Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akvarium - okousávají rostliny

Od: anakonda* odpovědí: 3 změna:

Hezky den,

mam hned nekolik dotazu ohledne meho akvaria. Jsem zacatecnik a tak jeste nemam prilis mnoho zkusenosti.

Vlastnim jiz zavedene akvarimu 120 litru ve kterem mam jiz pomerne dost rostlin. Nedavno jsem sem dokupoval roslinu echinodorus quadricostatus do popredi akvaria. Ihned jak jsem ji vysadil tak do druheho dne jiz melo nekolik rostlinek v sobe vykousane diry a do 3 dnu byly vsechny trsy zpola vykousane, takze rostlinky mi pomalu hynou. Zajima mne zda je tato rostlinka nejak znama tim, ze chutna rybam, protoze jine kytky v akvarku se ani nedotknou a jakou rostlinu misto ni doporucujete do popredi akvaria aby nebyla sezrana :)

Narazil jsem na rybicky.net/... nebo na rybicky.net/...

Dale me zajima, mam ted v malem akvarku bokem jednodenni poter od Gold Molly a chtel bych se zeptat cim se da krmit? Klasicke susene krmivo, vlocky rozdrobene na miniaturni kousicky dokaze pozrit nebo neco je potreba koupit specialni zradlo?

Predem dekuji za odpoved!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Když začínáte, podívejte se první na tento odkaz, hodně vám pomůže.

akvaportal.cz/...

ar*
hodnocení

0x

U tohohle šípatkovce je to celkem běžné že ho býložravé ryby oždibují. Jestli jsou v nárži dospělé Molly a Ancistrusy tak tam bude asi celkem problém a postupně ta rostlina "odejde". Bude asi opravdu vhodnější použít třeba tu cryptocorynu z odkazu a nebo celkem pěkná rostlina která vydrží opravdu dost je Anubis nana.

Pokud jde o to krmení Moll tak tam je dobré cca první 3 týdny krmit i artemií a hlavně krmenín které obsahuje roslinou složku. Může to být i nadrcené vločkové krmivo to nevadí. Živorodky rodí poměrně velká mláďata a není potřeba používat třeba Sera Micron.

Klidně nadrtit Sera Flora, rozdrcené tablety se Spirulinou, třeba i trochu mraženého špenátu. Můžete zkusit i Lon Baby, ale mě se moc neosvědčil, proti Sera více kalil vodu.

anakonda*
hodnocení

0x

Dekuji moc za rady! Uvedena stranka je velmi pekne psana, takze si rad poctu a taktez dekuji za prakticke rady a tipy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]