Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

činčilaa rodiče a tak dál

Od: agoogirl odpovědí: 8 změna:
Dobry den chtela bych se zeptat jak mam premluvit rodice aby mi.koupili čincilu.do pokoje.Uz jsem mela morce ale i kdyz jsem se o nej dobre starala tak dostalo zacpu a umrelo. A ja nevim jestli se neboji ze umre zachvili taky. dekuji predem za odpoved, agoogirl

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Těžko poradit, jak rodiče přemluvit, protože je nikdo z nás nezná. Ale pokusím se dát alespoň tip. Začala bych tím, že bych si sehnala nějakou literaturu o činčilách a snažila se dozvědět se o nich co nejvíce. Lze najít spoustu info i netu, takže prohlížet stránky a snažit se rodiče zapojit. Obracet se s dotazy i na ně, vyzvědět, proč by to třeba nepovolili, najít si popř. rozumné protiargumenty. Ukázat jim pár foteček činčil na netu, rozplývat se nad tím, jak jsou roztomilé, krásné...Prostě aby si rodiče sami všimli, že je Tvůj zájem opravdový a dát jim možnost zvážit to.. Pak již není těžké říci - mami, tati, já bych činčilu moc chtěla. Přečetla jsem si o ní toho spousty, abych věděla, jak se o ní starat a pečovat. Opravdu se jí budu věnovat. Prosím, dovolte mi, pořídit si jí. Nebude vás ničím obtěžovat, bude se mnou vegetit v pokojíku a vy o ní nebudete ani vědět, nebude vám nijak překážet...Uvidíš sama, zda Ti rodiče nakonec vyjdou vstříc. Za zkoušku to snad ale stojí, ne? ;)..Tak držím palce!

doplněno 16.08.12 21:02:

Taťkovi řekni, že Tobě se naopak líbí moc a jestli by se za Tebe nepřimluvil u mamky. A když budeš opravdu pečlivě měnit a čistit podestylku, nebude smrdět. Taťka by Ti s mamkou mohl pomoci, zkusit jí přemluvit, aby to dovolila.

hodnocení

0x

Nedělej to! Činčila je krásný tvoreček, dám fotku činčiláčka dospělé vnučky, když byl ještě maličký. ;) Ale je to nekontaktní a noční zvířátko. Ve dne spí zalezlý v domečku, navečer chce z veliké klece ven. Proběhne se po pokoji. Žádné hlazení, žádné ňuchňání, žádné hraní. Zaleze zpět do domečku, zdřímne a když zapadne slunko, obživne. Dělá kravál, lítá a žije. Velice hlučně.*plac*V pokojíčku se nevyspíš a abys ho měla někde jinde, to ztrácí smysl.

činčilaa rodiče a tak dál

a ještě jeden

činčilaa rodiče a tak dál #2
martinaa*

Pěkný den, máte pravdu, že je hlučná, ale rozhodně to po správné výchově není nekontaktní zvíře. Naopak činčilu potkáte ve většině dětských chovatelských kroužků, kde se ráda mazlí a vyhledává kontakt.

daniell*
Rozhodně je činčila o hodně lepší než třeba křeček to je pravda.

daniell*
hodnocení

0x
Kup si potkana to jsou mazlíci nebo ale to je z jiného soudku kup si korálovku Sedlatou to jsou mazlíci a jsou hezcí (je to had) a nedělají hluk což je o proti všem hlodavcům výhoda kteří se nejčastěji v noci zbudí a jdou hrabata a dělat další hluk při tom se špatně spí

agoogirl
hodnocení

To sem ja co davala otazku. Mamka rika(mysli) ze to bude smrdet a nenecha se presvedcit ze prej za ni to neslo atd.
Me hluk vubec nevadi, my bratrove mluvi ze spani a jednou sem usla i kdyz holky brebentily. A navic ja se spis bojim a hluk v pokoji mi dava pocit ze tam nekdo se mnou je.
Tata by klido, ale moc se mu jako zvire neliby ze prej je to takovej krizenec. Agoogirl
borax*

Činčilu mám už moc let. Ta narozdíl od morčete nebo křečka vůbec nesmrdí! Je třeba vetší klec, nemůže být ve skleněném teráriu a krmení jen od dobré značky (Vitakraft, Versele-laga) přímo pro činčily, velkým obloukem se vyhněte prodávaným "směsím pro činčily" co jsou tam různé barevné kolečka a podobné hnusy. Pochopitelně taky dávejte dobré seno. Najděte stránky o činčilách a mamka ať si je přečte. Je to opravdu tak. Co se týká toho křížence, tomu nerozumím, činčila je původní jihoamerický hlodavec :) Přeju hodně zdaru, činčily jsou super zvířata, pokud dodržujete správnou výživu, žijí moc let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]