Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vlastním psa foxteriera a poslední dobou je strašně svědivý,stačí ho pohladit a už třepe nožičkou.Před měsícem ošetřen přípravkem Fronlain na hubení blech a klíšťat,před týdnem okoupán v Ortosanu a nic nepomáhá. V srsti žádného parazita najít nemůžem. Ještě před měsícem byl otrimován,ale to už několikrát a nikdy nebyly žádné potíže. Děkuji za rady.
Může jít o alergii náš čumák ji má ze stojaté vody(v pátek jsme nasadili jehněčí granule,sundali obojek na klíšťata a u veta dostal injekci a prášky(((((na pokožce nemá vůbec nic,vykoupanej byl několikrát a přesto se drbal.Předloni měl alergii na kapky do kůže Fronlain((((skočte za vetem a hned bude lépe .)náš se v pátek večer už nedrbal .) je to úleva pro zvíře i páníčky .))hezký den sépi
Měla jsem foxteriérku,bohužel jsem o ní přišla :o( a strašně moc mi schází...Ale k problému s drbáním,Orka odmalinka trpěla svědivostí kůže,taktéž,žádné blechy neměla,bydlela s námi v bytě,pelíšek čistý...Někdy se drbala více,jindy méně.Váš pejsek má zřejmě citlivou kůži.Já Orku koupala v šampónech pro mimina,ty psí šampóny jsou dle mého názoru moc agresivní.
Agresivní šampony bývaly za komančů. Dobře se s nimi myly dveře a čistily koberce. Dnes jsou šapony o něčem úplně jiném. Já sama si Dorčiným šamponem, s norkovým olejem, umyju občas vlasy a mám je bezvadné. Navíc, dají se koupit takové, které jsou pro tu kterou rasu vyvinuty. Opravdu je v nich rozdíl. Lidský šampon má jiné Ph.
Dík za odpovědi. Šampon kupujem přímo na veterině,ale foxterier se nestříhá ,trimuje se.jinak by stratil barvy.Na veterině buď neví nebo nechtějí vědět proč je svědivý,stále jen tahají peníze.Naposled snad prý čistit pachové žlázky.
Ano, foxíci se trimují,jinak by byli jak maxi pes fík :o)Pachové žlázky pohou také do určité míry způsobit svědění.Orka měla vždy období,kdy byla ok a období,kdy se mohla udrbat.Také jsem pořád pátrala,čím to může být.Nevím odkud jste,ale zkuste tuto veterinu,mohli by poradit zvireci-doktor.cz/...
Jinak posílám podrbání za ouško vašemu foxíkovi .
to mu dělá dobře,! To není tím,že má nějaké hostitely v kožichu! Cuká mu to samo,,také mi to dělala čivavka. Je to legrační.
doplněno 22.07.12 22:30:to mu dělají nervíky ,na určitém místě. Probůh a tady by se stříhalo ,,,no to snad ne ..
doplněno 22.07.12 22:41:toho psa to lechtá!
doplněno 23.07.12 10:52:,,Teď jsem volala na veterinu ohledně cukání nožky a tak mi říkal ,že je to ... NORMÁLN´I...tak jak jsem tady psala já. Nebylo by se lepší první pořádně informovat a pak odpovídat? A zaráží mne že se najdou lidi,kteří s tím souhlasí. Pak se tady takový člověk plantá v bludech.
doplněno 24.07.12 08:54:jirka ,,,,,tak ten váš pes se drbe či co? Tady je to nějak nepřesně napsáno ,,buď třepe nožkou jen při pohlazení či vámi pohlazení,nebo vámi poškrabkání ,,je to normální!§
Tady vám odpovídají na drbání psa ,,jako že ho něco svědí,tak to prosím upřesněte. Je v tom veliký rozdíl A pokud to nevíte,že pes třepe ne každý ,,nožkou ,tak se optejte na veterině ,,aspoň bude legrace.
Ahoj,pokud má parazity jako třeba blechy dejte mu obojek: zoohit.cz/...
a nebo má alergii což je v tomhle období normální
Je to vyřešené byl to začínající zánět pachových žlázek. Vyčištění a antibiotika a vše je v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.