Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka leze ze střešních oken

Od: miloooo odpovědí: 4 změna:

Čau, naše domácí kočka (norsko/sibiřská, 11 měsíců) vylezla dnes střešním oknem. Dlouhou dobu jsme ji naháněli dokud jsem ji nenalákal na provázek, aby slezla po střeše k terase, odkud jsem ji odchytl. Je zvyklá na domácnost a byla vychovávaná u soukromé chovatelky pouze v domácnosti.

Kvůli takovýmto vedrům musíme mít všechny střešní okna otevřená, a ohlídat přitom všem kočku je nezvladatelné.

1) Když ji dám vykastrovat a "dovolím" jí takto se procházet po střeše (nejen našeho - pravděpodobně by přešla i na jiné řadové domky) - vrátí se mi?

NEBO

2) Dá se ji nějak odnaučit nebo jí zabránit, aby z oken vylézala?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Kamaradka takhle prisla ke kocce, prisla k ni stresnim oknem. Jediny zpusob, jak kocce zabrnit, aby z okna vylezala, je okno nejakym zbusobem zasitovat.

hodnocení

0x

Jsem chovatel amatér, takže všechno co napíšu nemusí být pravda.

Mám několik koček a pouze jedna je domací mazel. Je teda vykastrovaná a funguje přesně obráceně než vaše kočka.

Večer a v noci je venku a loví a toulá se. Ráno přijde, vyleze na střechu a škrábe na sklo střešního okna, abych ji pustil dovnitř. Až otevřu tak se natáhne do postele a tam prospí celé dopoledne. Po poledni se probudí a musím ji vypustit zase ven. A takto pořád dokola.

V zimě když byly ty velké mrazy, tak se v noci netoulala a přišla se vyspat jakmile jsem večer rozsvítil světlo.

Pokud je u Vás kočka už déle a je na vás zvyklá, tak se vrátí. Problém je, že není zvyklá na nástrahy, které jsou venku. Před psem se snad ještě schová, ale bezohlední a splašení řidiči automobilů ji mohou přejet. Pokud nemá strach z vozidel, tak je riskantní nechat ji běhat venku.

Kočka se vrátí pokud se jí někdo věnuje (mazlí se s ní) a pokud dostává krmení a mléko.

Jak kočku odnaučit skákat ven střešním oknem nevím.

maru22*
hodnocení

0x

Kočka se ti vždycky vrátí domů, pokud není vykastrovaná a uteče a může se vrátit i po týdnu s kaťaty v břiše. My máme doma kočky a všechny mají přístup na zahradu a mimo ni. Ještě se nám nestalo, že y se nějaká kočka nevrátila. Pokud jste v centru Prahy, kočku bych moc ven nepouštěla.

Vylézání oknem můžete zabránit tím, že přes okno natáhnete síť tak, aby se okno dalo otevřít. Síť přidělejte ke střeše. kočka neproleze.

hop®
hodnocení

0x

Kočka je velká osobnost, takže odnaučit ji vylézat asi nebude lehké. Kočky nebývají blbé, takže pokud je u Vás spokojená, ráda se vrátí - nezabrání-li jí v tom něco. Nejvíce bych se asi bál, že se vydá do míst neznámých a tam ji něco neznámého překvapí - v tom nejhorším případě lovící pes nebo jedoucí auto - ale sám musíte posoudit nebezpečnost Vašeho bydliště vůči těmto záležitostem...

Kamarád má kočku, v Praze v bytě je to gaučák, netouží jít ven, ani nekouká z okna. Převeze ji na srub na Berounce a z kočky je najednou lovec, někdy se celý den neukáže. Trošku dvojí život, ale jak říkám, kočky bývají velmi chytrá zvířata a přizpůsobení různým životním situacím jim většinou nedělá problémy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]