Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam 4 mesicniho krizence labradora a leopardiho psa. Od prvniho dne co byla poprvé na zahradě už měla možnost se seznamovat se slepicemi. Zahradku mame mensi, proto slipky pres den z vyběhu poustime aby se mohli napast. Nasi fenku zase poustime ven vycurat. Slepicek si zacala vsimat az v posledni dobe a zacala je neuprosne honit a kolikrat ji nacapu pri tom kdy uz drzi slepici za krkem a chce si ji odnest. Myslim ze je ma spise jako hracku nez korist , ale stejne nevim co s tim delat. Na me okriknuti vetsinou prestane a poslusne prijde, na taty okriknuti nedela nic, a jelikoz je netrpelivy tak ji proste placne a tomyslim neni dobre. Co bych mel delat aby to proste ani nezkousela?
dekuju moc
Máte pravdu, pes si chce hrát a ve vaší nepřítomnosti slepici zamorduje. Je to příroda. Z počátku musíte pejska vodit mezi slepice jen na vodítku a dávat mu jasné povely. Když poslechne, chce to nějakou odměnu. Chce to trpělivost. Někteří kříženci se prostě mezi drůbež nehodí a nenaučí se to. Držím palečky.
Je to o výchově, já jsem absolutní amatér z paneláku který se odstěhoval na ves před rokem. Pořídili jsme si dva týrané psy, slepice, k tomu máme kočku. Ale vzala jsem to tak, že všichni jsme členy jedné smečky a že slepice se prostě nežerou ani netahají za krk atd. A já jsem vůdce smečky. To jsem psům vysvětlila a je to v poho. Tzn. kdo může sežrat slepici jsem já a nikdo jiný. Včerejší zkušenost mě v tom ujistila, páč jedna slípka přelétla plůtek a psi si jí sice všimli, ale nedovolili si nic udělat.
doplněno 31.12.12 21:21:Jsem se rozepsala tak nějak jinak, pardon. Nechte je být, ale dovolte psovi ke slepicím jen čuchat, je zvědavý. Jakmile začne dělat nějaké "nepřístonosti" tak zakročit. Nekřičet jak tur, ale stylem "ty vole co to děláš to je přece naše pipi", a pamatujte, zakázané ovoce nejvíce chutná a v tomto případě obzvlášť.
Hezký nový rok a žádné zardoušené pipiny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.