Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kočku aby nechytala ptáčky

Od: robin1* odpovědí: 13 změna:

Prosím, neznáte někdo nějakou fintu, jak odnaučit kočku chytat ptáčky? Vím, že je to pud, ale přesto... Děkuji

doplněno 01.07.12 10:05:

Jako pud bych bral, kdyby měla hlad a zbaštila ho, ale ona ho jenom zavraždí a nechá ležet. Zvoneček ale zkusím dík.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Kočky v naší rodině mají na krku zvonečky, prodávají se v obchodě. Jsou to ale domácí kočičky, co chodí na zahradu jen přes den. Normální kočka, co lítá po venku, běžně si ptáčka uloví, to je její pud. Jen můj názor.

Jasně, rolničku! *jasne* Kočce nevysvětlíte!

sargo*
hodnocení

1x

Teda dát kočce rolničku, to mi připadá hrozný. Je to dravec, tak loví. Jestli chcete nějaké slušné zvířátko, pořiďte si plyšového medvídka.

doplněno 01.07.12 10:13:

Pták tak hloupý, že se mu do hnízda dostane kočka, má prostě smůlu. Budky, jednotlivé stromy, to se dá ošetřit tak, aby se tam nedostala prostě fyzicky - ale neodnaučíte jí to. Četla jsem, že v usa se kočkám amputují drápky, aby se chovaly vzorně. Jsem zvědavá, kdy to dorazí sem. Ptáčci jsou milí (i když si to žížaly jistě nemyslí) a je mi jich líto a kočku za to chválit nebudu, ale prostě to tak je - kočky jsou lovci, ptáci jejich kořist.

doplněno 01.07.12 10:27:

Jééé, takovou jsme jednu taky měli. Je i ta vaše černá? Mám dojem, že nadměrná chytrost jde s touhle barvou ruku v ruce :) Byla schopná čekat celou noc omylem zavřená v kredenci, jenom aby ráno udělala "baf" do obličeje prvnímu, kdo bude chtít hrnek a pak se vítězně procházela kolem po vzduchu lapajícímu zoufalci... :-D Ale ta nic tak malého jako ptáci nelovila - vrhala se na psy a svůj život ukončila ve statečném boji s jezevcem - ač nedospělý, je podivuhodné, že boj skončil remírou *plac* Zvoneček je pro ní neštěstím nejen kvůli společenskému životu, ale že obojky jsou obecně docela nebezpečné, když se někde šplhá. Víc než jednu číču jsme stahovali z větve, než se přijala jiná protibleší opatření :)

robin1*
hodnocení

Sargo mně je líto těch ptáčků, když by jste slyšel nářek těch rodičů asi by jste změnil názor...

doplněno 01.07.12 10:21:

Ona je většinou nachytá při prvním výletu z hnízda, budu hledat dál třeba se nějak zadaří, když už umí "na místo" a "lehni" třeba je nadaná a když ne tak bude nosit rolničky *cert*

doplněno 01.07.12 10:37:

Néé je mourovatá , drzá taky, ze začátku nám i pejsky (labradoři) mlátila, jinak ten výcvik probíhal příkladem, takže pes šel na místo po příslušném povelu a ona zjistila že jí přestanu pronásledovat když je také na místě. Jinak antiblech obojek již zvládá tak ho zkusím ozvučit*hi*

Slýchávám ten nářek každou chvíli. To pak vletíme se psem na zahradu a někdy zjednáme pořádek.

Roky nám na zahradě hnízdí kosi, jenže oni bohužel neví, co je to plot a že u nás se mláďata mohou učit lítat docela bezpečně, ale že hned za plotem na ně číhají kočičáci. Jsou to kočky z širokého okolí, mají doma své misky, ale lov je prostě baví. Tuším, že z první letošní snášky nepřežilo ani jedno kosí mládě. Ano, je to velmi smutné.

kejki

Chytrá kočka nezvoní déle jak dva dny.

Mám rád zpěváčky, i ty vrabce pod střechou. Když řvou, protože vyvádějí, jsem ochoten na jeden den zalígrovat chlupáče doma. Ale na druhou stranu, jedna snůška jsou 4 kousky a tři snůšky do roka - ani příroda nepočítá, že přežijí všichni.

A straky plení hnízda pěvců ještě hůř než kočky, tam bych určitě nelitoval, jsou přemnožené a drzé.

hodnocení

0x

Mojí mamce ta její mrcha chlupatá už několikrát vyplenila hnízdo kosáků v pámelníkovém křoví. Mamka ji omlouvá, že je to její pud a že se s tím nedá nic dělat. Má asi pravdu, ale přesto je mi těch ptačích miminek líto. Navíc, mamčina kočka je přežraná, dostane, co chce a tak to z hladu zaručeně nedělá. Spíš z lumpárny.

Pes se nechá od nějakého špatného záměru většinou odvolat, překazit mu to, kočce ne. Ledsa se za ní plížit těmi pámelníky a vteřinu před zamýšleným činem ji popadnout za ocas. A snad i proto mám raději psy. Se psem se "domluvíte", s kočkou ne. *bzum*Jaga.

hodnocení

0x

Však tu rolničku ne napořád. Jen na dobu hnízdění. *hej*

ron*
hodnocení

0x

Trochu bych se bála, že když dám kočce rolničku, bude z toho splašená, uteče. Navíc má myslím dost citlivý sluch.

Samozřejmě ptáčků je mi také moc líto, ale je to příroda. Je to přirozené.

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak ten náš trhal z jara kosy.Ve čtvrtek dotrhal ptáče straky.Vyhazoval jí do vzduchu,dělal s ní kotouly,až mrtvolku nechal ležet.Onehdy jsme měly po zahradě rozkously dvě ptáčata ještě holá.Přirozený pud to je.Nebudu zatím to řešit.Žádnou rolnicku...
doplněno 01.07.12 12:29: Ta máma straka řvala jak pomanuta,snažila se kocoura odehnat.Když nebude lovit ten váš ,uloví ho někdo jiný.

olaf71*
hodnocení

0x

třeba by jí to vysvětlil Orel skalní

elisme*
hodnocení

0x

Myslím si že kočka se to uplne nenaucí, ale mohla by to dodrzovat alespon pred Vami. My mame papousky v kuchyni a odnaucili jsme ji skakat na klec tak, že jsme dali do rozprašovače na kytky vodu a vždy když na klec skočila tak jsme ji rozprašovacem maličko strikli a rekli ne. Nevim jestli je to dobre reseni, ale nam to pomohlo a kočička se sice ve vane nekoupe, ale ani se ji nejak vylozene neboji.

maru22*

Já bych kočkám určitě rolničku na krk nedala. Vždyť mají ohodně lepší sluch, než mi lidi a představa, že by kočka měla mít obojek pro mne také nepřipadá v úvahu. Vždzť kočka leze po stromech a když se jí obojek zasekne o větvičku, tak se může udusit...

V přírodě je mnohem více volně žijících zvířat, které loví ptáky a žádné problémy s tím nejsou. Ptáci umí lítat, a tak mají výhodu. To, že kočka chytne malé ptáčátko, je prostě koloběh života. Silnější přežije, slabší umírá. S tím se musíme smířit, ať se nám to líbí, nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]