Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, za 3 dny jedeme s kamarády do Egypta k moři. Teším se ale mám velkej a pro někoho i trapnej problem...Strašně se bojím žraloků. Tak strašně moc že nejdu ani k moři, stojím na pláži a pozoruju všechny ty koupající lidi a nejradši bych byla aby všichni byli z moře venku. Tenhle problem mam uz dlouho, pred 2 roky sem byla ve spanelsku a tam jsem do moře taky nevlezla. Jedeme do letoviska Sharm...a tam pred 2 lety zraloky řádil, což je pro mě ještě horší..Nevím čím to muze byt, nikdy jsem ani živého žraloka neviděla, horory s touto tematikou taky nesleduji...Nevim co s tím..:/ Je mi to hodně trapny a lidi si mysli ze jsem blazen...
Blazen kvuli strachu ze zraloku rozhodne nejsi.
Otazka ovsem je, zdali nejses blazen, ze jedes k mori, kdyz pak do nej stejne nevlezes.
To vazne cely den sedis na plazi a koukas na kamarady, jak se bavi?
Musis se na to divat statisticky.
Zralok nejcasteji chnapne po noze. Spousta lidi krat dve nohy = dve spousty nohou. Jaka je pravdepodobnost, ze zralok kousne zrovna do te tvoji?
A odpoved je, ze vzhledem k tomu, ze tam zadny zralok ani nebude, je ta sance prakticky nulova.
Vim, ze tohle Te strachu nezbavi, ale co take jineho radit, kdyz jedes uz za 3 dny.
Víc bych se bála teroristů))ale jak píše František .))jít do mělké vody))nevím,jak je situovaný váš hotel,ale vím,že u většiny jsou laguny .) a ty jsou mělké a přes útesy se tam větší zvíře nedostane.))opravdu .))věřte mi )byla jsem tam několkrát, a za celou dobu tam nic nikoho nepokousalo ))hezký den sépi
Doporučoval bych nastudovat ještě:
- dehydrataci a klimatické podmínky nepřející přežití
- plazy jedovaté
- členovce lezoucí jedovaté, členovce létající a jiné nechutné potvory
- nemoci a způsoby přenosu
- revolučně politicko angažované skupiny, gangy, mafyjány a jinou spodinu
- v neposlední řadě spolehlivost letecké dopravy
No, a pak tam sou prej ti žraloci.
Není na tom nic trapného, takové věci se prostě stávají.
V Egyptě jsem byla dva roky po sobě, v roce 2009 a 2010, a nikdy jsem neslyšela o tom, že by se tam objevili žraloci. Pokud si vyberete vhodné středisko, kdyby se objevil v blízkosti žralok, nebo dostali zprávu, že se tam žralok nachází, určitě by zavřeli přístup na pláž kvůli bezpečnosti. Egypťané jsou milí lidé, těží hlavně z turistického ruchu, tak proč by si klientelu nechali utéct kvůli žralokům? To by tam lidé rychle přestali jezdit, a oni by přišli o všechny zisky.
Chápu, že máte strach, ale zkuste to překonat. Běžte do vody s kamarády, držte se blízko nich, a nemyslete na žraloky - zkuste myslet na cokoliv jiného - na to, co bude k obědu, jak asi dopadne ta knížka, kterou čtete, jak se asi mají vaši příbuzní v Česku...a když budete s kamarády blbnout a vymýšlet, čím byste se mohli pobavit, rychle na nějaký strach zapomenete.
Rozhodně se nebojte, není čeho.
Žralok jde navíc po krvi, ale málokdy jde tak blízko ke břehu, kde se koupou lidé, takže pravděpodobnost, že poplave 300km, aby si pak na ničem nepochutnal, protože než tam dorazí, je velmi malá.
Neplavte do hloubky a nebojte se odvázat. Snad vás strach přejde.
Přeji hezkou dovolenou!
Dobrý den. Když už letíte do Egypta, tak si dovolenou užijte. Nebudu vám říkat, přestaňte se bát. Dejte si nějaké pravidla. Nebudu chodit do moře sama. Jsem vždy v moři, kde je více lidí. Nechodím, kde je hloubka i na mělčině si moře užijete. V Egyptě máte výhodu, že moře je teplé a vstup do moře je pozvolný. Většinou si na kraji, ( asi 1,5 metru, od vstupu do moře) hrají děti, kolem jsou rodiče. Vidíte, jak se převaluje písek. Můžete si vzít nafukovací polštářek, lehnete si na písek a nohy si necháte omývat mořem. Postupně si můžete nechat omývat celé tělo, jen v půl metrové hloubce, kde kolem vás si hrají děti a hlídají je rodiče.
Víc bezpečí mít nebudete, ani na diskotéce, kam se večer půjdete bavit.
Nebudu říkat, že žraloci v moři v Egyptě nejsou, to by byla pěkná blbost. V Egyptě jsem byla více krát a žraloka jsem nejen viděla, malé dětičky od žraloka, jsem měla kolem nohou. I jejich rodiče, máme zachycené na foto, jen jsme to zjistili, až doma. Žraloky útesové můžete vidět na útesech, kam jistě nepůjdete.
Přeji Vám příjemnou dovolenou, šťastný návrat domů.
No podívej se na to takhle. Nemrzí tě to? že sis zaplatila za dovolenou v Egyptě a budeš tam jen sedět? To můžu i na zahradě a budu to mít levnější než ty.
Tak běž do moře třeba na chvíli jen na mělčinu tam žralok nemůže no a potom když tě nic nesežere běž hlouběž navíc když tam bude plno lidí máš strašně malou šanci že tě nějakej žralok kousne a ještě menší šanci že tam vůbec nějakej žralok bude.
Nepřemýšlej nad blbostma a přemýšlej co si ještě nabalit no a kup si třeba nový plavky
.
Dobrý den. Jani, každý má z něčeho strach. Blázen nejste, je to prostě ve Vás. Ale takhle si to tedy moc neužijete. Pokuste se to překonat a říkat si, že ta pravděpodobnost je hodně malá. Můžete vyjít z domu a porazit Vás auto. A to je víc pravděpodobné, než že se setkáte se žralokem. Také nebudete jistě sedět doma zavřená nadosmrti jen proto, že Vám hrozí venku srážka. Je to jen o pocitech a o tom, co máte zakořeněné v hlavě. Pokud to nedokážete překonat a potlačit ten strach a ty obavy, pak není asi dovolená u moře pro Vás zrovna tou pravou volbou. Měla byste si to užít a ne přetrpět v obavách. Jen můj názor a Vám přeji, abyste si to dokázala užít bez stresu a obav.
Máte fóbii, tu tady nevyřešíte. V Černém moři jsou žraloci také, ale většího než metr jsem neviděl a to pouze jednoho. Leťte do Mongolska, tam nejsou, ale letí se letadlem. Leťte na Kubu, ta je obehnaná korálovými útesy, přes které se žralok nedostane, ale nesmíte potkat hejno hladových barakud... Také si vzpomínám, Bartolomeo, kamoš Freda Flinstouna, testoval jeden čas žraločí repelent...
Nyní vážně, máte opravdu fobii a tu teď neřešte. Na žraloky se vybodněte a hlavně přibalte litr borové vody na vyplachování očí, protože ve větru z pevniny -z pouště, je spousta sajrajtu, vč. mikročástic trusu, budete mít záněty spojivek. A to se s váma vsadím o jedno kousnutí do hýždě .- do vaší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.