Záleží na okolnostech, při kterých přišla vaše fenka o život.Může se jednat o odcizení,týrání zvířat,porušení pravidel silničního provozu ,porušení zásad soužití mezi občany a mnoho jiných důvodů.Bylo by dobré obrátit se na policii s konkrétním popisem situace a příp. podat trestní oznámení nebo se obrátit na soud,to vám na policii poradí.Bylo by dobré mít svědectví další osoby. V případě náhrady škody,kterou byste uplatňoval, pravděpodobně si budete muset nechat vypracovat odborný znalecký posudek,který případnou škodu stanoví.Seznam soudních znalců mají na každém soudu k dispozici. Žádné peníze vám ale ztrátu fenečky nenahradí a vaši bolest z jejího úmrtí nezmenší.
Čistě formálně ta finanční škoda závisí ina tom, jestli byla papírová. Subjektivně ale mně osobně by právě tento fakt sám o sobě nepřišel nejdůležitější.
Bohužel v našem zákonodárství je pes - věc. Poradila byc Vám, ale dáte stejně peníze za advokáta, sepsání a podání žaloby a výsledek v nedohlednu. Bohužel. Je mi jí moc a moc líto a Vám to bude trvat dlouho, než si zvyknete. Přeji hodně sil
Je rozdíl jak vám Pejska na ulici usmrtily zda byl sražen vozidlem protože vběhl na vozovce nebo na něj někdo upustil něco těžkého zda za to mohl někdo cizí nebo vy v případě že vběhl třeba nečekaně do vozovky tak za to můžete vy a ne řidič. Pokud ale na něj někdo padl nebo něco na něj padlo nebo ho někdo udeřil (což by bylo týraní zvířat) tak by jste mohl něco dostat. bere se to jako psychická újma - újma na psychickém zdravý osoby. Jak už bylo napsáno Pes se nebere jako věc tudíž jako třeba propiska nebo mikrovlná trouba tedy není na něj záruka už se bere jako živí tvor. Měl jste napsat jak o život přišel , pejska je mi líto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.