Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel bych se zeptat mam labradora jsou mu dva roky,ale mam ho rok,predchozi majitel na nej nemel cas ...
venku chodime bez voditka a za pomoci piskotu vetsinou posloucha,je neuveritelne vesely a pratelsky,coz me nekdy privadi k silenstvi ...hihi ale jednou za cas ma obdoby ktere je mimochodem prave ted ze jdem ven ujdem par metru a v podstate mi utece mam pocit ze jde po stope nejake harajici fene ale nevim ...on vi ze kdyz jen trosku zvysim hlas a reknu povel ke me tak nejde protoze vi ze udelal neco spatne a ze mu jak rikam flaknu pres stehna ...ale kdyz mu to reknu klidnym hlasem tak taky nejde ...je doslova jako
pubertak co ma svoji hlavu ...co mam delat?dekuji
V prvé řadě ho přestaňta trestat! On za váma nejde, protože nechce zase dostat. Spojil si váš vztek s trestem. Nechápe, že dostává za to že neposlechl. Jakmile nebude reagovat, zavolejte velice vesele a ihned se úprkem rozběhněte na druhou stranu, s piškotem v ruce. Jakmile přiběhne hned ho pochvalte a odměňte. Výsledek se dostaví. Naprosto chápu jak vám je, člověk by ho neraděj nakopal ale jen si vztah se psem pokazíte, zatnout zuby a pochválit.
...a trénovat a trénovat a trénovat přivolání. ještě ho můžete naučit povel lehni. Především na dálku, používám ho u psa když se mi rozeběhne za zvěří. Funguje to dobře. Ten váš je už sice dvouletý pes, takže to bude chtít dost trpělivosti a hlavně důslednosti, ale labíci jsou inteligentní psi, pochopí. Co cvičák? Nechcete to zkusit?
je fakt ze mate pravdu v tom ze neprijde protoze vi ze dostane ale kdyz udela neco co nema jaka je teda v v tomto pripade nejlepsi varianta jak ho potrestat nebo abych nebyl za tyrana naucit ho ze tohle proste nesmi,kdyz jsme venku a na povel prijde piskotek vzdy dostane ale zrovna dneska utekl me rano,odpoledne pritelkyni a ted vecer zase me ...ja mam fakt nekdy dojem ze me ma uplne na haku ...
Dobrý den.
Přesně tak. Netrestejte ho, když přijde na povel "ke mně". Myslí si, že ho trestáte za to, že přišel. Nepochopí trest za něco, co udělal předtím. A už vůbec ho "neflákejte přes stehna". To je hrůza! Pochopí trest nebo pochvalu z tónu Vašeho hlasu.
Labrador při dobrém vedení nemá problém naučit se cokoliv. Chce to pevnou, ale laskavou ruku. Naučte ho základní povely: lehni, sedni, nesmíš, místo, zůstaň. Zajděte na cvičák, pomůžou Vám.
doplněno 31.07.12 21:14:Dobře, věřím Vám. Jen nemám fyzické tresty ráda. Také mám labradora, zvýšený hlas mu stačí.
doplněno 02.08.12 21:02:To je ten náš psí přítel.
Pockejte hruza jednak ho placnu max tak ze ho to stipne a to jen v krajnim pripade nesmite si predstavovat ze ho pretahnu jak slona ..
v tomto smeru muzete byt naprosto klidna taky mi to nedela dobre ...jen si proste dela co chce a ja mu potrebuju nejak vysvetlit a naucit ho ze aspon trochu na par povelu poslouchat musi ..
Poslední dobou řeším něco podobného - mám teprve ročního psa, plného energie, taky začal venku utíkat - lítá si po poli, čuchá stopy a domů ještě nechce, tak dělá, že neslyší, běží si na opačnou stranu, když ho volám - zjevně jsem pro něj ta míň zajímavá. Hubování nepomáhalo. Začala jsem s sebou nosit krabičku s kostičkami salámu a trénovat přivolání - nejdřív v situaci, kdy neměl nic moc zajímavého - přijde, dostane kousek salámu a velikou pochvalu - zkuste to taky tak. Nám to pomohlo.
doplněno 31.07.12 23:02:Píšete, že mu potřebujete vysvětlit, že na pár povelů poslechnout prostě musí - obávám se, že tohle pes nepochopí. Jediná cesta je udělat mu to něčím příjemné, nejlíp nějakou odměnou.
Jděte na cvičák, třeba jen na kurz. Vysvětlit to potřebujete především vy a pak to předat psu. A to vám ukáží právě tam, není nad názorný příklad. Jak píšete, poslouchat musí, ale vy nevíte jak mu to vysvětlit, aby to mělo ten správný efekt. Opravdu to chce, aby ho někdo viděl jak se chová a poradí vám "na míru", není pes jako pes. Na každého platí trochu něco jiného. Hlavně to udělejte co nejdřív, pes si s váma zvyká, že ty útěky mu více méně procházejí, čím dýl ho necháte tak, tím bude náprava horší a horší. Taj hodně štěstí!
Já má doma taky neposluchu a zatím to řešíme deseti metrovou stopovačkou. U nás je to přesně jak říkáte vy - jeden den je to cukrouš a druhý den mu přepne a neposlouchá a má zajímavější věci na práci než nějaké povely a paničku U povelů je důležité, že si na nich trváte a pes to prostě musí udělat (pokud to umí samozřejmě). Já to dělám tak, že ho nechám vylítat a pak začnu s povelama. Nikdy si ho nenechám odběhnout dál než je dlouhá stopovačka, dám povel ke mně! a pokud se mu zrovna nechce zatáhnu kousek s vodítkem aby věděl, že to myslím naprosto vážně. Pak obrovská pochvala a mlska
(my občas používáme i párek a to mi jde krásně u nohy i když má volno :D) Pes se hlavně nesmí bát k vám přijít! měl by vesele doběhnout a ne s ocasem mezi nohama, ušima doadu a bázlivým výrazem
Anebo se to řeší elektrickým obojkem. Mnoho známých ho má, pejsek je poslouchá. Já s ním zkušenost nemám, nějak si nedokážu představit, že bych "ubližovala" vlastnímu psovi. Taky mám ale malého sedmikilového prcka. Známí to používají na větší psy...
Co se eletriky týká, tu opravdu použít až v krajním případě a především na psa, který zná ten daný povel. Pokud pes ani pořádně neví co má dělat dostane šupu, není to dobré, spíš je to úlně špatně.. Eletriku uznávám na úpravu cviků, případně pytllačení kdy už všechno selhalo a to jen v rukou zkušeného psovoda...
Jinak cvičíte přivolání ukázkově ať to brzo zvládnete!
no elektriku pouzivat nechci nejak si to neumim predstavit,zjistil jsem ze v okoli mame fenu se kterou se zname a tam prave hara a pesen to patrne citi ...protoze kdyz ho z voditka pustim jinde nez v techto mistech tak docela posloucha,nicmene pro nejakou radu na
cvicak asi zajdem ...dekujo vsem za rady
jeste jsem zapomel dodat ze rano ho vencim cca 30 az 40 a to asi kolem 7 a pak jdem v 5 ven na hodku nebo hodku a pul,a kazdy druhy tyden ho jeste navic venci pritelkyne pres poledne ...jinak o vikendech jezdime s prately co maji psy ven nebo vylety,chalupa atd ...je v kontaktu s jinymy psy,koupe se velice rad pisu to proto ze si nemyslim ze by to delal ze je malo venku.
Myslim ze to neni muj pripad,co se tyka potreby doma tak to udelal dvakrat na to same misto ale sice vedel ze udelal neco co nema ale jen klidnym hlasem jsem mu mozna naivne rekl ze to delat nema ale nic vic,kdyz jsme venku tak mu povel ke me reknu ve chvily kdyz jdem nekde kde eventuelne hrozi nebezpeci napr auto ...a to kdyz je cca 15 ci 20 metru predemnou,chodi vzdy predemnou ...kdyz je doma sam tam ma k dispozici asi 60 metru ctverecnich,voditkem ho placnu jen v pripade ze opravdu nejen neposloucha ale kdyz a to si myslim ze na nem poznam to dela schvalne ...dnes treba vedel ze dela neco co nema,pres volani klidnym hlasem odklusal asi 500 k Vltave ...pak kdyz jsem ho chytil jsem ho placnul voditkem?nemyslim ze to jeprimereny trest ale rad si necham poradit ..
Na tohle bych vám poradila toto:
za1. cvičte ho několikrát týdně tím že s ním na deset minut jděte ven a vemte si pamlsky říkejte mu ke mě řekněte mu to za těch několikrát za těch deset minut aza každé poslechnutí ho odměňte po desti minutách co bude vždy poslouchat ho vemte na 0,5 až 1 hod. procházku.
za 2. z vodítka ho pouštějte jen v tom případě že by nemohl např. skočit pod auto kdyby neposlechl a berte ho na dlouhé procházky do lesa atd. aby byl unavený
za 3. vždy když vás neposlechne a půjde dál hoďte před něj (tam kam chce jít )
plechovku plnou kamínků. dejte však pozor aby ste ho nestrefil a když za vámi přijde pochvalte ho
za 4. v době kdy víte že hárá více fenek raději ho berte na vodítko
doplněno 07.08.12 17:29:a HLAVNĚ: když k vám i po opakovaném povelu přijde nebo ho dohoníte netretejte ho! Myslel by si že když ho dohoníte nebo k vám přijde bude potrestán. Takže: příchod na povelzpříjemňovata útěk znepříjemnovat např. tou plechovkou
Dekuji a urco to zkusim,no kdyz jdeme sami venku a zrovna neni necim hrozne dulezitym zamestnany jako ze treba zrovna necucha
tak celkem na povel pribehne,vzdy dam piskot a pochvalim,na povel zustan celkem taky poslloucha a ale jakmile je necim rozptylenej
tak se mu moc poslouchat nechce ...ale rady urcite vyuziji ...diiikes
my máme taky psa která je takový všestraný.Hraje si je to bláze,ale dokáže pokousat ,když by se nám někdo snažil ublížit a za plotem hlídá.Ale stejnak ,když se snažim ho cvičit tak chvilku poslouchá a ,když se rozhodne toho nechat prostě odejde a ignoruje,nebo si lehne na zem a 9i kilo je na mě moc :D je to to samí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.