Nejste přihlášen/a.
Čau, naše domácí kočka (norsko/sibiřská, 11 měsíců) vylezla dnes střešním oknem. Dlouhou dobu jsme ji naháněli dokud jsem ji nenalákal na provázek, aby slezla po střeše k terase, odkud jsem ji odchytl. Je zvyklá na domácnost a byla vychovávaná u soukromé chovatelky pouze v domácnosti.
Kvůli takovýmto vedrům musíme mít všechny střešní okna otevřená, a ohlídat přitom všem kočku je nezvladatelné.
1) Když ji dám vykastrovat a "dovolím" jí takto se procházet po střeše (nejen našeho - pravděpodobně by přešla i na jiné řadové domky) - vrátí se mi?
NEBO
2) Dá se ji nějak odnaučit nebo jí zabránit, aby z oken vylézala?
Kamaradka takhle prisla ke kocce, prisla k ni stresnim oknem. Jediny zpusob, jak kocce zabrnit, aby z okna vylezala, je okno nejakym zbusobem zasitovat.
Jsem chovatel amatér, takže všechno co napíšu nemusí být pravda.
Mám několik koček a pouze jedna je domací mazel. Je teda vykastrovaná a funguje přesně obráceně než vaše kočka.
Večer a v noci je venku a loví a toulá se. Ráno přijde, vyleze na střechu a škrábe na sklo střešního okna, abych ji pustil dovnitř. Až otevřu tak se natáhne do postele a tam prospí celé dopoledne. Po poledni se probudí a musím ji vypustit zase ven. A takto pořád dokola.
V zimě když byly ty velké mrazy, tak se v noci netoulala a přišla se vyspat jakmile jsem večer rozsvítil světlo.
Pokud je u Vás kočka už déle a je na vás zvyklá, tak se vrátí. Problém je, že není zvyklá na nástrahy, které jsou venku. Před psem se snad ještě schová, ale bezohlední a splašení řidiči automobilů ji mohou přejet. Pokud nemá strach z vozidel, tak je riskantní nechat ji běhat venku.
Kočka se vrátí pokud se jí někdo věnuje (mazlí se s ní) a pokud dostává krmení a mléko.
Jak kočku odnaučit skákat ven střešním oknem nevím.
Kočka se ti vždycky vrátí domů, pokud není vykastrovaná a uteče a může se vrátit i po týdnu s kaťaty v břiše. My máme doma kočky a všechny mají přístup na zahradu a mimo ni. Ještě se nám nestalo, že y se nějaká kočka nevrátila. Pokud jste v centru Prahy, kočku bych moc ven nepouštěla.
Vylézání oknem můžete zabránit tím, že přes okno natáhnete síť tak, aby se okno dalo otevřít. Síť přidělejte ke střeše. kočka neproleze.
Kočka je velká osobnost, takže odnaučit ji vylézat asi nebude lehké. Kočky nebývají blbé, takže pokud je u Vás spokojená, ráda se vrátí - nezabrání-li jí v tom něco. Nejvíce bych se asi bál, že se vydá do míst neznámých a tam ji něco neznámého překvapí - v tom nejhorším případě lovící pes nebo jedoucí auto - ale sám musíte posoudit nebezpečnost Vašeho bydliště vůči těmto záležitostem...
Kamarád má kočku, v Praze v bytě je to gaučák, netouží jít ven, ani nekouká z okna. Převeze ji na srub na Berounce a z kočky je najednou lovec, někdy se celý den neukáže. Trošku dvojí život, ale jak říkám, kočky bývají velmi chytrá zvířata a přizpůsobení různým životním situacím jim většinou nedělá problémy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.