Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat. Máme doma tříletou fenku čivavy. Je mírumilovná, hodná a přátelská.. Se psy se snese.
Dnes jsme si donesli domů osmitýdenní štěně (fenka) mopse. Je v celku hyperaktivní a chce si s čivavou hrát, skáče na ni běhá za ní škrábe ji a čivava po ní vyjela a jakokdyby ji kousla. Jak udělat aby se snesli? Nechat je nebo co? Poraďte prosím, nechceme ji dávat pryč
V pohodě, měla by si zvyknout, u přítele přidávali k 10leté fence knírače štěně vlčák/boxer. Prvně ji štěně taky očichávalo, otravovalo, dokonce ji srazilo a vyhodilo plotýnku. Párkrát proto dostalo ťafku do nosu nebo kousanec a pochopilo, brzy se spřátelili. Je třeba, pokud by starší fenka nějak více vyjížděla, důrazně zakročit (slovně). A neupřednostňovat jednoho psa, fenka má nyní pocit, že do jejího teritoria vlezl vetřelec - co je vlastně tak trošku pravda. Zkuste zvít obě fenky společně ven nebo si s nimi společně hrajte...
Dobrý den. Nechci opakovat to, co už napsala rádce Martina. Nový přírustek a domácí paní se musí seznámit. U nás se to řešilo doma. Sedla jsem si na zem, kde má pelíšek starší pejsek a na klín jsem si vzala nové štěňátko. Uklidňovala jsem štěně a zároveň uklidňovala i starší fenku. Dávala jsem odměnu, kousíčky masa, jednomu i druhému, stejnou rukou. Starší fenka, nechtěla doma nikoho cizího. Byla pěkná potvora. Když štěňátko prošlo ven, na zahradu vchodem pro psa, starší fenka už nechtěla štěňátko pustit domů. Lehla si do vchodu a vrčela. Tak jsem musela fenku zavolat k sobě a dívat se, jak štěňátko jde domů. Chce to dělat rozhodčího, bez toho, aby se nadržovalo jednomu z nich. Jen můj názor.
Jednak fenka žárlí, pokud se více věnujete štěněti. druhak nechte na nich, jak si najdou k sobě cestu. Je to obdobné jako u lidí, když se narodí druhé dítě, tomu prvnímu se zdá být "odstrčené" a dělá psí kusy, aby na sebe upozornil. Takže je to ve vašich rukách, v rukách Alfa samce a Alfa feny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.