Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořídit si k dětem kocoura nebo kočičku?

Od: bady* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,chtěli jsme si pořídit kocoura,dnes jsme si ho přinesli domu a zjistili jsme,ze se majitelka spletla a je to kočička,,nevíme co dělat,ja z osobní zkušenosti vím,ze mazlivější jsou kocouři a i hodnejší,prostě to jsou pohodáři,nevím,někdo tvrdí opak,prosím o radu nebo zkušenost,děkuji moc a prosím o rychlou odpověd,do zítra se máme rozhodnout.Monika.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Dobrý den,Já bych pohlaví neřešil.je to kus od kusu.

lilu*
hodnocení

1x

No já myslím,že se nedá dopředu odhadnou jaká bude ale myslím že kotátka jsou všecky stejná,mi máme zrovna doma taky jedno.Holka mi ho přinesla domů,před pár týdny a je to taky kočička,je to takopvej malej raubíř.Můžu jen podotknout že od té doby co ji máme ,tak zásadně spí přes noc u někoho v posteli a mazlivá je hodně.

axlik*
hodnocení

1x

Žádnou kočku bych k dětem nepořizoval, je to nepoddajný zvíře který má jen svou hlavu a nemá rádo lidskou společnost..Když už tak menšího psa, kterej si děti oblíbí než hloupou kočku..

Já se můžu podepsat pod to "nepoddajné" zvíře...

Kočku určitě ne, raději psa... ale né psisko typu yorKšíra...

hodnocení

1x

Dobrý den. Otázka zní: Pořídit si kocoura nebo kočičku k dětem

Nepořizovat ani jedno!

Kočka je živé zvíře, které se nedá vychovávat, dělá si, co chce a kdy chce. Bude spát, kde bude chtít, chodit po sektorce, bude se válet, na stole, kde je jídlo apod. Děti, jsou zvyklé tahat a házet hračky, jak je napadne. Budou s kočičkou zacházet jako s hračkou, ubližovat jí. Kočka není na hraní, nemůže dítěti nahradit hračku.

Když chcete naučit větší děti starat se o zvířátko, malý pejsek by byl lepší. Jen můj názor.

killom*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Máme odchováno cca 6 koček a 2 kocoury. Potvrdím Vám to že kocouři jsou mazlivější (po kastraci) než kočky. Ale kočky jsou taky mazlivky, jenom na to musí mít náladu. Kočky se však nemusíte taky bát. Jedna z našich čičin v posteli usíná schoulená u prsou, další spí manželce u nohou. Kocourek pro změnu spí manželce na hlavě :D

Jestli Vám padla k srdci když jste si ji vybírali, tak si ji nechte ;) Já dostal kočičku k narozeninám (úplně první) a byla nejklidnější a nejhodnější z vrhu. No dneska je to teda potvora, živá až moc.

Pokud Vám ještě k srdci nepřirostla, tak se zkuste domluvit s předchozí majitelkou.

krkovicka*
hodnocení

0x
Kocourek by byl lepší.I zdravotně,kastrace lepší...Kočka se neustále bojí,vytasi drápky kdykoliv kdy má strach.Je trošku divocejsi.

joudic*
hodnocení

0x

nekastrovany kocourek je práč po venku s jinyma, a cíká... nekastrovana kocicka je hodna a cistotna a strasne rve, kdyz se mrouska, a kotata jsou jen dilem casu... Kastrovany je hodnejsi asi kocourek.. nicmene v byte smrdi jakakoli kocka, a to je mam rad :)

doplněno 15.07.12 01:49:

a pro decka fakt asi hodnou fenecku, ale uz mate kocku tak to je fuk :)

wanesa*
hodnocení

0x

Pokud můžu radit,tak kocourka.Kočky jsou potvory,jsou náladové.Mám doma kočku i kocourka a kocourek by na sobě nechal dříví štípat jak je hodný..A ta malá potovra toho využívá a když nemá náladu,tak ho fackuje a on moula drří a stáleza ní běhá.Má jí moc rád.Měli jsem kdyi kočky na chov a kocourci jsou fakt milí,mazliví.Náš kcour má 7 kilo a já ho po 2 letechneslyšela ani jednou zasyček nebo vrčet.Za to tu 4kilovou potvoru slyším každou chvíli.Stále se snaží mladšího kocoura vychovávat a když nemá sílu,zkouší to vrčením a syčením.

polinek*
hodnocení

0x

,,nevím,ale řekla bych,že kočku ne,,,kočky škrábou a dětem by mohla ublížit. Kočka není na mazlení ,je svým pánem,raději psíčka malého. Ale záleží ,kolik jim je let,,protože zvířátka nejsou hračky a mají své potřeby.

hodnocení

0x

To je stejne jako prirovnani muz a zena:).Kocka bude starostliva,chytat mysi,pokud nechcete tedy nejakou preslechtenou.A kocouri si radi polenosi a budou chodit za kockami.No kocku take neudrzite doma,kdyz na ni pujde jaro,takze porad budete mit kotata.Co se tyce pritulnosti,no ja nevim,mame kocku a rada se pomazli ,necha hladit.Kazda ale neni takova,takze bych to nerozdelovala dle pohlavi.

verkaberka15*

Musím taky napsat :). Sice nemám zkušenost s kocourky, ale každá kočička je jiná. Třeba ta naše bohužel není až tak mazlivá. Jsou jí 3 roky, je kastrovaná. Ráno mě vítá a mazlí se semnou a večer když jí dávám spát, tak to se taky mazlí. To je asi bohužel tak všechno, jinak si ''musím přijít'' :D.. Odemne se nechá pohladit a dokonce si můžu vedle ní lehnout a spát s ní, ale jakmile k ní příjde někdo jiný z rodiny, tak to po pár sekundách prchá do jiné místnosti, nebo si lehne kousek opodál :D.. Nemá ráda samotu, musí být všude kde jsem já a pokud nejsem doma, tak musí být u lidí, jinak nejí a spí :). Dbala jsem na výchovu. Neskáče nám na kuchyňskou linku a jídelní stůl, nevykonává potřebu nikde jinde než ve svém záchůdku. Sice si občas škrábne někde jinde, ale to hned jak uvidí, že jsme jí při tom přistihli, tak prchá :). Když jí posadím na barovku u pultu a jdu si něco uvařit, tak na mě kouká, ale na pult nevyleze, protože nesmí :). Prostě zlato!
Kočka nám ale nesmrdí, to vážně jsem proti a kdykoliv nám příjde cizí návštěva tak to je pak: Jéé, Vy máte kočku? Vždyť vůbec není cítít? Ale je to domácí kočka, tak to bude možná tím?
A u mojí ''tety'', ta má také kočky, které sice občas pustí ven, ale jsou převážně v domě. Ty jsou mazlivé, že si mě klidně sednou na klín (což u mé kočky považuji za zázrak :D), nechají se dlouho hladit a lísají se. Také když jsem tam přišla poprvé, tak nebyly cítít...
Jen sem chtěla přispět ;)...

kejki
hodnocení

0x

Kocouři jsou větší pohodáři, ale i tak musí děti chápat, že zvířátko není hračka. Mně na linku a stůl nelezou, ale s nějakým výcvikem se nedá počítat.

borax*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]