Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rostou štěňátka

Od: stani* odpovědí: 14 změna:

Promiňte babkazov, mám teď problém s nejmenším štěňátkem, nechce přijímat potravu, odstříkávám fence mléko a po stříkačce krmím štěňátko, je to dost fuška a náročné na čas. Tady aspoň jedna fotka.

Jak rostou štěňátka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Nemůžete vzít malé štěňátko a maminku štěňátka a dát je na chvilku jinam, než jsou ostatní sourozenci. Aby to malé štěňátko, mělo čas a klid se od maminky napít samo? Chtělo by to vyzkoušet. Pak by se vyplatilo vše opakovat. Jen můj názor.

robin1*
hodnocení

2x

Pokud nechce papat, tak hlavně kontrolovat, jestli kadí. Nám když nějaké nekadilo, třeba dýl než tři krmení (6hodin) tak jsme mu masírovali bříško tak dlouho až se vykadilo. Masáž je podobná tomu když jej máma olizuje jazykem. Takže pokud se mamča stará tak jí jej servírujte častěji. Jinak (doufám že si dobře pamatuji) nejvydatnější jsou zadní struky, k těm jsme dávali štěnata s nejmenším přírůstkem.

polinek*
hodnocení

2x

dejte štěňátku prostor a klid,aby se mohlo napít ,,patrně bude slabší a není tak progresivní.. To si myslím já...

hodnocení

1x

Děkuji, to je krááásné nadělení! Paráda. Po čase zase dejte! *pusa* K tomu masírování bříška, musíte masírovat i konečník a u feneček i buchtičku. U pejska ferdáska přiberete při masírování bříška. Osvědčila se mi navlhčená buničina. ;) Říká se, že některá zvířecí mimina mají každé svůj struk. U pejsků to snad ani nebývá, ale u některých ano. Je možné, že ta životaschopnější si obsadila ty nejvydatnější. Asi byste měl při kojení udělat kapku reorganizaci a tu nejedlinku posunout mezim zadní nohy, k nejvydatnějšímu struku. Nacpat mu struk do pusinky a podržet. A i v době mimo kojení mu takhle nabídnout svačinku. Vždycky musíte ale říct - Jestliže chceš žít, musíš papat! *srdce* AŤ se mamině i maličkým dobře daří *slunce*

doplněno 21.07.12 10:25:

To masírování je nesmírně důležité. Štěňatům nefunguje peristaltika střev. Příroda to zařídila moc dobře. Pokud fenka kojí, štěňata čistí. Vlastně, s odpuštěním, se jí vykakají a vyčurají na jazyk při masáži. A tak nemají místo pelechu kadibudku. *hi* Až budete dokrmovat, bude od likvidování exkrementů upouštět a nechá to na vás. ;)

stani*
hodnocení

Dobrý den babkazov, děkuji Vám za rady, asi máte s pejsky hodně zkušeností, včera to byla taková bezmoc, vidět tak maličkého tvorečka jak se trápí a my mu nemůžem pomoci. Nakonec to snad dobře dopadlo malá se ráno zase přisála. Pro Vás další fotka.Ps:oranžová je ta co nepila.:)

Jak rostou štěňátka #2

hodnocení

0x

Nechce mleko vubec?Zkuste davat hroznovy cukr s vodou + jinou tekutou vyzivu.Jak je stene stare?

stani*
hodnocení

Dobrý den, štěňátko je staré 15 dní, dnes ráno se zase přisálo ke struku, tak snad už to bude dobré.:)

polinek*

pokud má mamina dost mléka,tak se malé nepřikrmují. Jedině,kdyby méko ztratila ,,dostane se koupit psí mlíčko. Také jsem to kupovala.

Asi nemá dostatečný sací reflef,proto klid a jak píše nahoře,,v zadních strukách je mlíčka nejvíc. Tam to teče nejvíc. Však se to naučí. Štěnátka se přikrmují ,,jak jsou větší a matka jich má hodně. Odchovala jsem 48 štěňátek čivav a akorát jedno mamina zalehla ,,bylo slaboučké. Ty malé štěňátka tak krásně voní...!

stani*
hodnocení

Máte pravdu, opravdu nádherně voní...

polinek*

...zítra si jdu prohlédnout-vybrat čivavku ,jsem zvědavá jestli mi padne do oka některá. Moje mi umřela a já nějak nemůžu se smířit, že mi tady nikdo nebude se motat pod nohama.

doplněno 22.07.12 16:59:

,no tak jsem si vybrala ,,jen musím počkat ještě 10 dnů je malinká a je to ušáček.

doplněno 22.07.12 17:05:

děkuji za přání volby!A já vám ať to vše zvládnete ,,vím co je s tím za práci. To bude legrace,jak budou běhat po bytě. To jsem měla moc ráda. Jsou to zlatíčka ,,

doplněno 22.07.12 20:21:

já si myslím,že kdo si pořizuje psíčka ,tak se na něho těší a dělá vše proto,aby se měl dobře. Pak pošlu také fotečku,,,

Já jsem také jak jsem chovala psíky,tak jsem je obrečela. Je to úleva se smutkem spojená. Určitě jim bude dobře.

stani*
hodnocení

Přeji šťastnou ruku při výběru štěňátka.

stani*
hodnocení

Tak jste si vybrala, to je paráda, teď se jenom budete těšit kdy si pejska donesete domů. Vím jak jsme se nemohli dočkat až si naši Bellinku doneseme domů. Počítali jsme každý den. Teď se zase bojím dne kdy budeme muset předat naše štěňátka novým majitelům. Už teď je mi smutno. Nejraději bych si všechny nechala. Dnes mají 16 dnů a začínají být strašně roztomilí. Příští týden se začnou sjíždět noví páníčci, aby si vybrali. Doufám, že všechny štěňátka budou mít štěstí na ty nejlepší majitele.

hodnocení

0x

To bude věc, až budou mít tak 4, 5 týdnů. Bude to jako sněm malých medvídků :D Nezapomeňte dávat fotky alespoň 1x týdně. Prosím!

stani*
hodnocení

Určitě sem zase nějaké fotky dám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]