Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat ježky ze zahrady?

Od: katka* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, prosím o radu, na zahradě máme strašně moc ježků a v noci psa venku, takže pomalu každou noc máme budíček a vstáváme, abychom šíleného psa od ježka dostali.Ježky máme rádi, ale noci se psem jsou dost náročný.

Prosím poraďte, jak ježky dostat z naší zahrady, jestli existuje nějaký rušič, aby se prostě jen přestěhovali o dům dál.

Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Je škoda, že nechcete ježky na zahradě. Stačí, když ježkům uděláte podmínky pro schování, kde si mohou zalézt a budete mít klid. Stačí hromádka dřeva, kde pod dřevem je třeba paleta, nebo větvě ze stromů na roští, různé malé zákoutí v klidu, v rohu zahrady. U nás si každý pes na ježky zvykl, někdy nám je zanesl v noci až domů, tak jsme ježka pustili a psa nechali chvilku doma, ježek se hned běžel schovat. Ježek se musí mít u vás dobře, jinak by tam nebyl, on si vybírá, kde žije.

Nyní vážně: Když nechcete ježka doma na zahradě, je to jednoduché. *stop*

1/ Kolem celého plotu zahrady udělat dole u země utěsnění. To znamená i u brány, kterou vjíždíte. Tak ježek nebude mít šanci, kudy k vám vlézt.

2/ Každého ježka, musíte dát nejlépe do papírové krabice a odnést někam na louku, nebo do zahrady, kde jsou stromy a roští. *plac*

cituska*
hodnocení

3x

Taky máme jažka na zahradě a pejsek vždy v noci dělá kravál. Tak jsme ježka odstěhovali*smich*

Ale za čtyři dny byl zpět*sok* asi to nebylo dost daleko a nebo se mu u nás líbí.

Tak pejska venčíme spíše večer a v noci musí být doma a máme tichou noc.

doplněno 26.07.12 23:04:

To je ale fešák, že?

Jak dostat ježky ze zahrady?
krkovicka*
Pes nebo paní Ježková? :-D :D

Cituško, fešáci jsou to oba! Ježek i ten krásný hladký jezevčíček! *palec*Hlavně ať pejsek ježkovi neublíží /no, ono to asi ani dost dobře nejde,že?:) a ježour je u vás spokojený. Jaga.

katka*
hodnocení

Máme velkého psa, kterému je 9 let a je celý život zvyklý být pouze venku, takže spaní doma by pro něj asi bylo utrpení ...

hop®
hodnocení

2x

Spousta zahrádkářů by Vám ježky záviděla, ovšem chápu, že kombinace se psem není ideální. Asi bych to také viděl na mechanický pravidelný odsun někam dále od zahrádky, v této roční době tím ježourům určitě neublížíte...

doplněno 26.07.12 09:02:

Jen Vám přeji, aby Váš další dotaz zde nezněl: "Mám zoranou zahradu od krtků, kde mohu sehnat ježky?" ;)

hodnocení

1x

Ježek je zahradě prospěšný ( zahradkarum.cz/...),takže nějakou "rušičku"budete shánět asi složitě.

Spíš je posbírejte a někam odneste.

katka*
hodnocení

Samozřejmě, že je pokaždé seberu a ráno někam odvezu, horší je, že se chystáme na dovolenou, takže doma nikdo nebude, pouze pes, takže sousedi budou mít asi krušné noci:(

jokr
hodnocení

0x

Vyměním vaše ježky za svého souseda..., coby největšího škůdce na naší zahradě...

88ingrid

*ua*supr odpoved

katka*
hodnocení

Super, dám vám ježky, souseda nechci ...), i když ten alespoň neprudí ve 4h ráno ...)

krkovicka*
hodnocení

0x
Naučte psa sněma vycházet.Jestliže štěká tak se jich bojí.Seznamte je.Nam po zahradě bloudí 4 Jezci a myslím že budou mít i mladé.Neboť jsou opravdu velký.Když je přes den vedro a kocourům je taky vedro,vylezou ven az večer a teprv jdou jíst(Dva nalezenci).Někdy ani nedoji plne misky a nechám jim to tam aby do rána něco měly.Jenže v půl desete vylezou tyhle 4 mušketýři a vrhnou se do misek.Kocour ho nechá,dokonce vedle něj sedí a přitom je to trhac ptáků,lovec myší a ani tomu druhému kocourovi nedovolí mu žrát z misky.Takže rada-Psa máte v kotci?Seznamte je opravdu.
doplněno 26.07.12 19:33: Stačí ho to odnaučit.Říct ježek a dát pamlsek.Mít ho nakrátko upoutat jeho pozornost a až se objeví ježek opakovat povel.
zabu

Podle mě je to nejlepší rada. Místo bodu alespoň pochvala.

katka*
hodnocení

Je to dobrý nápad seznámit psa s ježkem, pokud by chodili večer, ale ve 4h ráno je to dost náročný ..(

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky máme ježky rádi. Bohužel kdykoli se nějaký objeví, náš pejsek, ve snaze hrát si, ho utluče packou. Jinak, když to stihneme, tak psa na noc zavřeme a ježek mezitím odkráčí jinam.

hodnocení

0x

Mám psa, mám kočku a mám ježky.Ti chodí chroustat kočičí křupky do altánu. Vůbec se ničeho nebojí, nic se neděje, nikdo si nic nezávidí. Mám je ráda a pozoruji, jak si pošmakují. Teda jista si nejsem, jestli je to pro ně zdravé, ale baští, celá rodinka a mám je tady několik let. Ani náhodou bych je neodháněla.

doplněno 27.07.12 23:51:

A zapoměla jsem, také mám takovou jezevčici. Tedy ne ušlechtilou, obyčejnou, ale je to dobračka, i když mi zezuačátku dala sakra zabrat... Je z útulku.

moli
hodnocení

0x
Dobrý den,
taky máme na zahradě ježky a jsou úplně nebojácní. Chodí kočkám na granule a konzervu. Tak jsme jim to na noc uklidili... nepomohlo teď lezou ke slepicím.
Tak jestli máte někdo problém může to být tím, že k vám lezou za potravou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]