Nejste přihlášen/a.
Rád bych požádal nějakého zdějšího entomologa, zda-li by byl tak laskav a vysvětlil mi, proč plno chroustů, které potkám, leží na zádech.. Oni nejdřív vypadají jako mrtví, ani se nehnou.. ale když je nějak konfrontuji, je zřejmé, že jsou na živu a pokaždé dokonce vyjde najevo, že jsou NAPROSTO v pořádku! Můžou v pohodě lítat i chodit.. Takže mi to přijde, jakoby se na těch krovkách váleli záměrně, třeba si dávaj siestu po obědě.. Ale mají viditelný problém dostat se zpátky na nohy, takže možná jsou jen líní se pořád stavět? Zcela jistě to bude nějaká jejich společná vlastnost, protože tohle pozoruju DENNĚ. Za vaše názory děkuji!
Dobrý den. Moje úvaha. Proč chroust leží na zádech? Co jsem četla v knihách. Chroust je velmi špatný letec. Žere ráno a večer. Když přiletí na strom večer, kde žere, tak tam, také zůstane spát. V noci chroust, který na větvičce spí, z chladu ztuhne, stačí malý větřík, který ztuhlého chrousta z listů zchodí na zem. Jak je chroust ztuhlý, spadne na záda, která jsou nejtěžší, dostane se k němu teplo a ožije. Může létat, ale nedostane se na nohy, nedokáže se otočit. Jen můj názor.
Je to obrana brouků proti sežrání ptactvem. "Mrtvý brouk" nikomu nešmakuje a o mrtvé broukovi jste jistě četl v souvislosti s jinou situací se vztahem k lidem. Proto mrtvý brouk...
Díky za názory všem. Pokud má pravdu jokr, tak ti chrousti, co každej den pozoruju, musejí teda žít v permanentím strachu :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.