Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 7 let anduláčka, najednou se mu uvolnila a odchlipuje se žlutá lesklá "slupka " zobáčku a pod ní je zobáček šedý, matný a měkčí.V kleci má sepii, ale nikdy si jí nevšímal. Zobáček mu přerůstá a já mu ho čas od času musím ustříhnout, aby se nakrmil. Nevím, jestli jsem mu ho třeba nezastřihla špatně. Nebo je to nedostatek vápníku?
Prosím poraďte.
Děkuji
My jsme měli andulku 13 let, ale nikdy jsem jí zobáček nestříhala, nevím zda děláte dobře. Zavolejte veterináři v blízkém okolí, jistě Vám dá odpověď, nebo řekne ať s andulkou přijdete do ordinace. - pt
doplněno 13.11.12 12:27:Také se přimlouvám za větvičku. prostrčte mezi dráty třeba přes roh.
Chudáček -zobáček se nestříhá je potřeba aby měl v kleci větvičky ,aby si mohl zobáček obrušovat - taky jsme měli andulky a nikdy jsem zobáček nestříhala.
doplněno 13.11.12 12:19:Nejlepší je přirozené obrušování jak drápků tak zobáčku - když začnete stříhat ,rychleji porostou jak drápky tak zobáček .
doplněno 13.11.12 12:30:ještě s tím loupáním zobáčku , může jít o vápenku, zde je diskuze těch co s tím mají zkušenost, ale myslím, že bych raděj kontaktovala nejbližšího veterináře , ten s jistotou určí oč se jedná u toho tvého
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.