Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé kotě se nechce mazlit

Od: josefvobornik odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,potrebuju pomoc, radu cokoli ... Máme malé kotě a to se nechce mazlit a pořád jen zlobí, jsou mu zhruba 2 měsíce, je to kočička, je donešená z venku a chceme jí mít v bytě (v bytě s námi je už 4 dny) . Je možné že si časem zvykne a bude se k nám mazlit? Předem všem děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

ani velka kocka se nechce mazlit na povel... to jste si meli poridit pejska ;)

korina*

starám se o toulavého kocourka , který neví co to je, mlíčko , plná miska masa, granule. JE tam pořád , ale ted mám problém , jedu na dva měsíce pryč mimo čechy. NO pověřila jsem jednu paní , nakoupila jsem konzervy a granule. Snad se o něho postará. A co se týká mazlení taky nechce , ale já to od něho nevyžaduji , nevím ljestli je zdravý. nechá se pohladit , je vděčný za jídlo , ale bojí se. JEště jsem mu vytvořila ze skřínky na boty pelíšek. Má tam teplou deku a hlavně střechu nad hlavou proti dešti.bolí mne srdce nad životem některých psů a koček...

ar*
hodnocení

0x

Jestli byla zvyklá být venku do věku 2 měsíců, bude jí to nějakou dobu trvat než si zvykne být doma. Někdy se může stát, že nebude nikdy tak přítulná jako kotě které se odebere v mladším věku. To je ,ale individuální, každá má trochu jinou povahu a dopředu to nejde nikdy říct. Nezbývá než být trpělivý a zkoušet si sní hrát. Né ji nijak strašit a hubovat. Stačí kousek provázku na konec něco malého přivázat a popotahovat ,aby to chytala. Prostě všechno v klidu a pomalu.

krkovicka*
hodnocení

0x
Je to ještě hravé miminko.Nemazli se tak často ale společnost člověka vyžaduje.Chodí za vámi?Pak je to správně.Nechte si jí usínát na klíně.

hodnocení

0x

Dobrý den. Dovedete si představit, sám sebe, že přijdete do nové práce a jste tam 4 dny? Co za 4 dny, si budete pamatovat a co všechno se ještě budete muset naučit, abyste novou práci zvládl? To jste dospělák.

To Vaše malé koťátko, dítě, nemá ještě rozum. Narodilo se někde venku, volně v přírodě. První dny svého života, muselo se učit, jak přežít venku a neumřít hlady. Nyní si musí zvyknout na to, že nemusí běhat po venku a shánět potravu. Musí se naučit spát a jíst, chodit na záchod( kočičí) doma. Její kožíšek se musí přizpůsobit teplotnímu rozdílu. Musí si zvyknout, na neustálou přítomnost lidí. Dejte tomu dítěti čas, nechte ho zlobit, neví co dělá, ale jak si zvykne, bude Vás milovat, nikdy poslouchat. Kočička, si vždy dělá, co chce, a kdy chce. Jen můj názor.

sissa

Pravdivý názor názor viky. Josefe to kotě je jak malé dítě nevydrží v klidu, až bude starší bude jiná. Jen trpělivost a laskavost.

Josefe přečti si nějaké články jak pečovat o kočky.

hodnocení

0x

poradte.cz/... si tuto diskuzi. Asi všechno na vaše kotě neplatí, ale přečtěte si, co tam píšu o "vymazleném"kotěti. Se svoui kočičkou mějte trpělivost, je divoká, nezvyklá na lidi a lidskou ruku. Neděste ho, ale pomaloučku zvykejte na sebe a dotyk lidské ruky. *jasne*Bylo by dobře s ní zajít k veterináři. Koukne jí do oušek, jestli tam nemá svrab, do kožíšku, jestli tam nemá blechy, prohmatá ji, jestli nemá parazity, odčerví, vaočkuje, poslechne plíce a srdíčko. Zní to strašidelně, co jsem napsala, ale jestli chcete mít kočičku zdravou a později neběhat po veterině, tak všecko toto je potřeba. Přeji kočičce krásný život s vámi.;)

lampac
hodnocení

0x

Pořídili jsme si divoké koťe když mu byly 3-4 měsíce (prosinec). První týden bylo zalezlé za skříní a vylézalo jen v noci k misce. Po týdnu už bylo schopné zůstat venku, i když byl někdo v místnosti. Teprve po dvou měsících se začalo seznamovat tak, že se otíralo o nohy, ale když jsme se pokusili o pohlazení, hned zasyčelo a uteklo. Šáhnout na sebe nechalo až začátkem března (tedy až po 3 měsích) a během týdne si pak zvyklo a nechalo se už normálně mazlit.
Divoké kočky to mají opravdu krapet složitější, takže tomu dejte čas. ;)

malern
hodnocení

0x

Takže vy jste si vzali zvenčí kočku, která mohla mít třeba maminku? To je ale velice levné koťátko že!? Mno, Budiž...
kristynas

trošku hloupá poznámka :-D právě že zachránit kotě z venku není zrovna moc levné, máme doma také 2měsíční kočičku, která byla zachráněná z venku a její léčba antibiotiky, antiparazitiky aby vubec přežila je docela drahá :-D

jinak taky se nechce moc mazlit, spíš stále si hrát a hrát a hrát :) a kousat ruce - u toho si i vrní :-D ale myslím že se to zlepší, je to prtě

petrvesely*
oni si vzali zvenčí kočku a pritom vy mate na prodej plno krasnych s PP... trefil jsem se? Mimochodem moje prvni kocena byla s PP druha, treti, nalezenci ctvrta z utulku :-P.

elisme123
hodnocení

0x

Já jsem si předchozí kote vzala taky dvoumesícní, které bylo venku a my ho vzali do bytu. Nikdy se s náma nemazlila, nikdy neprisla se nechat pohladit. Jediná chvíle kdy jsme ji mohli hladit bylo kdyz lezela na okne. A ani za celý rok co snámi byla( nedali jsme ji pryc kvuli tomu jak to vyznívá to by bylo hloupé, umrela na rakovinu) se nemazlila, nekteré kotata jak nejsou od mala zvyklé tak se to nenucí. Ted jsme si vzali jiné kote a to uz vidíte ze má k tomu vetsí vztah ta hned druhou noc se mnou spala v posteli a asi po 1 dni za mnou prisla si ke mne lehnout kdyz jsme se divala na film,... nekteré kocky k tomu nemají vztah a hlavne nejsou od mala na to zvyklé, ale neveste hlavu kocka se lisí kus od kusu a je mozné ze se jí to zalíbí a bude to jeste ten nejvetsí mazel :)

luciferka*
hodnocení

0x

Podle mě je to od povahy, ke mě se zatoulalo kotě tak 2 měsíce staré, bylo úžasné, mazlík největší, hravej, a taky pěkně drzej, hned mi lezl do talíře prostě byl hned doma a choval se od malička jako by tam byl on pán, bylo mu vše odpuštěno, protože byl opravdu přítujnej, prostě to s náma se všema uměl. Bohužel ho přejelo auto při prvním útěku z domu což bylo asi za půl roku. Brečela jsem asi tejden. Pak jsem si vzala kotě od sousedů. Vůbec se nemazlil, ani si moc nehrál. Je fakt že ani neleze do talířů, když něco dělám v kuchyni, jen se připomene že je tam, jestli by nebylo něco dobrýho, ale drzej jako ten předtím není. Jenže s ním není ani taková legrace. Zato chytá myši, občas nám i nějakou přinese k snídani, dokonce hlídal mojí dceru když byla malá a chodil mi hlásit že brečí v kočárku. Dnes s námi chodí na procházku jak pes, když se mu chce.. je opradu chytrej a asi si je toho i vědom, aspoň mně to tak připadá. Kočka aniv dětském věku není automaticky hravá a mazlivá, mají různé povahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]