Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již delší dobu mě trápí tento problém:
Je jedno o kom mluvím, protože na tom nezáleží, takže neočekávejte jména ani podobné osobní informace. Jde o pejska, kterého si koupili naši sousedé, už je tomu asi 3 roky plus mínus. Sama mám psa a chodím s ním 3x někdy 4x ven na delší procházky, ať už jen poblíž nebo na větší výlety. Jejich pes (jméno je vymyšlené) Rex, je podobného vzrůstu i rasy jako puldoček, malinký, ale hodně chlupatý, takový malý roztomilý smetáček, tak akorát do menšího bytu. Za tu dobu, co ho mají jsem je NIKDY neviděla jít s ním ven. Je celkem dost nemožné, aby mě vždycky minuli, protože ven nechodím ve stjnou dobu, je to hodně proměnlivé. Chudáček, vžydcky, když někdo zazvoní u vchodových dveří někdo k nim, otevřou si dveře do bytu a pejsek hned vyběhne. První, co udělá je, že občůrá protější roh a hned potom se vrhne po schodech dolů k dveřím do domu a začně zuřivě skákat na dveře, štěkat a kňučet. Ještě před tím měli jiného. Něco mezi labradorem a něčím menším - rasám psů moc nerozumím. Celou zimu i podzim seděl na balkóně a kňučel. Ze dvora jde vidět přímo k nim na balkón, kdyby jste viděli kolik hromádek výkalů a loužiček tam bylo! Nemožný! Ale co já zmůžu, bojím se na ně jen špatně podívat, už asi padesátkrát nám vykradli sklep, samozřejmě je z toho nijak neobviňuju, ale mám s nimi horší zkušenosti... Co s tím mám dělat? Je to týrání zvířat? Každopádně je to vůči tomu pejskovi strašně hnusný! Tak poradíte někdo?
Dobrý den.
Podezření z týrání zvířat se ohlašuje na příslušnou veterinární správu, na obecní (obvodní, městský) úřad (odbor životního prostředí) či na policii ČR.
Oznámení můžete podat nejen písemně, ale i ústně. Je lepší, když uvedete své jméno a kontakt; mimo jiné se tak můžete dovědět, jak se daný případ vyvíjí. Úřady jsou však povinny zabývat se i anonymním oznámením.
Uveďte kontaktní údaje majitele týraného zvířete a dále uveďte, jakým způsobem k týrání dochází
Kontakt na KVS : www.svscr.cz
Ahoj, já sama mám pejska a vím jak je důležité s vím chodit ven... Co kdyby si se nabýdla že s jejich pejskem ven půjdeš?
Jestli odmítnou, tak bych to už někam nahlásila a páníčky bych někam zavřela a nechala bych je utopit ve vlastních výkalech, aby viděli jak důležité to je, chodit venčit psa. Držím ti palce ať to dopadne dobře a hlavně to řeš .
Prosím , nenechte to plavat. On si sám nepomůže. Udělejte pár fotek a zajděte na městský ,nebo místní úřad, městskou policii,nebo krajskou veterinární správu.V nejnutnějším případě by Vám mohli poradit v útulku(pokud ve městě je ). Pokud z nich máte takový strach zavolejte Ligu na ochranu zvířat,poradí jak postupovat
Předseda LOZ ČR
tel. 733 764 510
email: LOZ-CR@seznam.cz
Teta od přítele má v kotci asi 2x2 vlkodavku. Je skoro pořád zavřená, na zahradu ji nepouští, aby ji nerozhrabala, a žije asi jen díky preparátům, přidávaných do jídla. Na procházku ji vezmou jednou za měsíc.
Chtěla bych s tím něco udělat, ale máme velmi dobré vztahy a neodvážím se jít proti přítelově rodině..
Anonymně jsem policii i jakési organizaci hlásila týrání vlčáka u sousedů, ještě tu v archovu bude moje otázka. Dvakrát jsem tam psala, za měsíc přišla odpově'd, že děkují, a nikdy nikdo nepřijel, nikdo to nekontroloval. Už těmto "záchranným organizacím" nevěřím. Na procházku ho bere přítel, ale oni ho nechtějí půjčovat, že pak bude špinavý. No, děti by nebyly proti, ale o tom rozhoduje jejich máma, teta přítele.
Mužete to oznámit anonymě, to se na to můžete v klidu dívat, jak by bylo Vám?Prosím za toho tvora, udělejte s tím něco.
martinaa, co takle jim nabídnout , že ho občas vezmete na procházku?Alespoň kolem baráku , nebo po ulici . Když to dobře podáte ,tak budou ještě rádi.
martinaa- Takovýhle lidi opravdu nechápu.. Pořídí si psa a pak s ním nechodí na procházky, protože by byl špinavý. A ještě ho dají do pidikotce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.