Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousnutí od kočky vs vzteklina

Od: marekluks* odpovědí: 5 změna:

Hrál jsem si s kočkou a asi mě kouska přes triko (vypadalo to spíše jako by mě olizovala). Ihned se mi na bčichu objevil červený flek velký asi centimetr, který svědil. Natřel jsem ho tedy indulonou a vydesinfikoval vodou po holení. Může se jednat o něco vážného, mám jít k doktorovi nebo by to mohla být nějaká alergie na kočičí sliny?

doplněno 10.07.12 15:41:

a ještě bych chtěl dodat že když jsem to natře a vydesinfikoval už to není skoro vůbec červené a ani to tak nesvědí.

doplněno 10.07.12 18:56:

hrozí kočkám v čr vzteklina? mohl bych se jí nakazit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

100% alergie na kočičí sliny.Máme kočku už dlouho a když si s ní hraju a ona se mi občas zakousne do ,,škádlící,,ruky,tak hned mám svědivý flek.Potřu to alpou s vyluhovaným hřebíčkem a po pár minutách to už nesvědí.Kočka=veliký alergen,ale náš miláček!

hankauk*
hodnocení

0x

To se stává... Po škrábnutí či kousnutí kočky místo obvykle dost svědí evt. pálí. Desinfekce by měla být OK. Ovšem dávat na to indulonu?! Spíš bych použila Bepanthen - ten je dobrý na drobné ranky, oděrky, atd... má zklidňující účinky a zároveň i dezinfekční. Pokud by se to nelepšilo, tak si skoč radši k lékaři.

hodnocení

0x

Ahoj Marku. Neplaš se, určitě to není nic vážného a k doktorovi nemusíš hned utíkat. Vydesinfikovat ano, ta indulona ne. Lepší je heřmánková mast, nebo pod je doma po ruce framykoin.

doplněno 10.07.12 20:06:

Vzteklina se na našem území nevyskytuje již řadu let. Takže se neboj, že bys ji chytil od číči.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Stačí dobře vydesinfikovat, indulona byla zbytečná. Jen si hlídejte, jestli se rána nezanítí. V takovém případě navštivte lékaře.

jokr
hodnocení

0x

než vás kousla, jistě vysílala signál, že si další hraní už nepřeje. Zjevně jste její varování přehlédl. Nesmíte si myslet, že vy si hrajete s kočkou, ne ne, to ona určuje, kdy si s ní smíte hrát a kdy toho vašeho hraní už má dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]