Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, na zahradě máme strašně moc ježků a v noci psa venku, takže pomalu každou noc máme budíček a vstáváme, abychom šíleného psa od ježka dostali.Ježky máme rádi, ale noci se psem jsou dost náročný.
Prosím poraďte, jak ježky dostat z naší zahrady, jestli existuje nějaký rušič, aby se prostě jen přestěhovali o dům dál.
Děkuji.
Dobrý den. Je škoda, že nechcete ježky na zahradě. Stačí, když ježkům uděláte podmínky pro schování, kde si mohou zalézt a budete mít klid. Stačí hromádka dřeva, kde pod dřevem je třeba paleta, nebo větvě ze stromů na roští, různé malé zákoutí v klidu, v rohu zahrady. U nás si každý pes na ježky zvykl, někdy nám je zanesl v noci až domů, tak jsme ježka pustili a psa nechali chvilku doma, ježek se hned běžel schovat. Ježek se musí mít u vás dobře, jinak by tam nebyl, on si vybírá, kde žije.
Nyní vážně: Když nechcete ježka doma na zahradě, je to jednoduché.
1/ Kolem celého plotu zahrady udělat dole u země utěsnění. To znamená i u brány, kterou vjíždíte. Tak ježek nebude mít šanci, kudy k vám vlézt.
2/ Každého ježka, musíte dát nejlépe do papírové krabice a odnést někam na louku, nebo do zahrady, kde jsou stromy a roští.
Taky máme jažka na zahradě a pejsek vždy v noci dělá kravál. Tak jsme ježka odstěhovali
Ale za čtyři dny byl zpět asi to nebylo dost daleko a nebo se mu u nás líbí.
Tak pejska venčíme spíše večer a v noci musí být doma a máme tichou noc.
doplněno 26.07.12 23:04:To je ale fešák, že?
Cituško, fešáci jsou to oba! Ježek i ten krásný hladký jezevčíček! Hlavně ať pejsek ježkovi neublíží /no, ono to asi ani dost dobře nejde,že?
a ježour je u vás spokojený. Jaga.
Spousta zahrádkářů by Vám ježky záviděla, ovšem chápu, že kombinace se psem není ideální. Asi bych to také viděl na mechanický pravidelný odsun někam dále od zahrádky, v této roční době tím ježourům určitě neublížíte...
doplněno 26.07.12 09:02: Jen Vám přeji, aby Váš další dotaz zde nezněl: "Mám zoranou zahradu od krtků, kde mohu sehnat ježky?"
Ježek je zahradě prospěšný ( zahradkarum.cz/...),takže nějakou "rušičku"budete shánět asi složitě.
Spíš je posbírejte a někam odneste.
Mám psa, mám kočku a mám ježky.Ti chodí chroustat kočičí křupky do altánu. Vůbec se ničeho nebojí, nic se neděje, nikdo si nic nezávidí. Mám je ráda a pozoruji, jak si pošmakují. Teda jista si nejsem, jestli je to pro ně zdravé, ale baští, celá rodinka a mám je tady několik let. Ani náhodou bych je neodháněla.
doplněno 27.07.12 23:51:A zapoměla jsem, také mám takovou jezevčici. Tedy ne ušlechtilou, obyčejnou, ale je to dobračka, i když mi zezuačátku dala sakra zabrat... Je z útulku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.