Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOC bonitace-pamlsky

Od: neumelka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, s přibližující se bonitací dostávám záchvaty paniky. Nevím, jestli se mám psovi koupit černé nebo bílé vodítko (je černobílá)co si o tom myslíte? A dále jsem taky zazmatkovala, protože nevím, zda si na bonitaci můžu vzít pamlsky, bez nich nám to asi nepůjde.

Za rady děkuji předem :))

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, jakého máte psa, protože bonitace pro každou rasu vypadají jinak. Ale myslím si, že se stresujete naprosto zbytečně. Hodnotitelé jsou odborníci na tu kterou rasu a jde jim o to, poznat, jaký pes je, co má v genech. Co bude při uchovnění předávat dále a oni se s tím budou setkávat ještě po mnoho let. ;)Jednou jsem dělala zapisovatelku a rozhodčí o přestávce popisovala zanedbaného, zarostlého, špinavého, středního knírače na zahradě, kolem které jela. Říkala - Byl to pes jak panna! Pání, jak ten se nesl a jakou měl figuru! *hej*Prostě to viděla! A povaha, přece nechcete předvádět, jak máte vycvičeného psa! Nejsou to zkoušky! Takže klid, pohoda. Přemýšlejte, jestli si máte vzít malou židličku nebo deku, jestli usmažíte vepřové nebo kuřecí řízky na cestu. V čem pro psa pití a hadr nebo papírové útěrky na loužičku a sáček na bobek. Kdyby vznikla potřeba. Udělejte si pohodu, protože je to dlouhý den, s dlouhým čekáním a posloucháním nablbaných řečí o slepem rozhodčím (když on vůbec nevidí to, že můj pes je nejkrásnější!). Ne, fakt, neprožívejte to tak, udělejte si z této události pěkný zážitek, na který budete rádi vzpomínat.;)Písněte, jak jste dopadli

neumelka
hodnocení

Ještě bych se zeptala, zda si do kruhu můžu vzít pamlsky, protože bez nich to asi nepůjde.

O jaké rase mluvíme? O klukovi nebo holce? ;) Pamlsky můžete, ale proč? Budete mít sama se sebou co dělat. Stačí do ruky kulička třeba z celofánu. V prstech před a nad hlavou psa válet, aby tichonce šustila, druhou rukou vodítko se psem u nohy tak, aby mírně táhnul. Je to třeba trošku nacvičit. Ale to není přece problém. A nezapomeňte, musí si nechat kouknout do huby. Často mu ji otevírejte a nakukujte. Rozhodčí nemají rádi, když se musí bát o prsty. :D

doplněno 22.07.12 21:42:

Vždycky, když mu budete otevírat hubu, dejte povel ZUBY. Zapamatuje si to a do huby nechá nakouknout. ;) Ruku na hubu zezdola, z pod brady, prsty i palcem zatlačit v místech asi za špičáky a hubu otevřít. *jasne*

borax*
hodnocení

2x

Nešilte, o nic nejde. Všichni tam budou mlaďoši, ne úpně poslušní a vychovaní. Pamlsky si klidně vemte, není to zkouška...Hlavně nenervačte, vynervačíte si ještě psa a bude to horší, pes to pozná. Rozhodčí jsou lidi od psů a ví dobře jak to chodí s mladým psem. Vsadím se o co chcete, že až bude po všem, tak si budete klepat na čelo, proč jste šílela. Ale chápu to :) Dejte vědět jak to dopadlo...

vodítko, pokud myslíte výstavní a nemáte čas na něm psa naučit chodit ani nekupujte a jděte s klasikou na co je pes zvyklý, vodítkem na bonitaci nic nezachráníte..

doplněno 23.07.12 17:06:

Držím palce a užijte si setkání podobně postižených jedinců, BOC jsou parádní psi, taky o jedné uvažuju...ze které chovky ji máte?

neumelka
hodnocení

Já mám naší čubičku z chovatelské stanice od Betlémské pastviny.

Všem děkuji a odpovědi, vodítko výstavní už máme, naneštěstí bílé :D

Přece jen. Snažili jsme se vám pomoci a odpovídali jsme nejlépe, jak jsme uměli. To vám nestojíme za to, napsat nám jaké rasy je váš pejsek? Jaké rasy a jaké velikostního rázu! To mě mrzí!*nevi*

kreativ

Již v názvu příspěvku je plemeno napsáno-BOC- zkratka pro border kolii. ;)

neumelka
hodnocení

Babkazov, omlouvám se, nevěděla jsem že Vás to tak rozzlobí (nebo urazí):(rozhodně jsem to neměla v plánu. Tak pro ujasnění :) Mám Border kolii (BOC) jmenuje se Berry od Betlémské pastviny ale říkáme jí Amálka, je černobílá, celkem drobná

Doufám, že se už na mě nezlobíte, to rozhodně nechci

s pozdravem

Neumělka

neumelka
hodnocení

Dobrý večer, pro ty kdo chtějí vědět jak to dopadlo: Uchovnili jsme!*ua**smich* Mám velikou radost a všem děkuji za odpovědi!*pusa*

Neumělka

borax*

Gratuluji! A co? Byla to taková hrůza?

neumelka
hodnocení

Nebyla, ale já jsem strašná, vždycky mám nervák a pak zjistim, že to nic neni :))

chloe*
hodnocení

0x

Vodítko bych vzala určitě černé a to z praktických důvodů- s mým štěstím bychom bílé stihli jako na potvoru někde zamazat a nic nevypadá blbějš, než ušmudlaná elegance :-D Takže já bych brala černé.

trixie*
hodnocení

0x

Já bych teda vzala hnědé kožené vodítko které se používá často.My ho máme,ale taky mám bílé vodítko pletené.Být vámi beru kožený hnědý vodítko,ale de o to jakého máte pejska :) spokojenypes.cz/...

My sme dříve na výstavu jezdili mockrát,každou chvíli.Teď už moc né,ale zkušenosti mám :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]