Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu kam se mám obrátit, když vedle ns soused má pejska, kterého má celé dny zavřeného doma v kleci, ale v takové malé, ve které se nemůže ani natáhnout, je mi z toho na nic, vypustí ho jen jednou za den na chvilku na zahradu a za 10 minut musí zase dom do klece, toto je přeci týdání zvířete ne? můžete mi někdo poradit kam se obrátit, aby toho pejska něko zachránil. Děkuji
Dobrý den. Je více možností, pokud jde skutečně o týrání zvířete:
NA KTERÝ ORGÁN SE OBRÁTIT, VÍME-LI O TÝRANÉM ZVÍŘETI : 1. Příslušné orgány veterinární správy - tedy Krajské veterinární správy a jejich inspektoráty - vykonávají dozor nad dodržováním povinností v oblasti ochrany zvířat. Zjistí-li, že dochází k týrání zvířat, informují obec nebo policii, aby mohlo být zahájeno řízení. Příslušní odborní pracovníci veterinární správy nejlépe posoudí, zda skutečně dochází k týrání zvířete, proto je vhodné obrátit se především na ně.a Krajská veterinární správa to zjistím jak, která spadá pod příslušnou obec?
doplněno 20.08.12 17:15:už jsem to našla
Dobrý den.
Podezření z týrání zvířat se ohlašuje na příslušnou veterinární správu, na obecní (obvodní, městský) úřad (odbor životního prostředí) či - zejména v akutním případě - na policii ČR.
Oznámení můžete podat nejen písemně, ale i ústně. Je lepší, když uvedete své jméno a kontakt; mimo jiné se tak můžete dovědět, jak se daný případ vyvíjí. Úřady jsou však povinny zabývat se i anonymním oznámením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.