Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uklidnit kotě které prská a bojí se

Od: nicol* odpovědí: 9 změna:

Ahoj potřebovala bych pomoct včera jsem si domů donesla kotě od sousedky a ono na mě pořád prska a neustale knučí. Jsem už z něho na nervy cely večer sem snim létala po baráku a ještě horší je když jeho matka sedi před dveřama a čeka na něho. To prostě nejde člověk se nemože snim ani vyspat . Když si najde nějakou dírku kde by vlezl a schoval se zašije se tam a je tam třeba 6 hodin . Prosím pomoct co mám dělat díky:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nehoňte se s ním, nevyšťourávejte ho z úkrytů, nechte mu někde misku se smetanou (čímž nabude pocit zázemí) a za čas se otrká a uklidní.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Kotě se Vás a nového prostředí bojí. To je přirozené. Nechte ho v klidu, mluvte na něj konejšivým hlasem. Dejte mu žrádlo, vodu a zavolejte na něj. Až vyleze a začne žrát, nevšímejte si ho, buďte v klidu. Postupně si bude zvykat, přestane se bát.Začněte ho pomalu hladit. Předpokládám, že máte někde poblíž kočičí záchodek. Dejte mu ho očichat.

Chce to opravdu jen čas, uvidíte.:)

hodnocení

0x

Dobrý den. Kotě dělá jen to, co umí. Kňučí, prská, bojí se. Je v cizím prostředí. Odnesla jste ho od maminky, maminka, ho slyší naříkat, tak jde za ním. Dějte mu klid a čas. Tam, kde má záchodek, dejte do mističky, rozředěné neslazené kondenzované mléko. Na to přijde, voní to. Nebo mu namíchat trochu tvarohu. Dělejte, že doma, není. Povídejte si s ní, ale nechte jí v klidu, ať k vám přijde sama. Sedněte si do křesla a mějte po ruce mističku, kde budete mít nastrouhaný tvrdý sýr. Nabídněte jí sýr z ruky. Za pár dní bude klid. Jen můj názor.

figurek*
hodnocení

0x

nemluvte hlasitě a nedívejte se přímo na něj. Žádné takové : Ty! Mňau! Pocem. Vylez. Dělej.

Upřeně se na někoho dívat a vydávat k němu hlasité zvuky je u koček hrozba.

hodnocení

0x

Vrátit sousedce..((vzhledem k ,,netrpělivému výrazu" ve formulované otázce :(

hodnocení

0x

Už tady byla před časem řeč o "vymazleném" kotěti. Koťata, která budou žít s lidmi, se musí brát často do rukou, dávat k obličeji. Co nejdříve po narození. Protože jinak budou strachy bez sebe a budete mít doma neurotika. *hej* Vrátit k mamce a chodit navštěvovat a brát do rukou a mazlit se s ním. *jasne*

nicol*
hodnocení

tady je ale problem vtom že s kotatkem se nikdo od malička nehral a proto je tak plachý neni zvyklí na lidi

kejki

Nicol, když jsem přivezl Tima, strávil pod skříní dva dny. Pokud jste koťátku při příchodu ukázala záchůdek, tak ho najde. Miska s jídlem nemá být u záchůdku, po smetaně je průjem a nechápu to ředění Tatry, to je oblíbený mýtus. Doteky pomalé a na zemi, teprve později, až se nebude bát ho můžete zvedat. A učte ho i drbání na břiše, prohlížení oušek a zkuste mu otevřít tlamku a dát do ní něco dobrého. To vše budete potřebovat.

Moje kočky se tvrdého sýra ani nedotknou. ;), jednodušší je koupit kvalitní granulky pro koťata.

jokr
hodnocení

0x

Darujte kotě hodným lidem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]