Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myš v ložnici vs jed

Od: tynka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den můžu se zeptat jestli když dám do ložnice - nasypu pod podlahu jed na myši jestli tam mohu normálně spát?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tynka, nedávejte jed. Myš může pojít někde, kde ji nenajdete a bude vám tam smrdět a rozkládat se. Pokuste se ji najít anebo chytit do pastičky. Třeba do láhve od okurek kousek špeku a sýra a přikrýt víčkem s malým otvorem 3x2cm. Postavit k něčemu, po čem k víčku může vylezt. Ale už se nedostane ven. *jasne*

Když v noci cvakne past na myši, tak je to na infarkt!
Já používám tekutou kočku, teda lepidlo na myši. Už to tu na poradně bylo, jedna kolegyně poslala dokonce vzkaz:
Podařilo se mi sehnat lepidlo na myši. Jmenuje se No Rat. Nyní se pustím do likvidace myší.
Reagovala na můj příspěvek poradte.cz/...

Dobrý den. Nedá mi to, abych se neozvala. Byla jsem to já, kdo se zeptal SYS. Hejkala, co to je, lepidlo na myši. Tady je lepidlo na myši, " NO RAT", je to vynikající. Na doma, kde nemáte kočičku, nebo nějaké malé zvířátko, které běhá, je to lepší, než pastička. Jak pastu na myši, používám na chalupě. Z obchodu si beru malé krabičky od sušenek, doprostřed krabičky udělám kolečko lepidlem, uprostřed přilepím oříšek, nebo žvýkačku, která voní. Je to rychlejší a čistější. Důležitá informace, lepidlo se dá koupit na Slovensku. Hodně Slováků dělá u nás a není problém si pastu objednat. Poděkování za dobrou radu, zaslouží SYS. Hejkal. Jen můj názor.

doplněno 16.08.12 20:07:

Na uzávěru lepidla, je gumová rukavice, kterou používám, když lepidlo dám do krabice.

doplněno 16.08.12 20:19:

Na to, aby se myš dostala do nového domu, stačí v patře otevřené okno, nebo větrání ve špajzce. Na vlastní oči jsem viděla, jak po krásné fasádě si myš šplhala do prvního patra, do okénka špajzky. Pozor na okna.

Myš v ložnici vs jed

mowla*
hodnocení

1x

Pokud nebudeš v noci - jakožto náměsíčník, vyzobávat z podlahy drobečky, proč ne? Jedové nástrahy lákavě voní (aspoň myším by měly), ale nešíří do okolí jedovaté plyny/výpary.

;)

Jak ale píše Hahanaj - pastička je lepší, otrávená myš ti může pod podlahou pojít a hnít - a to je pak smrádek...

hahanaj*
hodnocení

0x

Můžeš i když nasypeš jed do kouta - nic se ti nestane ale lepší je pastička a myš chytit

figurek*
hodnocení

0x

Jedy jsou chemikálie. Já bych vám radil zkusit nejdříve starou známou drátěnou past, do které se myš chytí živá. Do pasti dejte kousek slaniny a ráno v ní tu myš najdete. Můžete ji potom vystavovat nebo vypustit u sousedů.

tynka*
hodnocení

Jsou to všechno skvělé rady moc děkuji, ale s pastičkou to nevidím dobře ..máme nový barák a celá podlaha je z dřevěných desek a ona je pod nima museli by se všechny odšroubovat proto si myslím, že pastička asi nepůjde ..přesto všem moc děkuji

haninka*

Pastičku dejte někam do kouta, ona do ní vleze. Chodí si někam pro jídlo ne? Takže vylézat musí. Nebo máte v baráku díru a chodí pro jídlo ven?

tynka*
hodnocení

Bohužel nevylézá takže nevím kam chodí jíst .. ale kouše ty trámy ...

Myš Vám kouše trámy a nevylézá*sok*? Jste si jistá, že je to myš? Není to třeba červotoč? Bez legrace, ten nadělá taky dost kraválu.

hodnocení

0x

Když už se nám ta nepříjemnost /myš v bytě/ stala, nalíčili jsme drátěné domečky. Myš se chytla a já ji odnesla daleko na pole. Myslete si, co chcete, ale bylo mi jí pokaždé líto, když tam tak vyplašeně rejdila.

Jednou jsem měla myš v kuchyni - 1. patro, na vsi. Vůbec nevím, jak se tam mohla dostat. Po schodech?*smich*Domečky nepomáhaly, už tam byla 2 měsíce a úspěšně se jim vyhýbala. Manželovi došla trpělivost a nalíčil klasickou sklapovačku pod radiátor. Dlouho se nic nedělo, jednou večer jsem v kuchyni žehlila. Zpod sporáku bleskurychle vyběhla myš a napříč kuchyní přímo k pasti. Obrečela jsem ji. Byla jsem ráda, že je od ní pokoj, ale zároveň mi bylo líto, že jsem ten její hrozný konec viděla na vlastní oči.*plac*

Nepoužívejte jedy. Kamarádka ho v bytě použila. pak mě tam jednou pozvala, že prý jí tam něco strašně smrdí - tvrdila, že JAKO TLAČENKA. Zlobila jsem se na ni, vždyť tlačenka přece voní. Začaly jsme odstrkovat nábytek a opravdu, za komodou byla nafouklá myš-tlačenka. *smich*

hodnocení

0x

Jen tak na okraj: jed na myši bývá na bázi kumarinu, což je antikoagulans a v lékařství se používá pod názvem warfarin na ředění krve - samozřejmě pod lékařským dohledem. Funguje v podstatě tak, že myš, která ho neužívá pod lékařským dohledem, vnitřně vykrvácí.

(Samozřejmě jsou i jiné látky na trávení myší, ale třeba arzen se snad dnes už nepoužívá,)

hodnocení

0x

I když o tom spousta lidí nechce ani slyšet, jsou opravdu ideální pastičky. Myš to má rychle za sebou a vy jejich hubení také. Navíc stačí natáhnout s kusem sušenky a upozornit ostatní v domě, že mají čekat cvaknutí. Jedy mají samozřejmě své výhody, ale pokud hlodavec zahyne v prostoru, kam se nedostanete (my máme například linku, která se nedá odmontovat ani vlézt do prostoru za ní. Můžete taky zkusit kombinaci (prodává to eshop.adera.cz/... ) a spaní v prostoru bych se opravdu nebál.

ladaadal*
hodnocení

0x

Právě jestli vám leze pod deskama, tak bych jed nedoporučoval. Když v tom prostoru chcípne, budete to demontovat celé a hledat, kde to smrdí. Pastičku, kus osmaženého chleba a během noci čekat cvaknutí, ono to zase tak strašný není. A bude klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]