Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útulek vs očkovací průkaz

Od: kulisek16 odpovědí: 12 změna:

Pekny vecer, chci se zeptat, jake jsou okolnosti abych mohla dat psi do utulku, musi mit ockovaci prukazy? A co je jeste potreba, diky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

domingster*
hodnocení

2x

Vůbec se o toto nezajímám, ale logicky. Když najde někdo psa na ulici, myslíš, že u sebe má ten pes průkazy, aby ho mohl nálezce dát do útulku? :D

kulisek16
hodnocení

Ale ten pejsek je muj, tak jestli kdyz ho musim dat do utulku protoze nemam na vyber, tak jestli po me budou chtit ockovaci prukazy, a zda se neco plati nebo tak..

pb®

A co misto toho, cpat vlastniho psa do utulku, dat inzeraty, ze psa darujete? Utulek je primarne pro zvirata nalezena, po zemrelem majiteli atd., zkratka pro zvirata, ktera majitele nemaji. Ne jako sluzba nekomu, kdo se chce sveho zvirete zbavit. Je velka pravdepodobnost, ze majitele, ktery tam prijde s tim, ze se chce zbavit sveho psa, pekne vypoklonkuji. Neni jejich povinnost brat zvirata, ktera maji majitele. Naopak je majitelova povinnost se o sva zvirata starat.

hodnocení

1x

Jednou jsem se byla podívat v jednom útulku.Paní se mě zeptala jestli se chci podívat na malé psy,nebo na velké.Řekla jsem na malé.Dovedla mě do malé místnosti.Na jedné straně byly mrnavé kotečky v řadách nad sebou a pejskové v nich mi připomínali králíky v králikárně.V jednom kotečku byla také zavřená opice.Zapáchalo to tam a všechno bylo špinavé.Prostředí i pejskové.Hrozný zážitek,který mám pořád před očima a jenom doufám,že se to tam zlepšilo.Takže pořádně rozmyslet,jestli dát opravdu své psí kamarády do útulku a také do jakého.Nejlépe do žádného.

Arwi, já bydlím v Poděbradech. Šla jsem si pro pejska do útulku u nás. Je pravda, že jsou tam zvířata v kotcích, ale jak jinak by to bylo možné udělat. Ale asi to bude tady lepší, než v jiných útulcích. Nic zapáchajícího, opravdu ne. Jenom smutný pohled na zvířata, která jsou sama, bez pohlazení, bez konkrétního zázemí s člověkem, ke kterému by se mohli upnout citově. Připadalo mi to jako divný svět ztracených, hledajícíjích a toužících duší. Ale na druhou stranu se tam o pejsky starají v jejich možností. Teda u nás ano. Ale smutno mi z toho bylo.

domingster*
hodnocení

0x

Pokud je máš, tak je nesjpíš chtít budou, pokud ne, tak nic nenadělají. Jinak by to podle mě mělo být zadarmo.

Kdepak, zadarmo to není, ale pořád je to lepší, než vyhodit chudáka pejska na ulici a nechat ho smutně sedět před barákem. Protože on se vrátí a vůbec nebude rozumět, co se ním děje. Já chápu, že jsou někdy okolnosti, kdy člověk musí udělat nějaké rozhodnutí ohledně zvířete. Ale snažně Vás prosím, odvezte ho do útulku, jestliže nemáte peníze, vysvětlete to. Pochopí Vás. Lidé, kteří v útulcích pracují, nejsou necitliví. Nemyslím, že by bylo nutné mít nějaký průkaz o očkování a tak dál, oni se o to postarají.

chloe*

Mám pejska nalezence... Když odjíždím a řeknu mu čekej, já přijdu... Je schopný celé dopoledne sedět u vrat a věrně čeká. Mám to potvrzeno i od sousedů, že většinu dne prostě stráví uvjezdu aby nás nepřehlédl, stejně čeká i na přítele nebo na mamku... Je neskutečně oddaný. Když si vezmu,co chudák pes musí vytrpět, když jej někdo uváže po letech soužití někde u lesa a odchází a pejsek nechápe a čeká hodiny na paníčka... To je fakt strašné :(

chloe*
hodnocení

0x

Zavolejte do vašeho útulku, dost možná se to řídí třeba vyhláškou konkrétního města...

Nešla by Vaše situace řešit třeba ještě jinak? Že by pes byl u příbuzných nebo jste mu našli nové páníčky, na které by si pomalu zvykl a až by je poznal,šel by k nim? Přijde mi to neuvěřitelně kruté. Když si vezmu, jak ten náš ňouma nešťastně kouká když všichni odjíždíme třeba na nákup, tahá můj pantofel a vyloženě žalostně kňučí... Tohle bych asi nepřenesla přes srdce

katerina77*
hodnocení

0x

Vubec netusim co vas k takovemu kroku vede, ale fakt chci verit, ze je to neco velmi zasadniho, protoze to ze skonci pes v utulku je pro nej obrovske trauma. Kazdopadne jen tak privest psa do utulku nejde, rozhodne to budete muset zaplatit, pokud ho vubec vezmou, vetsinou maji plno. Kdyz uz se ho zbavujete, udelejte pro nej aspon to, ze mu najdete nove majitele. Rozhodte inzeraty, ptejte se v okoli, piste na diskusni fora a najdete mu nekoho, kdo ho bude mit rad a dobre se o nej postara.

zelvak007*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Proč jej chcete dát do útulku? Máte s ním nějaké velké problémy?

jokr
hodnocení

0x

Dejte si do pořádku gramatiku, to také pomáhá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]