Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakládání nového akvária

Od: mars* odpovědí: 3 změna:

zdravím vás,je tomu nyní 14dnů co mám založené akvárium 54l a ještě min. týden až dva chci nechat,aby se zavedl správný biotop...řeším ale nyní otázku,jaké rybičky a hlavně počet do tohoto akva...líbí se mi např. tetra ozdobná v kombinaci s neonkama-a myslím že podle nároků je to i vhodná kombinace...také se mi líbí bojovnice pestrá,ale asi není moc vhodná kombinace s výše zmíněnýma rybkama,že? díky za reakce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

atara
hodnocení

0x
Bojovnice se dobře hodí do společenských nádrží, ale pouze ke klidným a neagresivním druhům, které bojovnicím nebudou okusovat jejich dlouhé ploutve a současně nemohou být pro bojovnice vizuálním rivalem, jako třeba některé cichlidy (např. známé skaláry). Ani malé rybky nejsou vhodným společníky, protože by bojovnicemi mohly být považovány za potravu. Ideálním prostředím pro bojovnice je akvárium klasického formátu nad 100 l, ve kterém nechybí vysoké a volně plovoucí rostliny.zdroj: wikipedia

ar*
hodnocení

0x

Mars, začátek je výborný, ještě vydržet ty dva týdny a opravdu nechat akva "zajet".

Pokud jde o ten výběr ryb, tak není špatný a ryby se k sobě hodí, mám na mysli neonky a T.ozdobná. Bohužel akva není tak veliké pro oba druhy ve vyhovujícím počtu. Obě ryby jsou vyloženě hejnové a v menším počtu se jim tak nedaří ,necítí se dobře nejsou tak vybarvené, jsou vystresované a palché. 54 litrové akva ,což bude asi celkový objem a čistý bude menší.

Těch neonek to chce alespoň 10 Osobně bych do této nádrže dal 12 "axelrodek" a nechal nádrž jako jednodruhovou. Ve větším hejnu vynikne krása neonek a jsou v "pohodě" Bettu, bych úplně vypustil,

doplněno 03.07.12 01:12:

Ty Black Molly mají raději větší akva na ně těch 54 litrů není mnoho. U těch Microrasbor tam je to stejné jako u těch neonek a možná ještě více vyžadují hejno, alespoň 15 kousků. Já to opravdu vidím na jednodruhové akva. Nemá cenu tam cpát moc druhů, pak se ryby necítí dobře a ani nevynikne krása jinak nádherných ryb. Tady opravdu platí, že v jednoduchosti je krása. Ať už vyhrajou galaxky nebo axelrodky, v každém přípdě to chce tmavší dno a pozadí k tomu ještě dobře zarostlou nádrž

mars*
hodnocení

takže neonka obecná a tetra ozdoná se k sobě hodí...

jaké další kombinace mi doporučíte do mého akvárka? at mám z čeho vybírat?

co např. galaxy,blackmolly a co k nim? nebo zařídit jednodruhově?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]