Co se dělá s mladými kohouty?

Od: Datum: 29.12.12 21:30 odpovědí: 20 změna: 01.01.13 21:52

Dobrý den, před 2 měsíci jsme si pořídili (bylo nám dáno od staré paní) 5 slepic a jednoho kouhouta. Teď přišel přítel s tím, že bychom mohli mít na jaře kuřátka. Tak študuju, študuju a doštudovala jsem se k otázce, co se stane když se nám to náhodou povede a bude třeba 10 kuřat a pohlaví bude půl na půl. Slípky si necháme, ale co s kohouty? My jako začátečníci pohlaví poznáme až cca ve 3 měsících a co pak s kohoutama? To asi nikdo nechce ani kdybychom mu připlatili ne? Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.12.12 21:31

Když z deseti kuřat necháte pět,máte 50% šanci,že se tefíte jen do slepic.

A když si necháte všechny,včetně kohoutů? Necháte je pářit dál.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.12 21:40

Nemíníme vyčlenit celý pozemek slepicím tzn. dál je množit nechceme. Otázka tedy zní: když budu mít 5 kohoutků tak co s nimi? 6 kohoutů na jednom smetišti?

Datum: 01.01.13 10:29

No co,prece snist jako kure.Nebo ze by vakastrovat a chovat kapouny,jako ve Francii?Kdyz mate vlastni kurata,tak je to vzdy pul na pul.Ale kohoutci se poznaji velmi brzy,maji vetsi hrebinky,uz jako kuratka.Problem bych spis videla v obmene krve,kdyz chcete mit sva kurata.Poprve to jde,ale co potom,kdyz potomci kohouta budou snaset vejce a kohoutek sve potomky nebude rozlisovat,proste bude skakat.Museli by jste pak zase noveho kohouta shanet.Jinak pokud chovate slepice,tak vam cas od casu nejaka kvokat bude a pokouset se vejce vysedet,at chcete,nebo ne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.01.13 17:22

treba sa poradť s veterinárom ,vedia ako sa dá to zistť pri 1 dňnových ,to robia aj vo velkochovoch, ale škoda ich likvidovať, je fantastická polievka s takých 4-5 mesačných

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 29.12.12 21:38

Ve "třech měsících"? - to už bude pomalu čas kohoutkům udělat pohodlná hnízdečka na pekáči...

*smich*

doplněno 29.12.12 21:49:

Podle to, jak jsou vykrmovaní - průmyslově chovaná kuřata mají tak 5 - 6 týdnů, ale takových přírůstků doma nedosáhneš... Na výběhu, krmení jádrem (zrní, šrot) a něčím k tomu (brambory, zelené) jsou 3 měsíce tak minimum...

Počítej *), že cca 1,2 kila živé váhy je kuře dietní, 2 kila ideální na venkovní gril...

*) pro takové ´běžné´ plemeno

doplněno 29.12.12 22:31:

To Andrea: Pro mne bylo nejhorší to škubání... Vykuchání je ´brnkačka´ a zabití - když kohoutu svážeš nohy a pověsíš jej na pár minut hlavou dolů, je otázka jen trefit se tou sekerou - to umí každý, kdo umí sekat dřevo...

;)

doplněno 29.12.12 22:32:

Andrea: BTW - zabití krocana - to je jiné ´kafe´... *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.12 21:42

No to jsem chtěla slyšet, odkdy se dá případně sežrat

Od: ron*
Datum: 29.12.12 21:42

Pamatuji si z dětství, že slepičky se nechávaly jako nosnice a kohoutky, až dorostli do potřebné váhy , jsme upekli.;) Myslím, že nic jiného s nimi dělat nemůžete.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: momo®
Datum: 29.12.12 21:47
avatar

Dobrý den. Kohoutky si pěkně upéct. Navím co máte za druh slepic ale například ve velkochovech vykrmit brojlera trvá kolem 50dní, doma samozřejmě déle ale za ty 3 měsíce už by se pomalu mohli chystat do vařící vody. M.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: brunclik*
Datum: 29.12.12 21:48
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.12 22:10

Moc děkuji všem, tak je spapkáme. Já měla strach abych je tu neměla případně rok.

Od: andrea1*
Datum: 29.12.12 22:26

No nevím. Jak je vidět jste začátečníci. Než se spapkaji, bude potřeba jim useknout hlavy (brrr), opařit, oškubat, vykuchat. Je to docela odér. Když se poprava neodborně provede, tak se také může stát, že bude kohout běhat po dvoře bez hlavy. Tak se připravte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.12.12 23:34

Hlavy nesekám, mám jakožto myslivec dobrou mušku a malorážku, sekání hlav je mi takové eklhaft. Už jsem to párkrát zkusila u známých na venkově na husách a na humánější způsob zabití jsem jaksi nepřišla. Není zabití jako zabití.

Od: mowla*
Datum: 30.12.12 23:46

Zastřelení není zrovna humanní - i když se to střelci zdá, střelec se jaksi ´distancuje´ - vzdáleností - ale jde o pocity střelce, ne o pocity ´oběti´... ;) :-D

Nejhumánnější je zabití rychlým vykrvením - tedy podříznutí...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.12.12 20:59

Absolutně nesouhlasím. Zkuste se vžít do toho zvířete. Bylo by příjemnější kdyby Vás u oběda někdo picnul a měla jste to za milisekundu za sebou nebo kdyby Vás někdo vláčel za nohy po zahrdě a pak Vás držel na kusu dřeva a podříznul? A to trvá minuty.

Od: uska®
Datum: 30.12.12 09:47

Haninko - myslím, že si děláte vrásky zbytečně. Pokud máte obyčejné hybridní slepice, tak ti mají potlačený pud kvokavosti a pravděpodobně se vám nerozkvoká žádná. Ale není to nemožné. Když se hybridka rozkvoká, tak málokterý vydrží sedět na vejcích 21 dní, zpravidla po týdnu z vajec zdrhne. Nechte tomu volný průběh, třeba se zadaří. Tak jak u lidí se rodí více chlapců, tak i u mě se líhne více kohoutů jak slepic.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.12.12 08:10
avatar

haninko, je zajímavé, že klidně sáhnete do mrazáku pro kuře, stejné kuře, jako vám běhá po dvorku. Tady máte problém. Chováte prostě jídlo a je to takhle potřeba brát. Ať už jsou to slepice nebo králíci nebo vepř nebo máte ve vaně kapra. Stále je to jídlo a je to třeba takhle brát. Akorát v obchodě je k ceně připočtena cena za řezníka. Je to tak a takhle to stále bude. ;) Jsem dcerou řezníka a naučila jsem se, že je to tak, co svět světem stojí. Pokud se nebudeme všichni pást, budeme jíst maso, bude to tak, že se zvířata chovají pro maso. Příjde mi srandovní, jak se někdo kroutí, že by nemohl a že je to strašné a pak zkoupí polovinu řeznictví a nacpe si břich masem. Tím masem, které je ze zvířete, které by nemohl zabít a je to odporné a je to strašné a vůbec, chudák zvířátko. :D

doplněno 01.01.13 08:37:

Máte pravdu, omlouvám se. Jen se mi nechtělo věřit, že nevíte, jak se drůbež zabíjí. Jen jsem si myslela, že z útlocitu vymýšlíte nový způsob, než ten, stoletími prověřený. :D

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 31.12.12 20:53

Zdravím. Mám pocit, že jste nepsala odpověď na mou otázku ale někomu jinému, asi tomu kdo mi odpovídal. Já jsem jen psala, že když mám zabít drůbež tak zvolím malorážku než řezat hlavy. Jde mi hlavně o pocit, ne můj, ale že zviřátko předem o ničem neví a když je fakt dobrá rána na hlavu je to OK. Lepší než ho honit po dvoře, dávat ho na špalek atd.

Od: andrea1*
Datum: 31.12.12 21:11

To teda smekám. Vy se strefíte malorážkou kohoutovi do hlavy? A z jaké vzdálenosti?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.01.13 10:32

*smich*bez komentare.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.01.13 21:52

No já nevím, s husama jsem to dělala na cca 3 až 5 m. Vzduchovkou se z 5 m do desítky trefí každý. Tedy když to není na pouti na střelnici a není to úplný nestřelec.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.