Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, chtěla bych si pořídit akvárko, ale jen nějaké maličké třeba 20x20x20, jestli to vůbec existuje, a do něj jednu rybičku. a byla bych moc ráda kdyby mě nějaký zkušený akvarista poradil co všechno budu potřebovat, a jaký druh rybičky je nejlepší koupit. Jedna paní v kanceláři měla takové malinké akvárko s rybičkou a mě se to moc líbí, akorát tam neměla žádný přístroj, který by vháněl vzduch do akvárka, tak mám ještě jednu otázku, zda v takovém malinkém akvárku musí být přístroj na vzduch?
díky
Dobrý den,
obecně lze říct, že čím menší akvárko, tím je náročnější ho udržovat ve formě. Akvárka Vaší představy určitě existují, koupíte je např. i v hornbachu nebo Obi atd.
Určitě do akvárka budete potřebovat nějaký hrubší písek na dno, pár malých rostlinek zasadit do písku, osvětlení nádrže (někteří chovatelé osvětlení nemají a vystačí si s denním světlem, ale podle mě je to pro rybky trochu stresující) a s filtací nebo vzduchováním si nelamte hlavu. Filtrace by tak malé akvárium jen destabilizovalo a vzduchování není potřeba, pokud tam bude živá rostlinka. Osaďte 1-2 rybkama, vhodné rybky si nechte poradit¨v akvaristice.
Můj názor je ovšem takový, že i pro malou rybku bude takhle malé akvárko pocitově nekomfortní.
Pokud jste začínající akvaristka, bude pro Vás lepší např. 40-60 l akvárium. Pořizovací náklady nejsou velké, lehce se udržuje a udělá Vám víc radosti.
Dobrý den. Také jsme kdysi začínali od malých akvárii a postupně akvárka rostla až na 200 litrů a více.
Můj názor. Jedné rybičce bude v akváriu smutno, to brzo zjistíte. Když dáte dvě, hned vše bude veselejší. Nebudu psát, co vše budete potřebovat. V dnešní době, přijdete třeba do (Globusu), kde jsou velké akvaristické potřeby. Tady máte různě velké akvária pro začátečníky. Jsou vybavená už do začátku kompletně, vzduchování, světlo. Stačí se první podívat doma, najít místo, kde akvárium chci mít, jak velké akvárium může být a vyrazit do prodejny podívat se, co nabízí. Když si vyberete hotové akvárium, donesete ho domů, napustíte vodou a necháte nejméně 14 dní stát. Nekupujte rybičky. První můžete do akvária koupit a nasadit květiny, podle toho, jaké rybičky budete chtít mít. Vallisnerie, je nenáročná kytka v akváriu. Do hotového akvária si můžete dát první rybičky a starat se o ně. Vzduchování, to není o potřebě v akváriu, to je i vzhled akvária, kdy z písku jdou nahoru bublinky. Jen můj názor.
Podívejte se prosím, na tento odkaz:
V dnešní době lze pořídit akvárium jakých rozměrů a tvarů chcete,jak se říká náš zákazník náš pán.Na takový rozměr je vhodná třeba Bojovnice nejlépe samec nesnáší jiné ryby stejného druhu a dá se chovat i třeba v kelímku ,to záleží na Vás jaká ryba se Vám bude líbit.Ohledně toho motorku na vzduch tak taky to nepotřebujete třeba na Zavojnatku ale potřebuje o něco větší akvárium nebo kouli pro ryby.
No jako začátečníkovi bych doporučila akvárium 70l a víc. Nano akvária jsou oříškem i pro zkušeného akvaristu. Jakákoliv chybička v tak malém objemu ja katastrofou. A do tak malého akvária bych volila spíš krevetky než rybu, Filtr rozhodně potřebujete, bez toho to nejde. Podívejte se tady, nastudujte, nakupte a do toho! nanoakvarium.cz/...
A tady ještě lepší: maniakva.sweb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.