,tak to pustí a jen ránu líže.Tak snad jí to tak zůstane :)

hodnocení

0x

Obětujte punčocháče a vyzkoušejte, když do nohavice uděláte díry na nožky, navlečte jí to na celý trup. ;) Skákat už klidně bude, už je zase ve formě. Jen jí to svědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]