Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vyoperováním análních žláz u psa? Máme 4 letého maltézského psíka a skoro dva roky bojujeme s neustále se plnícími análními žlázami. Chodíme každých 14 dní k vetovi na vymačkání a teď se už i interval zkracuje, nyní jsme byli po osmi dnech po vymačkání. Psovi to vadí, neustále si líže zadek. Řešili jsme to s vetem od začátku, změna jídla, dieta, alergie apod., ale výsledek se nedostavil. Většinou při mačkání nám doktor tvrdí, že už to jde do zánětu. Takže dnes už navrhl, že by žlázky operativně odstranil. Nemáte s tímto zkušenosti? Nějaké případné komplikace? Nemyslím samotnou narkózu, ale komplikace tohoto druhu zákroku...
Prosím, aby psali pouze ti, kdož mají opravdu zkušenosti a ne odpůrci jakýchkoli zákroků na psech. Máme jej velmi rádi a je mladý a nemyslím si, že je třeba, aby se dalších deset let s tímto problémem otravoval. Jak by bylo vám, kdyby vás deset let v kuse svědil nebo bolel zadek?
Zkušenost s tímto problémem mám, řešili jsme stejnou situaci u středního knírače, a došli jsme až k návštěvám po týdnu. Přištoupili jsme na operaci i s tím rizikem, že je možné, že dojde i inkontinenci po tomto zákroku. Naštěstí se nic takového nestalo, hafan je již 7 let po operaci a daří se mu skvěle.
Já teda zkušenosti nemám,ale nejdřív se podívejte na internet a potom se poradte s veterinářem
Dobrý den, nevím zda už na odpověď není pozdě,ale ... V dnešní době je velmi časté, že mají majitelé u svých pejsků problémy s análními váčky-ať už s jejich neustálým plněním, záněty...Ve Vašem případě, kdy docházíte takto často a i Váš veterinář Vám doporučuje vyoperování si myslím, že byste na tuto vyriantu měli přistoupit. Operativní zákrok nepatří k nejsložitějším,ale není to ani vytrhnutí mléčné dentice. Analní váčky jsou umístěny v poloze poblíž vnitřního svěrača anu a teoreticky hrozí při poškození trvalá inkontinence-ovšem je to velmi nepatrné riziko, které Vás může potkat u čehokoliv jiného i očkování je svým způsobem jisté riziko, které může vyvolat dlouhou škálu příznaků. A proto bych se přiklonila k radě Vašeho veterináře, který určitě vyzkoušel řadu možností. Rehabilitace po narkóze je obdobná jako u čehokoliv jiného, dodržování hygieny a omývání třeba řepíkem a za 10dní vytáhnutí stehů nebo stehy vstřebatelné. Hodně štěstí!
Dobrý den, nemám s tím zkušenosti a plně chápu rozhodnutí operace. Než ale dáte psíka takříkajíc pod kudlu, zkuste se ještě poradit s jiným veterinářem. Víc hlav, víc rozumu. Třeba poradí něco co zabere. Co jsem slyšela, vždycky jsou všechny zdravotní problémy od stravy. Zjistit ale co je špatně, je o nervy. Můj ovčák na to trpěl jenom chvilku. Ubrala jsem mnžství žrádla a zvýšila pohyb a problém byl pryč. Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.