Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulák vysypává zrní z krmítka

Od: ada2 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám dotaz, náš andulák začal mít takový zlozvyk že chytá krmítko a mlátí s nim, nejen že to dělá nepříjemný rámus ale taky se půlka toho krmení vysype a je to všude. Dělá to i s vodou takže tam má celý noviny politý... už si nevim rady dělá to už asi 2 týdny vždycky mu ty krmítka na chvíli vyndam, ale když mu je tam pak zase dam tak v tom pokračuje... nevíte jak ho to odnaučit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den,

náš papagáj to nedělá - shodou okolností taky andulka. Ale může to být z nudy, že se v kleci nudí. Pouštíte ho pravidelně? Věnujete se mu? Náš andulák si už pouštění z klece vyžaduje - řvaním. Takže to může být i tím, že chce pozoronost.

Koupila bych napáječku co se dá mezi špajchny klece a zrní a písek dala do krmítek - já je mám naboku, dvě. Prodává se to s každou klecí.

Doporučuji hračky, na zabavení - lze vyrobit, koupit atd. Na internetu je toho spousty. Náš si hrozně hraje rád se zvonečkem...zrcátko mít nemůže, protože mluví.

Že to dělá rámus zcela chápu.

Napište, jak jste dopadl. Pěkný den

ZuHud

doplněno 11.07.12 15:04:

Ještě dopíši:

Náš Filip, zase okusuje dráty klece - taky to dělá hluk, taky šíleně otravuje, a dělá to celý den...taky jsem ho to nikdy neodnaučila. Tak jako přistávání na hlavě...

Takže si myslím, že jej to neodnaučíte, lze udělat jenom "protiopatření"...

ada2
hodnocení

ano pouštím ho, má tam i zrcátko se kterým si povídá, hraček se ale bojí jednou jsem mu nakrájela různé ovoce a navlíkla na niť aby to měl jako takovou hračku ale on šel na druhou stranu klece a celou dobu co to tam bylo tak se k tomu nepřiblížil :D :/ takže s hračkama jsem to vzdala. Snažim se mu věnovat ale bohužel není ochočený, když k němu dam prst abych si ho pohladila tak klove :D ale povídáme si spolu rádi :D :)

ado,

Podle mne na to jdeme moc rychle a hrrr. První věc, co musíte udělat, je naučit jej, nebát se ruky! To se učí na senegalské proso a chce to hodně trpělivosti. Až se přestane bát, ruky, můžete pokračovat dále. Záleží i jak je andulák starý - jestli je mladý, kujte železo, dokud to jde. Pokud je již dospělý, bude to potřebovat hodně trpělivosti. Žádné prudké pohyby! Nevím, jak jej krotíte a jak to děláte, ale zkoušela jste dát ruku do klece? Nebo krotíte venku? Já krotila venku - do klece lezu Filipovi pouze dát žrádlo...

Další důležitá věc - mluvte na něj stále, pořád. I to pomáhá ...

Když vás klovne - zatnout zuby a neukázat mu, hajdalákovi *smich*, že vám to vadí, že vás to bolí, neucuknout rukou atd. Jinak vás začně klovat pořád za každou krávovinu ( vlastní zkušenost s minulou andulkou )

Hračky mu dejte takové, kterých se nebojí - pokud se bojí, oddělejte je na později ...

Já své andulce koupila ve výprodeji knoflíky - víte jak je rád rozhazuje? Má spousty víček od pet lahví - ne jednu mi hodil do kafe, má i kramlíky atd. Vše má na kleci a nevšímám si toho...on na to příjde sám. Není hloupý.

Jak dlouho anduláka máte? Kolikátý to je v pořadí?

Omlouvám se za dlouhý příspěvek.

ZuHud

doplněno 11.07.12 15:35:

Zrcátko bych mu vzala - vidí v něm sebe, myslí si, že je to jeho andulčí kamarád, a může se od vás odcizit. Já osobně jsem zrcátko Filipovi nikdy nedala. Má jiné hračky, ale zrcátko nikdy - mám z toho obavy. Ale to je čistě vaše rozhodnutí.

ada2
hodnocení

Už je dospělý koupili jsme ho andulce co jsme měli předtim aby tam nebyla sama takže bylo těžké ho ochočit. Teď když nám ta andulka umřela tak se stal krotší když dám hlavu ke kleci tak jde za mnou. Ruku do klece se dát bojim protože klove. Nejde ani tak o to že bych se bála bolesti spíš se vždcky leknu. V pořadí je třetí. První mi ulítl, druhá andulka zemřela a ted zůstal jenom on. Když zemřela tak byl chudák takový smutný jenom stál a pokukoval po okolí tak jsem mu dala zrcátko a je veselejší. Podle mě je dobře když si myslí že tam má kamaráda a povídá si s ním aspon se necítí osamělý. Ale to je věc názoru :)

No to sice ano, ale když mu dáte zrcátko, tak zase nepřilne k vám...ale je to vaše věc. Podle toho, co píšete má vás rád - jde za vámi, proto bych to zrcátko oddělala a věnovala se mu co nejvíce a myslím si, že jej krásně zkrotíte. To že se leknete při klovnutím věřím, já se taky lekala...*smich*

Filip mne kloval nazačátku krocení, ale dneska ví, že je mu to prd platný, že se nebojím, tak neklove a hlavně ví, že mu nic neudělám. Nekloval ani po tom, co jsem ho vytáhla za ocas z hrnku s kávou - uklouzl a spadl dovnitř, bylo štěstí, že se neutopil, že jsem u toho byla...

Když bude vidět svého kamaráda, tak bude raději vyhledávat kamaráda svého druhu...a ne vás. Můj Filip je singl a nic mu není - štěbetá, mluví, hraje si v kleci, když je puštěný, tak je s námi ...

A nebo to zkuste co bude lepší - jestli bez zrcátka nebo se zrcátkem. Já když dala filipovi zrcátko, okamžitě se odcizil a začal vřískat na to zrcátko, musela jsem ho oddělat a opravdu jej mít nemůže. Přestal i mluvit, a to jsem nechtěla.

Jak se andulák jmenuje? *hi* Jestli teda nevyzvídám mooc...a nevadí vám to.

ada2
hodnocení

tak já to zkusim :) s tim klováním nevim on když se naštve tak má docela sílu :D...chudák to pro něj musel bejt šok :( hlavně že je v pořádku :) nevyzvídáte vůbec mi to nevadí :)... když jsme ho koupili mysleli jsme že je to holka tak jsem mu dali jméno Eliška ale po čase se mu začalo zbarvovat ozobí a zjistili jsme že je to kluk tak jsme mu jméno nechali a říkáme mu Eliš nebo Elda :D takový srandovní hodí se to k němu :D

mrnousek*
hodnocení

1x

Já bych naopak řekla, že na zrcátku nezáleží. Moje roselka byla ochočena, potom jsem jí dala zrcátko a ona (ze zrcátka nadšena) lne čím dál víc. A že by pták nepovídal? Můj první papoušek jakmila viděl kamaráda v zrcadle, tak se rozkecal jak stará babka na trhu! :D No, a nynější roselka taky, jakmile vidí "pepíka"(tak říkáme zrcátku) začne povídat "pepííkůůů".

Takže myslím, že na zrcátku nezáleží. Pták by se odtáhnul v případě, kdyby měl v kleci, nebo jen v místnosti, jiného jedince, kterého by měl rád a kámošil by se s ním.

Jináč, ty hračky, zkuste si koupit pár kroužků na klíče a zvoneček s poutkem. Kroužky spojte do sebe jako řetěz a nakonec připojte zvonek (čim větší zvon, tim má pták větší radost). Pověste mu to do klece a čekejte. Je jasné, že se bude spočátku bát, počkejte dva dny. Pokud se k místu, kde je hračka pověšená, pták ani nepřiblíží, vyndejte ji z klece. Zkoušejte jiné hračky, některá by se opeřenci určitě zalíbila.

Např. tahle, prol/...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Napadá mě jedině umístit do klece napáječku na vodu a krmítko, které jsou napevno přidělané ke kleci.

Těžko ho takový zlozvyk odnaučíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]