Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulce se loupe zobáček - proč?

Od: jarkam* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám 7 let anduláčka, najednou se mu uvolnila a odchlipuje se žlutá lesklá "slupka " zobáčku a pod ní je zobáček šedý, matný a měkčí.V kleci má sepii, ale nikdy si jí nevšímal. Zobáček mu přerůstá a já mu ho čas od času musím ustříhnout, aby se nakrmil. Nevím, jestli jsem mu ho třeba nezastřihla špatně. Nebo je to nedostatek vápníku?

Prosím poraďte.

Děkuji

Andulce se loupe zobáček - proč?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

My jsme měli andulku 13 let, ale nikdy jsem jí zobáček nestříhala, nevím zda děláte dobře. Zavolejte veterináři v blízkém okolí, jistě Vám dá odpověď, nebo řekne ať s andulkou přijdete do ordinace. - pt

doplněno 13.11.12 12:27:

Také se přimlouvám za větvičku. prostrčte mezi dráty třeba přes roh.

hahanaj*
hodnocení

1x

Chudáček -zobáček se nestříhá je potřeba aby měl v kleci větvičky ,aby si mohl zobáček obrušovat - taky jsme měli andulky a nikdy jsem zobáček nestříhala.

doplněno 13.11.12 12:19:

Nejlepší je přirozené obrušování jak drápků tak zobáčku - když začnete stříhat ,rychleji porostou jak drápky tak zobáček .

doplněno 13.11.12 12:30:

ještě s tím loupáním zobáčku , může jít o vápenku, zde je diskuze těch co s tím mají zkušenost, ale myslím, že bych raděj kontaktovala nejbližšího veterináře , ten s jistotou určí oč se jedná u toho tvého

ifauna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]