Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna nálady kočky - proč?

Od: verkaberka15* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
dneska jsem vstala a moje 4 letá kočička mě ani nešla vítat. Po celou dobu co ji mám, vždycky když slyšela že otvírám dveře od mé ložnice nebo že sem udělala pár kroků nebo na ní zavolám, hned se ke mě vrhne... Když jsem jí našla na schodech v druhém patře, koukala na mě ňak tak zvláštně - přimhouřené oči, nekroutila ocasem. Ale podle mne to bylo rozespalostí, protože hned zívla a tulila si ke mě. Když jsem jí nasypala granulky, které ráno jí, protože přes noc nic nemá, tak si k nim jen čuchla (nejoblíbenější, které vždy přímo hltá).. Pak když šla k obýváku, tak nevím proč, se začala plížit a naježila si ocas.. Takhle koukala do obýváku nevím proč, protože ani mouchy atd. tam nelítali.. Byl tam duch?!.. Když teda se proplížila až na terasu a tam zase odmítala vlézt, přičemž vždy před tím tam vletěla... Vzala jsem jí přes vchod u ložnice, protože tam není sluníčko a to tam jen koukala a nechala se hladit.. Ani nearegistrovala že po ní leze beruška.. Tu jsem samozřejmě z ní hned vzala ale jindy by se asi aspoň začala ''otřepávat'', což dělá když na ní třeba položím myšku nebo jinou malou hračku.. Zkouškou ''česání'' si prošla skvěle, to ke mě šla hned a nechala se pročesat a válela se tam stejně jako vždy. Když jsem jí dala jdnu její oblíbenou sýrovou pochoutku (abych zjistila, jestli nemá třeba problém polykat nebo tak něco) tak jí snědla a dožadovala se další.. To jsem jí nedala a ani nedám... Když jsem jí dala její oblíbenou navoněnou myšku, tak to si sice hrála, ale jen chvilinku, pak odešla a zašla si na místo kde jsem jí snad nikdy neviděla - lehla si pod deku a když jsem k ní šla, ani nevrnila - ani bolestí - a jen mě kousala..
Teď si tu lehla na jedno místo, kde je trošku tma...
Pořád přemýšlím co jí je a jestli s ní nemám jít k vetovi :(..
Co myslíte že by jí mohlo být? Nebo prostě jí nic není a jen ''má špatnou náladu''? :(...
Ps: Aktuální fotka z rána :( ..

Změna nálady kočky - proč?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nebude se mrouskat?.)prohlédla bych jí oči,uši,zuby,pacinky a drápky)celé tělíčko bych prohmatala a sledovala,zda je nějaké místo bolestivé)taky bych prohlédla kožíšek)a taky bych prohlédla to,co z těla vyloučila *hi* a změřila teplotu .)

PS: je to krasavice .))

verkaberka15*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi :)..
kočička je kastrovaná. Na packách nic nemá, ouška má čistá, zoubky v pořádku, drápky zastřižené a také v pořádku. Očička jí neslzí ani tam nemá špínu. Srst má hebkou jako vždycky a ani jsem na ní nenašla nic zvláštního. Po prohmatání na mě akorát koukala jak na blázna ale jinak v pořádku :).
Dneska jsem uklízela její teritorium a našla jsem myšičku, kterou jsem já i kočička považovali za ztracenou, tak měla radost a když jí jí hodila, to udělala ve skoku otočku a pádila za ní *slunce*. Už tu zase blbne jako dřív, ale pořád se od rána nenapila *cert*.
Ale snad všechno bude Ok ale stejně s ní zítra jdu k vetovi, protože jsem si v očkováku všimla, že jí čeká odčervení *houpy*.
Děkuji mockrát za všechny odpovědi :).

doplněno 02.08.12 18:28:

Asi měla ráno z toho vedra nějakou depku, jinak vážně nechápu co s to ní bylo...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Opravdu může mít jen špatnou náladu, jako každý. Nechte ji v klidu, jen ji občas pozorujte a pokud by se nějak zhoršila, zajděte k veterináři. Nic víc se poradit nedá.

hodnocení

0x

Dobrý den. Vaše kočička je pěkná, jen vypadá smutně, ale to se může zdát. Kočička mohla něco sníst, co jí nedělá dobře. Tím, že si zalezla, chce mít klid. Když nemá teplotu, tak bych jí nechala v klidu. Nedala bych jí granule, nechala bych jí na dietě, jen s čerstvou vodou. Po pár hodinách uvidíte, zda se vše vrátí do normálu. Jen můj názor.

figurek*
hodnocení

0x

dobrý den. Koček jsme už měli celkem třináct až dvacet, v tuto chvíli máme tři až čtyři, takže můžu radit.

Jednu kočku máme už od úplného kotěte, vždycky byla milá a veselá. Jednou začala být divná. Seděla, ležela, nechtěla se kamarádit a nakonec už byla vyloženě zlá. Kdo na ni sáhl, ten dostal drápem. Vzali jsme ji k veterináři a ten rychle zjistil, co kočce je. Měla velký zánět v zubech. Bohužel jsme přišli pozdě a sedm zubů muselo ven.

Takže vám radím: Šup s kočkou k veterináři, možná že ji bolí zuby.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Řekla bych, že je kočičce horko. Náš Macík - jindy akční a hravý - leží jako placka na podlaze. Vždycky zlobí, skáče po nohách, ale poslední dny leží a odpočívá...

Zajistěte kočičce dostatek vody.

verkaberka15*
hodnocení

Tak kočička. Sice se ještě nenapila, což mě děsí, ale snědla pár granulek..Taky mi napadlo že to bude tím vedrem.
Bohužel ale nechce moc pít :(. Dala jsem jí tam mističku s vodou i do druhého patra a vzala jí k ní. Šla se podívat, ale líznula si a nic. Tak jsem jí přisunula, líznula si 2x a zase nic. Tak jsem jí zase přisunula, to už se napila víc pak chtěla jít zase pryč. Pak jsem jí znova přisunula, to už pila aspoň 5 sekund a pak zase chtěla jít pryč. Naposled jsem jí přisunula, líznula si a chtěla jít pryč, tak jsem to zkusila naposled ale to už nechtěla, tak jsem jí nechtěla. Nepila od rána a ani potom, co jsem jí dala pár těch granulí.
Pořád tu jenom leží a nechává se hladit.
Fakt se o ní bojím :(... Neměla bych k tomu veterináři jenom na prohlídku zajít? :(

doplněno 02.08.12 12:16:

Ta první věta tam nepatří.
Opravuji: ,tak jsem jí nechala.
Jinak je to domácí kočka. Chodí jenom na terasu a ven nemá možnost.

sebod*

Kéž by každý člověk na tomhle světě měl někoho, kdo by o něj měl takovou starost jako verkaberka o svýho mazlíčka *mala*;)

cocinkamichalka*

Návštěvou veterináře se určitě nic nezkazí. Já si ale myslím, že reaguje spíše na to horko.

moncuskr
hodnocení

0x

Je hezké, že se o ni tak staráte ale myslím, že zbytečně :). Překvapila mě vaše fotečka mám hodně podobnou kočičku. Vzhledem k tomu, že ta moje je opravdu hodně ale hodně náladová tak nic neřeším ihned. Opravdu se jen někdy špatně vyspí nebo ji naštvete vy a ani o tom nevíte ;). A má 4roky už je dospělá, třeba je jen unavená, přece už to není malé koťátko, které si chce neustále hrát. Moje kočky prospí třeba i celý den :). Takže neplašit ;). Je opravdu nádherná a nevypadá, že by ji něco chybělo :).

verkaberka15*
hodnocení

Děkuji mockrát :). Ono mě to trošku vyděsilo, protože se chová pořád tak nějak stejně a taková změna :D... Budu si asi muset zvyknout :). Moc ráda bych viděla i tu Vaší :).
Ono vyfotit Bellču je docela obtížné :).. Ona se jako naschvál hýbne v momentu kdy zmáčknu spoušť :D..

doplněno 02.08.12 20:20:

Ještě fotka, kde jsem měla štěstí a nehýbnula se mi :)..

Změna nálady kočky - proč? #2
cocinkamichalka*

Je to opravdu krasavice. *srdce**houpy*

moncuskr

Je opravdu krásavice. Tady je moje Norinka :).

moncuskr

Je opravdu krásavice. My máme spíše takovou modelku :-D.

Tady je moje Norinka :).

Změna nálady kočky - proč? #3
moncuskr

A ještě jedna :)

Změna nálady kočky - proč? #4

hodnocení

0x

Někdy se stane, že se zvířátko, naše milované, začne chovat úplně podivně. Nedávno se jorkinka Dorotka v noci chovala prapodivně. Dost mě to vylekalo. Začala mě táhat z postele, šla k domovním dveřím, hodila jsem na sebe kabát a vyběhla jsem s ní ven. Ale celá šťastná si počuchala kolem mě a sedla si. Takhle jsme to udělaly za tu noc 4x. Mezi tím do mě strkala a volala mě do pryč, z ložnice, z bytu. Všecko jsem zkontrolovala, všecko bylo vpořádku, nic neunikalo, nic neteklo, nic neprobíjelo, nic se netřáslo. Nechtěla prostě být v bytě. Přešlo ji to kolem 4.hod, ale to už jsem byla jako zombi. Co to bylo, proč to bylo, to dodnes nevím. *ee* Většinou jsem ráda, že nemluví, protože další chytré řeči bych asi špatně nesla, ale tentokrát jsem si přála, aby mi to řekla. Slovy a nejen nonverbální komunikací. :)

doplněno 07.08.12 07:47:

Ale kočičku máte překrásnou, luxusní. Normálně, manekýnka! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]