Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podle mne by jste musel strom něčím obehnat, nějákou sítí, aby se k oříškům nedostaly, a nebo být rychlejší než veverky a oříšky jim sklidit.
Ale v případě ochranné sítě se může stát, že se tam veverka do ní zamotá a může umřít nebo si nějak ublížit.
Chápu, že Vás to štve, nicméně Vám jenom připomenu, že veverka je chráněný druh.
PS: Máme před barákem stromy a místních 5 veverek, z toho jednu zrzku. V zimě je přikrmuji vlašskýma ořechama a za odměnu mám krásnou podívanou na mláďátka a když se tu honí. Lepší než televize.
Souhlasím, nepomůže nic, co by bylo pro veverky bezpečné. Máme lísek kolem pozemku asi 30.
Veverky se nám tam vesele prohánějí a cpou si bříška. Všechny, které jsme zatím viděli jsou černé, zrzečka ani jedna, škoda. Tu už jsem neviděla ani nepamatuji. Máme psa, kočky ...no a ty veverky. A pokaždé zůstanou nějaké oříšky pro nás i sousedy.
My jsme lísky sťali. Neměli jsme z nich nic. Sousedé sťali své dva vlašské ořechovníky. My máme ještě dva tyto mohutné stromy. Něco nám zbude, ale nájezdy veverky dělají dále. Uvažujeme, že stromy prořežeme a snížíme. Ale investovat do sítě nad plot - mezi naší zahradu a les - to se mi nechce. A stejně by si pomohly přes sousedovic ploty. Jestli nebudeme mít po prořezání z úrody nic, tak zkusíme oplotit ty ořecháče a pustit tam psy. Pohled na veverky, když jsou ořechy tak drahé, nám za to nestojí. Slepice a králíky, co jsme měli v kurníku a králíkárně u plotu, jsme kvůli cigánům taky zrušili. A pohled na cigány - to opravdu nemusím. Psi nám pomohli uchránit alespoň úrodu ze zahrádky proti cigánským děckám, tak snad zaberou i proti veverkám.
Já si pamatuju, že babička vždycky sklízela lískáče kvůli veverkám dřív, ještě nebyly úplně zralé - jenže k jídlu pak nic moc.. ... zaujal mě tu nápad vypustit psy kolem lísky - to by mohlo fungovat, u nás to bohužel nejde, máme ohromné lísky až u plotu a za plotem les... takže taky nemáme ani oříšek, celá léta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.