Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Týrání pejska, kam se obrátit?

Od: kasandra70* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím o radu kam se mám obrátit, když vedle ns soused má pejska, kterého má celé dny zavřeného doma v kleci, ale v takové malé, ve které se nemůže ani natáhnout, je mi z toho na nic, vypustí ho jen jednou za den na chvilku na zahradu a za 10 minut musí zase dom do klece, toto je přeci týdání zvířete ne? můžete mi někdo poradit kam se obrátit, aby toho pejska něko zachránil. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Je více možností, pokud jde skutečně o týrání zvířete:

NA KTERÝ ORGÁN SE OBRÁTIT, VÍME-LI O TÝRANÉM ZVÍŘETI :

1. Příslušné orgány veterinární správy - tedy Krajské veterinární správy a jejich inspektoráty - vykonávají dozor nad dodržováním povinností v oblasti ochrany zvířat. Zjistí-li, že dochází k týrání zvířat, informují obec nebo policii, aby mohlo být zahájeno řízení. Příslušní odborní pracovníci veterinární správy nejlépe posoudí, zda skutečně dochází k týrání zvířete, proto je vhodné obrátit se především na ně.
Upozornit příslušné orgány veterinární správy je vhodné také proto, že na návrh příslušného orgánu veterinární správy může obec správním rozhodnutím nařídit odebrání týraného zvířete, vyžaduje-li to jeho zdravotní stav.

2. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností (v Praze příslušné úřady městských částí) projednávají přestupky a správní delikty na úseku ochrany zvířat a ukládají pokuty chovatelům dle zákona na ochranu zvířat proti týrání.

3. Orgány Policie ČR - tyto orgány se zabývají případy, kdy je podezření, že došlo k trestnému činu týrání zvířat podle ustanovení § 203 zákona č. 140/1961 Sb., trestní zákon, v platném znění.

kasandra70*
hodnocení

a Krajská veterinární správa to zjistím jak, která spadá pod příslušnou obec?

doplněno 20.08.12 17:15:

už jsem to našla

iz*

Obec spadá pod veterinární správu toho kraje, v němž leží.

haninka*

Nebo se obraťte na dogpoint. www.dog-point.cz.

simonatt*

Milá Kasandro,určitě to udělejte a nahlašte třeba i anonymně/myslím proto,kdyby se Vám soused nějak chtěl mstít-jsou takoví lidé/a dejte vědět,zda se stala náprava. Jsem z toho smutná,proto jsem napsala. S.

d9968004*
hodnocení

0x

Myslím že můžeš zavolat na 112, MYSLÍM!

lusineshka13
hodnocení

0x

to snad nemyslíte vážně?*plac*

kasandra70*
hodnocení

co že nemyslím vážně? to, že je tam zavřenej to myslím vážně, je to hrozný, pejsek je chudák, nevím, kam se obrátit?

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Podezření z týrání zvířat se ohlašuje na příslušnou veterinární správu, na obecní (obvodní, městský) úřad (odbor životního prostředí) či - zejména v akutním případě - na policii ČR.

Oznámení můžete podat nejen písemně, ale i ústně. Je lepší, když uvedete své jméno a kontakt; mimo jiné se tak můžete dovědět, jak se daný případ vyvíjí. Úřady jsou však povinny zabývat se i anonymním oznámením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]