Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám yokšírského teriéra 4 měsíčního a nemohu ho naučit chodit čůrat ani kakat ven. Vždy se vyčůrá a vykaká doma.
Jen občas venku.
Neporadí mi někdo jak ho to naučit? Nevím si s ním již rady
Děkuji
Dobrý den. Máte malé štěňátko, chce to čas, naučí se vše. První kroky musíte dělat Vy. Doma pro štěňátko, udělat malý kouteček, kde nevadí, že občas udělá hromádku, nebo se vyčůrá. Chtělo by to, když jste doma, chodit ven každou chvilku, stačí jen, než se vyčůrá, nebo vykaká, ( dostane pochvalu, pamlsek). Je to jako malé miminko, neudrží moč a kakání. Štěňátko, když chce kakat, nebo čůrat, tak se točí na místě a hledá místečko, kam potřebu udělat. Musíte ho hned popadnout a držet v ruce, než se dostanete ven. Jinak se Vám vyčůrá zrovna tam, kde ho postavíte. Jen ho netrestejte, když udělá potřebu, kde nemá, mějte trpělivost. Jen můj názor.
Ano dobrotu mu dávám když se mu to náhodou podaří venku.
Jak ho to však odnaučit aby to nedělal doma? Co když to udělá doma? Jak se k němu zachovat?
Zdravím. Verry, také máme Jorka. Chce to trpělivost, čas a hlavně důslednost. Pokud koná potřebu doma, pak přísným hlasem pokárat (fuj, to se dělá? Cos to udělal? Ruličku z novin a plácnout ho po zadečku - to nesmíš!) A vzít ho ven. Procházky nešidit, dát mu čas, aby se vyčůral a vykadil pořádně. Pejsci učůrávají za dobu procházky každou chvíli a několikrát. Z Vašeho hlasu musí pes vycítit autoritu, pokud káráte. Poslušnosti se naučí, ale opravdu to chce, dát si s ním práci. Když se mu to venku povede, tak ho patřičně pochvalte, pozná, že takto je to správně a brzy pochopí, že se chodí potřeba dělat ven. Bude se na procházky těšit. Takže doma kárat, venku chválit. Chodit s ním ven pravidelně.
Máte doma mimčo, nebojte on se to naučí, jen to chce důslednost. Já jak byl můj pes malý, když něco udělal doma, tak jsem beze slova vzala hadr a uklidila to. Nevim, jestli to tak má být, ale je naprosto zbytečné ho stresovat nebo nedej bože trestat. Tak malé štěňátko zatím nevydrží ani kdyby sebevíc chtělo...
Tato otázka tady nedávno už několikrát padla a byla zodpovídána,(také v případě jorků) Podívej se na obsáhlé odpovědi,ale počítej s tím,že čtyřměsíční štěně prostě má ještě nárok na "nehodu" doma..Chce to důslednost,trpělivost a nebýt líný běhat s pejskem po každém probuzení,po každém krmení ven a systém cukr-bič. Nevhodné chování-trest,odměna za kladný výkon...Pro dočasnou dobu,kdy oba zřejmě "nestíháte",naučte psíka používat domácí toaletu.Všechno je v předešlých odpovědích. Jen mě napadá,jak chcete psa dál vychovávat a učit ho zvládat mnohem náročnější úkoly,když si neporadíte ani se základním kamenem výchovy psa v bytě a pejsek se vám "vždy vykaká a vyčurá doma"!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.