Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může kočka jogurt?

Od: anca123* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, možná to zní asi bláznivě, ale kdysi jsem na kočičích protálech četla pár diskuzí o výživě koček. Jednou jsem na netu našla, že prý kočka může jíst jogurt "pribiňáček"

Opravdu se to může?
Může i jiné jogurtíky? :)

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bubble*
hodnocení

2x

Může:). Jestli by jim chutnal i ňákej obyčejnej jogurt to nevim, ale náš kočičák se moc olizuje, když mu dá někdo trochu Pribiňáka, Lipánka nebo třeba i termixu nebo pudinku :).

anca123*
hodnocení

Na těch lipánkách a pribináčcích je vždy nápis, že jsou z čisté smetany.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ano, jogurty (bílé) kočky milujou, včetně smetany. Kysané výrobky jsou pro ně lepší než mléko, které by neměly. My dáváme kocourovi třeba olíznout víčko :)

hodnocení

0x

Proč ne,když miluje mléko,a pribináček je také z něj,jogurty totéž,ovšem,dej si pozor,aby neměla průjem při větším požití:D

doplněno 08.08.12 18:46:

Dnes se tvrdí,že kočkám mléko vadí,nevěřím tomu,dříve ho pily o sto šest,a nic se jim nestalo*cteni*

cocinkamichalka*

Wamp, souhlas... Je to podle mě lobby granulářských firem, které prodávají speciální mléko pro kočky (1 deci za 40 Kč :))

iz*

To je otázka. Já si myslím, že ta obarvená voda, která se dnes vydává za mléko, nemůže dělat dobře nikomu - lidem ani kočkám.

ron*
hodnocení

0x

Může a moooc ráda.:) Pribiňák nemůže uškodit, vždyť ho dáváme svým dětem.

hodnocení

0x

Jasne ze muze
Kocka je rozumny zvire, kdyby ji to nechutnalo tak to zrat nebude.

iz*
hodnocení

0x
Jen aby chudák nedopadla, jako ten kůň, který pošel těsně před tím, než měl být celý den bez žrádla. (Jogurt "pribiňáček" neexistuje, jde o dva různé typy mléčných výrobků.)

hodnocení

0x

Kočky jsou rozumné a nejedly by to, co by jim neudělalo dobře. Takže pokud Vaše kočka miluje pribiňáček (ten ovšem nemá nic společnéhos jogurtem ), klidně jí ho v přiměřeném množství dopřejte.

elisme123

Uplne to prece neni pravda, že by nejedli to co by jim neudelalo dobre. Podle toho se nemuzete orientovat. Napríklad mi tedy reknete proc se otrávila kocka moji babicky po tom co sežrela jed na krysy? Chutnalo, ale jen jednou... Ale jinak si také myslím že ji trochu muzete dát ( ale ne celý kelímek)

hodnocení

0x

Jasně že může. Některé kočky špatně snášejí mléko nebo mléčné výrobky. Ale když se kočka hrne k misce a nemá z toho srajdu, tak proč ne?! :) Devonek se mnou teď jedl ovoce. Jablíčka, švestky, meloun, nektarinky. Ne mnoho, pár kousíčků, ale vždycky přišel loudit a snažil se mi to ukousnout z ruky. Hovínko měl výstavní, tak proč ne?!

Může kočka jogurt?
anca123*
hodnocení

Když jsem byla ještě taková "hloupá" tak jsem dávala svoji kočce mlíko a měla průjem. Ted náš kocour už vůbec mlíko nedostáva a spíše každý den loví myši.

Může kočka jogurt? #2
trixie*

Ta myš na tý fotce je úžasná :D

kejki

Když kočka chytá a baští myši, pomůže jí mléko s vyprazdňováním myších zbytků. Ale dávám jen na podšálek. Jinak je lepší kysaný výrobek, kvůli přeměně mléčného cukru.

elisme123

Nekde jsem četla, že kocky, které jí mléko od malicka tak jim ani v dospelosti nedelá problém to strávit.

trixie*
hodnocení

0x

Proč by nemohla?Jogirt je vlastné mléko který zbožňují jak kočky tak psi a vůbec jí tím neuškodíte.Já sice kočku nemám a neměla ,ale vím že tímhle vůbec nic nezkazíte :) ;) :D Terka (11)

elisme123

správne by kocka mléko nemela dostat ikdyz ji chutná. Jak uz bylo výše napsáno mohla by mít po tom prujem,... Je v tom hodne laktozy a kocce to dela problém strávit. (nepamatuji si to presne, ale neco v tom smyslu).

trixie*

vlastně je to pravda,ale nemyslím si že by to nějak extrémě ublížilo,zrovna jás em dávala psovi mléko a vůbec nic se mu nestalo a ,když to snese pes ta si myslim že i kočka :)

elisme123
hodnocení

0x

Správně by to nemeli, ikdyž to zboznujou a do kelínku strcej klidne celou hlavu, aby tam ani malickato nezbylo. My rozhodne nedáváme celého pribináíka kocce jen trba olízat obal kdyz ho dojím já. Ale našemu psovi (vlčákovi) čas od času dáme tvaroh s vejcem. Třeba by taky mohla trosku i kocka.

hodnocení

0x

Měl jsem obyčejnou mourovatou micinu a ta pila denně mléko celý svůj život. Dožila se bez problémů 16 let. Její syn, zrzavý 7 kg kocour se mléka ani nedotkl. Takže bych to nechal na nich, ať se rozhodnou sami.

tamita
hodnocení

0x

Kdyby jenom kočka...

Náš zrzek jede jen na Lipánky...(kromě granulí)...

Může kočka jogurt? #3

tomasgulas
hodnocení

0x

*palec* Všechny tři fotografie jsou super!

kejki
hodnocení

0x

Pribiňáček není jogurt, je to sladký tvaroh se smetanou. Po tučném se kocouři můžou utlouct, ale cukr jim nesvědčí na zuby. lepší je lžíce zakysané smetany.

viki*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Já své kočce někdy dám trochu bílého jogurtu. Třeba si dám bílý jogurt a nechám jí kelímek olízat. Zatím jí z toho nic nikdy nebylo. Co jsem četla já tak bílé jogurty nevadí.

hodnocení

0x

Moje micky miluji zakysanou smetanu a jinak jim kupuji mleko bez laktozy,1 litr za 20,maji ho na cely tyden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]