Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat, četla jsem na helppes.cz a ještě tady mojecukrovka.cz/... že existuje pes pro diabetiky. Ale nevím jestli bych na něj měla právo? Dítě už nějakou dobu nejsem :D děkuju za odpověď
Myslím, že jste si sama zadala odkaz, který jsem sice přečetla ALE - nikdo z nás nezná Vaše potřeby, Váš stav, hodnoty cukrovky kolísání apod, jestli bydlíte sama a nakolik by specielní pes pomohl při nějakém kolapsu. Sama můžete vyhodnotit nejlépe, jestli Vy jste ten potřebný člověk.
Jenom doplním, takový pes je velmi drahý svým výcvikem. A určitě se cvičí každému člověku na míru. Takže kontaktovat příslušné stránky a s domluvit se s odborníky. I Vás čeká seznamování se psem, ale před tím i výběr vhodného pejska. Není to jednoduchá záležitost. I ta každodenní péče o psa se musí zvládnout, tudíž musíte mít s pejskem nějaký vztah. Potom on vycítí Vaše potřeby a Vy též se naučíte, co Vám vlastně ten pejsek chce říct, na co upozorňuje.
Vzhledem k tomu, že mám nevidomou kamarádku a i ta si asistenčního psa musela koupit za své peníze (žádala 2x), nemyslím si, že by vám ho stát zaplatil. Já zas řeším problém, na vozíku a do paneláku je 9 schodů, dnes ještě dokážu ty schody vylézt, kdoví co ale bude zítra a na mojí žádost o plošinu mám zamítavou odpověď, jedině bych dala cca 60 000. Ve dvou panelácích rovněž patřícím městské části plošiny jsou a vím jistě, že z jednoho se invalida odstěhoval a plošina je nevyužitá, dát jí k nám prý nelze jelikož je placena z nějakého dotačního programu.
Misko, prohlížím internet a zrovna jsem narazila na článek o pejskovi, který pomáhá právě v tom případě, jaký potřebujete. Podívejte se na www.ahaonline.cz. Článek - Těžká cukrovkářka Monika: Pejsci jí zachraňují život. Je tam i foto pejsků.
Takže nemusí být takový pomocníček jenom od Helpnetu, ale někdy takový voříšek - čipera - dokáže sám se naučit a vycítit hladinu cukru. Je známo, že se používají psi i na vyhledávání rakoviny. Psi mají velmi dobrý čich a zřejmě dokáží podchytit výpary z kůže, dechu člověka a pokud je i vyhodnotí, tak nějak zareagují a vy se musíte s tím pejskem sžít, že se naučíte vnímat jeho projevy, co vlastně chce říct svému páníčkovi.
Mě už stačí, jak náš pes na mě koukne, lehce pohodí hlavou, ale to jen mírně, šťouchne čumákem, lehce zamručí, tak vím co chce. Jde o to, s tím psem stále být v kontaktu a sblížit se s ním, jako ve smečce, pokud jste trochu vnímavá, tak se určitě s pejskem po nějaké době domluvíte. Navštívila bych v okolí nějaký útulek a pohovořila bych o svém požadavku. Pokud by neměli nic vhodného, tak bych se s nimi domluvila a nechala bych tam svůj kontakt, aby případně zavolali, pokud by tam nějaký vnímavý pejsek přibyl.
Přeju ať to vše dobře dopadne.
Na cukrovku je dobré jíst topinambury, protože ji léčí. Mám je na zahrádce, vždy na podzim vytrhnu pár stonků a vyberu hlízy. Sklízím postupně, vždy čerstvé, dokud půda nezmrzne. Pořádně vydrhnu, když jsou větší oškrábu a syrové schroustám. Jsou jak kedlubny. Mám to jako prevenci na cukrovku. Pokud máte zahrádku stačí vyčlenit malý kousek, roste to samo, v případně rozšíření posekám sekačkou, ale není to zase tak invazivní, jak někde píšou. Tím, že neustále sklízím, tak se drží na jednom místě. Dá se dát i do polévky. Také hezky kvete a může se dát do vázy.
Na jaře, jakmile začnou vyrůstat první lístky pampelišek trhejte tyto lístky a později i květy se stonky /ty umyjte/ a též snězte, jsou dobré, ze začátku trochu hořké, ale brzy si zvyknete a budou chutnat. Když jdu zahrádkou, tak trhám co vidím a ochutnává jak koza. Když to není úplně dobře zkousatelné, tak alespoň vycucám šťávu a stonky vyplivnu. Též jsou dobré různé květy, miluji oranžové denivky a medvědí česnek.
Na cukrovku doporučuji tedy topinambury, pampelišku a čaj z kopřivy. Jinak na internetu jistě najdete více bylinek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.