Nejste přihlášen/a.
Já vím, je to pro nás, lidi, velice stresující, koukat na kočku, vlastně na kohokoliv, jak týrá a utýrá na smrt živou bytost. Opravdu jsme se přírodě hodně vzdálili :D Já si myslím, že to, co vaše kočka dělá, je pro vás nejvyšším vyznamenáním. Nosí živé myši odrostlejším koťatům, ukáže jim, co a jak. Pak dohlíží na to, aby se to malí naučili. Když jsem byla doma, naše kočka to takhle dělala. V době, kdy koťata odstavovala. Vy jste její rodina a holčička kotě, které by se mělo naučit postarat se o sebe, uživit se. A na místě, kam děvčátko chodí, mu to ukazuje, předvádí. Přinesl jí dárek.Ten váček je žlučník. :D Máte doma malého tygra, dravce, který, díky celým generacím venkovních koček, nepřišel o instinkty. Je třeba ho chválit, protože dělá jen to, k čemu byl přírodou určen, utvořen. Je takový, jakou by kočka, která se musí o sebe umět postarat, měla být. Takhle to vysvětlete své dcerce a takhle to sama chápejte. Je to přirozrné, je to příroda. Všecko to, co přinese, jsou dárky tvorům, které miluje ze všech nejvíce.
To byste Krkovičko mohla vědět, že kočky jsou pořád ještě dravé šelmy i přes tu tisícovku kočičích generací, co žijí s lidmi. Buďte ráda, že je váš kocour žere venku. Naše kočky chytí myš, donesou si ji do misky a sežerou doma. Někdy se o ni taky porvou. Taková je kočičí zábava. Takže jak povídám, buďte ráda.
Onehdy si kocour přinesl myš domů, než jsem stačil říct "vypadni", už běhala po pokoji. Při úklidu jsem našel pár bobků, tak jestli si jí kočičáci takhle nevyprazdňují. A to popraviště si vybírají podle zábavy pro honění myšky. Nechávají žlučník a případně žaludek, taky hlavičky jim moc nejedou.
Dobrý den.
Ano, je to hrozné. Náš kocour dělá úplně to stejné. Přinese myš ještě živou, hraje si s ní, pohazuje, nechá ji kousek utéct, pak ji znovu chytí. Z mého pohledu hrůza. Promění se v krutého predátora. Až si dohraje, myš sežere, olíže si packy, kožíšek ...protáhne se a je z něj zase přítulný mazel. A nepohlaďte ho. Beru tojako přirozenou věc, s kterou stejně nic nenadělám.
To je normální chování koček.Lov je pro kočky (a nejen pro ně) vášeň.Bežet za tou hbitou myškou a ulovit.Mimochodem,kočka mnohem lépe vnímá rychle se pohybující předměty než člověk.Např.pokud se dívá na televizi,vidí film trhaně,protože těch 24obrázků za sekundu je pro ní dost pomalu na to,aby to viděla jako souvislý film.To jí v tomto hodně pomáhá.Je pohotová a rychlá.Lov je baví.Lov u zvířat není agrese.Berte to tak,že má myš poslední šanci zdrhnout(což se někdy opravdu stane).Jelikož má dost potravy,sežere jen to dobré...Nosí ji na místo,které má označkované jako své...
Kočka je jediné zvíře, které loví pro zábavu. Asi se nudí, a proto sem tam chyte mysku prochu jí prozene a pak jí slupne.
Ano, trochu si s ní hraje, až dostane hlad... Jak už někdo píše, hodně, ale hodně jsme toho přestali o zvířatech znát...
Už vidím trestnou výpravu za kodiaky, protože uloveného lososa žerou od ocasu, předem ho neporazí na lososích jatkách a zajímají se hlavně o jikry...
Prosím, přestaňmež blbnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.