Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná to zní asi bláznivě, ale kdysi jsem na kočičích protálech četla pár diskuzí o výživě koček. Jednou jsem na netu našla, že prý kočka může jíst jogurt "pribiňáček"
Opravdu se to může?
Může i jiné jogurtíky?
Proč ne,když miluje mléko,a pribináček je také z něj,jogurty totéž,ovšem,dej si pozor,aby neměla průjem při větším požití:D
doplněno 08.08.12 18:46: Dnes se tvrdí,že kočkám mléko vadí,nevěřím tomu,dříve ho pily o sto šest,a nic se jim nestalo
Wamp, souhlas... Je to podle mě lobby granulářských firem, které prodávají speciální mléko pro kočky (1 deci za 40 Kč )
Kočky jsou rozumné a nejedly by to, co by jim neudělalo dobře. Takže pokud Vaše kočka miluje pribiňáček (ten ovšem nemá nic společnéhos jogurtem ), klidně jí ho v přiměřeném množství dopřejte.
Uplne to prece neni pravda, že by nejedli to co by jim neudelalo dobre. Podle toho se nemuzete orientovat. Napríklad mi tedy reknete proc se otrávila kocka moji babicky po tom co sežrela jed na krysy? Chutnalo, ale jen jednou... Ale jinak si také myslím že ji trochu muzete dát ( ale ne celý kelímek)
Jasně že může. Některé kočky špatně snášejí mléko nebo mléčné výrobky. Ale když se kočka hrne k misce a nemá z toho srajdu, tak proč ne?! Devonek se mnou teď jedl ovoce. Jablíčka, švestky, meloun, nektarinky. Ne mnoho, pár kousíčků, ale vždycky přišel loudit a snažil se mi to ukousnout z ruky. Hovínko měl výstavní, tak proč ne?!
Když jsem byla ještě taková "hloupá" tak jsem dávala svoji kočce mlíko a měla průjem. Ted náš kocour už vůbec mlíko nedostáva a spíše každý den loví myši.
Když kočka chytá a baští myši, pomůže jí mléko s vyprazdňováním myších zbytků. Ale dávám jen na podšálek. Jinak je lepší kysaný výrobek, kvůli přeměně mléčného cukru.
Proč by nemohla?Jogirt je vlastné mléko který zbožňují jak kočky tak psi a vůbec jí tím neuškodíte.Já sice kočku nemám a neměla ,ale vím že tímhle vůbec nic nezkazíte
:D Terka (11)
správne by kocka mléko nemela dostat ikdyz ji chutná. Jak uz bylo výše napsáno mohla by mít po tom prujem,... Je v tom hodne laktozy a kocce to dela problém strávit. (nepamatuji si to presne, ale neco v tom smyslu).
Správně by to nemeli, ikdyž to zboznujou a do kelínku strcej klidne celou hlavu, aby tam ani malickato nezbylo. My rozhodne nedáváme celého pribináíka kocce jen trba olízat obal kdyz ho dojím já. Ale našemu psovi (vlčákovi) čas od času dáme tvaroh s vejcem. Třeba by taky mohla trosku i kocka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.