Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nesnáší slepičky?

Od: rod24* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chovám slepičky, nyní mám 40 ks a zhruba před třemi měsíci mi snášely min. 20 vajec denně. Od té doby bylo vyjíček pořád méně, dokonce dnes mi snesly pouze dvě vejce. Nevím, čím to je, jestli např. stravou? Mají výběh, kde mají trávu a já jim dávám pšenici. Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

My máme 3 slepice, které dávají více vajíček než ty vaše :D

Mají výběh, kde mají trávu a já jim dávám pšenici.

Prozraďte mi prosím, jak velký výběh máte. Při představě 40 slepic, neustále zelené trávě, výběh musí být velikosti nejméně několika arů, aby zůstal stále zelený. A co terpve vaše zahrada?

Zřejmě záleží na slepicích - o jaké plemeno se jedná a samozřejmě podílí se na tom i strava. Pokud je krmíte pouze pšenicí, předpokládal bych, že budou mít nedostatek bílkovin, i za předpokladu, že mají k dispozici zelenou. Nemáte je oškubáný? Jak jsou staré? Dostávají pravidelně každý den novou vodu?

uska*

repty má pravdu - jednostrané krmivo, přebytech sacharidů, mnoho škrobu ve stravě, nedostatek bílkovin, absence vápniku, provitamínu A, absence vitamínu C, B12 atd... Zkuste si o chuvu slepic něco přečíst a netrapte je. Nemáte to náhodou vynesené slepice z drůbežárny?

doplněno 05.07.12 10:05:

Je pravda, že slepice nese zobákem. Když jí nedáte, nenese. Když má moc, ztuční a také nenese. Na průměrnou slepici se počítá 120g potravy za den včetně zeleného krmiva. Když je strava pestrá, vyvážená, tak jsou to stroje na vejce.

hahanaj*
hodnocení

0x

bude to tím vedrem -

endyfrog*
hodnocení

0x

Může to být vedrem ale také vám můžou někam zanášet že by ze 40 nesly dvě je divné možná odpočívají

hodnocení

0x

Dobrý den. Máte hodně slepic, nevím jak velký kurník. Nemají náhodou slepičky čmelíky? Tím pádem by nenesly vajíčka. Čmelíci v noci sají slepicím krev, nevím, slyšela jsem to. Kupte přípravek na čmelíky, postříkejte nejen slepičky, ale i kurník a slepičky se třeba po několika dnech roznesou.

lignofix-morava.cz/...

des*

Slepice jsou evidentně přežrané.Rozmyslete si nač je chováte,pokud na vejce,stačí 1velká lžíce zrní na slepici.Tlusté slepice nesnáší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]