Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes čůrá doma

Od: fifka odpovědí: 9 změna:

máme 8týdení štěně krysaříka chodím sním stále ven když se vzbudí ,chodil ze začátku na podložku ,ale přestal když jdu pryč tak tu je načuráno je to cítit můžete mi poradit kdy se to tak odnaučí? udržet to než přídu s práce?a existuje náký sprej aby doma nečůrali?děkuji předem fifka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renatka0702*
hodnocení

2x

Urcite koupite sprej ktery zakryje vsechny curaci pachy. a nebude uz vam doma curat

krkovicka*
hodnocení

0x
Kdo s ním chodí když jste v práci?jak dlouho je sám?Je mu 8tydnu,je to stěně narozené teprve v květnu.Mohla jste čekat že vám to tam pocura když ho nemá kdo vzít ven.My že stenetem jsme chodily každou hodinu.Po měsíci dvě a pak čtyři.Semtam nehoda ale v půl roce už si dokázal steknout i vydržet.Sprej?nevím,ale jsem proti.je to ve výchově panička.

hodnocení

0x

Dobrý den. Dva měsíce štěňátko, to znamená, že je u vás doma, jen krátce. První ho musíte naučit, kde má místo. Musíte mu udělat místečko, kde bude i pelíšek, voda, jídlo, kde bude štěňátko, když jdete z domů ven. To znamená, že tam bude i čůrat, nebo kakat. :(

Na podložku, štěňátko dlouho chodit nebude, protože podložka bude cítit, po jeho čůrání. Štěňátko potřebuje kouteček, někde u dveří, třeba v chodbě, kde bude mít svůj pelíšek, vodu, jídlo, starý kousek koberečku, který může trhat, nějaké vaše starší špinavé triko, hračky. Musí mít zábavu, když vy budete mimo byt, také musíte počítat s tím, že přijdete domů a bude tam udělaná potřeba. :)

U tak malého štěňátka je potřeba, péče celý den, ne jen ráno a odpoledne a večer. Jinak se štěňátko nemůže nic naučit. Jen můj názor.

doplněno 27.07.12 01:18:

Časté čůrání i kakání u malého štěňátka je normální potřeba, nedá se to nějakým sprejem zastavit. To je podobné, jako s miminkem, také dělá potřebu do plínek, jak potřebuje.

fifka
hodnocení

dobrý den.děkuji vám jídlo ma v kuchyni ale pelíšek v obíváku tak já mu to předělám kde má své míso už mu docela jde má tam hračky tak si vždy hraje .

hodnocení

0x

Když nejste doma,je dobré vymezit štěnátku menší prostor.teda jenom než se naučí být čistotný a bude větší a vydrží delší dobu nečůrat.Myslím,že nejlepší je koupelna.Tam mu dát na jednu stranu pelíšek,mističky s vodou a krmením,hračky a na druhou podložku na čůrání,noviny,nebo misku s kočkolitem.Lepší,když se vyčůrá v koupelně,i když třeba mimo vyhrazené místečko,než když si zvykne čůrat po celém bytě.Nebojte,čím bude větší,tím bude mít pauzy mezi potřebou čůrat delší.Ale ze začátku to chce s ním chodit ven opravdu často a pokaždé,když se vyčůrá ho hooodně chválit.Krysařík je výborný výběr pejska do bytu a je velice chytrý.Máme doma sedmiletého od miminka.

trixie*
hodnocení

0x

U štěňat je tohle normální,až bude větší načí se to :))

fifka
hodnocení

dobrý večer.jsou ná 3 měsíce a kyž jsme šli ven tak pořád poslouchal tet už neposlouchá když naněj volám tak běží pořád dál.A ještě něco je strašně bojácný prosím poradte mi co mám dělat? Děkuji
bohemica*

*srdce*Na všechny vaše otázky máte zde ve starších odpovědích dost zkušených rad. Jen nechápu, co jste čekali? Malé, ale čistotné a vychované štěně? To vás čekají ještě velká překvapení!*srdce*

borax*

Od toho jsou vodítka, aby vám pes, který není ještě vychovaný a nezná povel na přivolání, neutíkal. Příjít na zavolání ho musíte naučit, nebude to dělat sám od sebe. Zajděte za někým v okolí kdo má pejska už vycvičeného, určitě vám poradí jak na to. Chce to názornou ukázku, psaný text moc nedá. Nejlepší by bylo zajít na cvičák v okolí, a zeptat se tam.

Rozhodně ho voďte na vodítku, tím že vám utíká,. vy na něj hulákáte ho jen učíte, že přijít nemusí. To se vám vymstí. Jinak je to ještě prcek, pokud začnete s výchouvou hned, pujde to v pohodě.

Pokud je bojácný, tak zase na vodítko, chodit co nejvíc mezi lidi a kolem cesty. Hlavně ho nechlácholte- ty chudáčku malý, nebooooj!

To nedělejte, jen mu dáváte najevo, že je dobře že se bojí. Chovejte se přirozeně, nic se neděje, nic mu nehrozí, on to od vás "odkouká". Vemte sebou hračku, zabavte ho. Během procházky ho krmte z ruky. To pujde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]