Nejste přihlášen/a.
Ahojky chci se zeptat, jestli je špatné, když pes uděla něco špatně a já ho pokárám, nebo mu třeba pohrozím novinama ( NEUHODÍM!)? A zase naopak když udělá něco dobře a já ho pochválím?
Mám pejska z útulku rok, nikdy jsem ho nijak nevychovávala, protože to neumím. Ale stačí se jen podívat a ona ví, co je špatně, nebo dobře. Dívá se mi do očí. Nikoho neposlechne, ale mne ano. Je to v intonaci hlasu. Si tedy myslím. Když jsme doma samy, tak ani nemusím používat hlas. Opravdu stačí pohled. Když přijde návštěva, je to jiné, protože ona dobře ví, že jsem zaneprázdněná jinde a okamžitě toho využije. Je srandovní, a kolikrát si říkám, jak jsou ta zvířata moudřejší, než my, lidé...
Nevím jak stár je váš pejsek? Moje zkušenost pramení z pozorování feny! Když chce usměrnit svého potomka jakoby vážněji jej vezme za krkem za kuži a jak je třeba stiskne. Toto praktikuji u svého psa od začátku co jej mám (štěněte).stačilo pár takovýchto jakoby chňapnutí spojených s pokáráním vše pochopil již není třeba nyní stačí pokárat a vše je v pořádku.Není třeba žádných novin a jiných podobných výchovných prostředkúa nedej bože jej uhodit! BITÍM psa akoráte kazíte!
Pes se musí vychovávat od mala,hledá si místo ve smečce a musíte mu ukázat kde je jeho místo.Jinak Vám přeroste přes hlavu a až bude starý už s ním nic neuděláte.neříkám trestat ho bít ho,to ne,ale vychovávat.Důsledně. A musíte si udělat na psa čas,takové to kousání všeho možného je jen z nudy,není vydováděný.Pokud mu nerostou zoubky a on to prostě potřebuje.
Dobrý den. Noviny srolované do ruličky, se používají na štěňátko, když je malé, a okusuje nohy sedačky apod. Stačí jen párkrát, ruličkou plesknout o ruku a je po kousání. Pes se naučí, přesně znát váš hlas, jenom k tomu musí být veden. Když udělá něco dobře, pochválíte ho, dáte mu pamlsek, máte příjemný hlas, pohladíte ho. Jakmile něco udělá špatně, nebo dělá, co nechcete, váš hlas musí být přísnější a zakázat mu činnost, nesmíš. Brzo bude stačit, zvednutá ruka, která ukáže na místo a pes poběží na své místečko. Zrovna tak k přivolání psa, vám bude stačit, zvednout ruku. Jen můj názor.
Chápu Vás, jak to myslíte ale naše rodina měla už asi 4 vlčáky a žádný nebyl zlý. Tady to neni jako kočka pokud je pes velikého vzrůstu ( vlčák, doga,...) tak ho třeba zatahejte za kůži ať ví že to nesmí. Musí vedet kdo je pánem a napríklad na zavolání proste musí pribehnout. Ale naopak kdyz se mu neco povede tak jsme vzdy nadšení, usmíváme se a ríkáme hodný pejsek, prípadne odmeníme pamlskem taky ho hladíme nebo poplácáme po boku. Nevím jak to je kdyz máte třeba yorkšíra tam by asi nebylo nejvhodnejsí ho tahat za kůži.
Jinak nevím jestli jsou noviny dobrou pomuckou. Protoze jak si pes s novinama spojí že udelal neco spatného, pokud ho alespon jednou nima neuhodíte? A pokud ano tak když bude nekdo drzet noviny tak je mozné se bude bát a hed krcit. Ale kdyz ho budete tahat za kuzi (málo) tak jak se s ním i mazlíte (hladíte ho), poplácáváte když udelal neco hezkého tak si ruku nespojí s násilým.
Je to naprosto v pořádku. Když se pes naučí vychování, pak bude přesně vědět, co má a nemá dělat, respektive co se vám líbí a co ne. Zařizuje se podle toho, co se líbí vám. Když vykoná potřebu doma místo venku a vy ho pokáráte, uvědomí si, že příště to udělat nesmí. Takhle se naučí vše, co potřebuje a pro příště už bude vědět, že nemá žvýkat boty a jiné věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.