Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám pár otázek. V pondělí večer jsem našla kotě, nejspíš ho někdo vyhodil, mělo ospalky kolem očí a v uchu má taký tmavě hnědý "nepořádek", Tak se chci zeptat co by to mohlo být a kolik tak bude kdyžtak stát nějaký lék na to(Dnes jdu s ním k veterinářce). Jsou mu asi tak 2 měsíce(takže mám říct aby ho oočkovala?),
1. Otázka, Čím a jak často ho mám krmit? Jak jsem ho donesla domů, tak bylo všude zavřeno, akorát supermarklet byl otevřený tak jsem na rychlo koupila kapsičky Whiskas Junior(ty už mu kupovat nebudu) a ještě Propesko complete menu. Ty mu teďkon kupuju. Dnes jsem mu kopuila ještě granulky Royal Canin pro kotˇata a včera dostal kousek syrového kuřecího masa. Tak se chci zeptat čím krmit, aby to nebolo drahý, spíš levnější, ale zase aby to bylo kvalitní.
2. Otázka, se týká co vše potřebuji pro chov kočky VENKU, chci ho mít venkovního
Tak to je zatím vše. Děkuji moc za případné rady.
Ten tmavě hnědý "nepořádek" bude pravděpodobně ušní svrab. Jestli ty ospalky byly hodně veliké a kotě stále "pofrkává" může mít kočičí rýmu, veterinář ti to řekne s určitostí.
Krmení kupujeme v Lidlu granule i konzervy, ceny i kvalita celkem slušné.
doplněno 04.07.12 10:27:Dojdi k veterináři, on kotě prohlédne a pokud je to svrab tak mu kápně do ucha (už nepamatuji název) to se zhruba po 10 dnech opakuje a kotě bude mít pokoj. Jestli máš doma ještě nějakémo jiného chlupatého mazlika a jsou spolu, je pravděpodobné , že to od kotětě "chytlil" taky. Ten svrab způsobuje roztoč a je to přenosné.
Dobrý den. Jeden velmi dobrý skutek, byl učiněn. Přeji vám, hodně společné radosti.Cena u veterináře, záleží, kam s ním půjdete, když je to v malém městě, tak tam si veterinář naúčtuje málo. Tady jsem vám našla něco pěkného a poučného, jak na kočičky žijící venku.
My kočkám kupujeme friskies. Pro koťata jsou speciální granulky (friskies junior-asi nebo něco takového). My jsme jim dávali normální granule rozmáčené ve vodě, nobo v mléce, ale to jen malé množství, aby nedostal průjem.
"nepořádek" v uších může být svrab. Na ten vám asi předepíše stronghold, který stojí okolo 300Kč.
POkud budete chovat kočku venku, stačí vám pouze krmení+miska, miska na vodu, pokud bude mít přístup do domu i záchod se stelivem. Někdy se hodí i povlaky na pohovky, aby vám na ní epouštěla chlupy, ale to už je tekový detailpro ty co chtějí mít doma čisto. Také se hodí lepící válečky na oblečení, clupy jsou skoro všude. Kočky moc náročné nejsou. Počítala bych s kastrací. Je lepší kastrovat i kocoura, jinak hrozně značkuje zahradu a utíká i na několik dnů.
Ahoj susenko, taky jsem svoje kotě našla venku a hned jsem ho vzala na veterinu prohlédnout a očkovat - většinou je třeba kotě nejdřív odčervit a jestli má svrab v uších (naše ho taky mělo) tak to veterinář vyřeší současně - naše kotě dostalo injekci a pak jsme šli na kontrolu + to očkování... stálo mě to nějak 300.
Já si tehdy zašla do knihovny pro pár knížek o chovu kočky a kotěte - udělej to taky tak, dozvíš se všecko o výživě, péči, výchově...
To masíčko jí určitě dát můžeš i zítra...
Kočička může být později venku - až si zvykne, zpočátku je lepší ji mít doma, tak to bude chtít kočičí záchůdek...
Ať ti přináší samou radost, držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.